Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako dobiti ime datoteke na serveru

[es] :: .NET :: Kako dobiti ime datoteke na serveru

[ Pregleda: 2799 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

radoica

Član broj: 12972
Poruke: 158
*.yubc.net.



+3 Profil

icon Kako dobiti ime datoteke na serveru16.07.2006. u 00:29 - pre 214 meseci
Ako na primer imam link ka datoteci koji izgleda ovako:

http://www.elitesecurity.org/blablabla?blablabla=... <-- ovo je link ka datoteci "program.exe"

i sta sada treba da se uradi da bih ja saznao pravo ime datoteke (sta treba da zahtevam od servera da bi on meni vratio string "program.exe")
 
Odgovor na temu

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.adsl.ticino.com.

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon Re: Kako dobiti ime datoteke na serveru21.07.2006. u 14:49 - pre 214 meseci
Nisam siguran kakva tebi aplikacija treba tj koju pravis. Da li zelis formirati URL iz kojeg ces moci izvuci parametre (i kao jedan od parametara i EXE fajl) ili zelis iz vec postojeceg URL-a koji ne mozes mjenjati eventualno izvuci fajl?

:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
Odgovor na temu

radoica

Član broj: 12972
Poruke: 158
*.yubc.net.



+3 Profil

icon Re: Kako dobiti ime datoteke na serveru23.07.2006. u 00:27 - pre 214 meseci
Nisam bio dovoljno jasan. Evo ovako na primeru, imam jedan link:

1. http://prdownloads.sourceforge...1_Setup.exe?use_mirror=surfnet

kada ubacim ovaj link u operu, ona zapocne skidanje fajla i da mi pravi link, koji izgleda ovako:

2. http://surfnet.dl.sourceforge....pDevelop2_2.0.0.1591_Setup.exe

Pravim jednu malu test windows aplikaciju koja ima formu, textbox i dugme.
Hocu kada kopiram link pod brojem 1 u textbox i kliknem na dugme da mi se prikaze messagebox sa ovim sto je pod brojem 2. Samo toliko.
Znaci ne treba ni da krene da skida fajl, samo mi treba taj string pod brojem 2, kako da dodjem do njega, koje klase i metode da koristim.

p.s. Ako bi neko mogao da mi odgovori kako se strucno zovu ovakvi linkovi kakvi su pod brojem 1, jer na nekim serverima za skidanje fajlova odmah dobijem "direktan" link kao sto je pod brojem 2.
 
Odgovor na temu

zulfy
BiH

Član broj: 102366
Poruke: 5
*.tel.net.ba.

Sajt: www.prozorama.com


Profil

icon Re: Kako dobiti ime datoteke na serveru23.07.2006. u 13:18 - pre 214 meseci
mislim da nemožeš to uraditi..... tj. od servera nemožeš ništa zahtjevati jer nisi autoriziran za tako nešto!!!

Možda treažiš href="neki.file" parametar od nekog linka, jer upravo taj parametar pokazuje na datoteku koju želiš downloadati....

Znači trebao bi program izvesti na način da kad kopiraš link iz browsera i zaljepiš ga u TextBox, da zaljepi HTML kood! Dakle onaj sadržaj koji se krije iza imena linka! Nakon toga upotrebom klase string možeš izvući ono što želiš. Konkretno upotrebom metoda LastIndexOf(), Substring(), Replace() itd....

Najveći problem ti je da iskopiraš na jednostavan način HTML kood. Jer windowsi povuku odmah i HTML kad kopiraš nešto iz browsera, samo kako reći svom programu da to i zaljepi u neku kontrolu????? Znam da se može to uraditi, ali meni nikad nije trebalo pa ne znam postupak... možda RichTextBox ili nešto drugo treba koristiti...

Nadam se da si na to mislio? Ako ne, onda moraš biti malo jasniji! :-)


Realizacija je umjetnost.....
 
Odgovor na temu

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.adsl.ticino.com.

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon Re: Kako dobiti ime datoteke na serveru23.07.2006. u 16:07 - pre 214 meseci
Tu konverziju ti vrsi server, tj ne mozes je ti uraditi. Kad mu uputis zahtjev sa odredjenim parametrima on ti posalje link sa nazivom fajla. Jedino sto mozes uraditi je da posaljes zahtjev serveru, kad dobijes adresu fajla (koja moze biti privremena, znaci nece se fajl uvijek nalaziti na toj lokaciji, sa tim imenom... provjeri recimo rapidshare) ne pocnes download vec samo ispises lokaciju.
:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Kako dobiti ime datoteke na serveru

[ Pregleda: 2799 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.