Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Include ?

[es] :: Skript jezici :: Include ?

[ Pregleda: 2784 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gh0st
Skola
split

Član broj: 4066
Poruke: 182
*.cmu.carnet.hr

Jabber: not avalable


Profil

icon Include ?16.01.2003. u 23:05 - pre 224 meseci
Imam više stranica na serveru i treba mi skripta kad na glavnoj stranici dodam neki novi link da se on doda na sve ostale stranice pomoču nekakve skripte.
Znam da se to može izvesti pomoču .htaccess fajla ali moj server ne podržava SSI ... Dali se to može izvesti nekakvom naredbom HTML - u ( include ili nešto ) ?
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.94.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Include ?17.01.2003. u 11:49 - pre 224 meseci
U HTML nema include, ali mozes, ako vec koristis cist html da ubacis sve linkove u jedan .js file pa da ga preko <script src="...js"... "include"-ujes u svaku stranicu. Znaci, samo menjas linkove u tom .js file-u i on se promeni na svakoj strani gde si dodao taj script. Ali to ti nije neko resenje, to je vise prirucno.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

gh0st
Skola
split

Član broj: 4066
Poruke: 182
*.cmu.carnet.hr

Jabber: not avalable


Profil

icon Re: Include ?17.01.2003. u 19:25 - pre 224 meseci
Nisam te baš dobro razumio ... probao sam kod ali ne radi .. možda sam ja nešto falio ... Reci mi gdje da šta ubacim i skriptu kad bi uključio proba.js fajl !!
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.beograd-2.tehnicom.net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: Include ?22.01.2003. u 19:25 - pre 224 meseci
Ako hoćeš iz HTML-a, onda koristi IFRAME:
<IFRAME src="...">


Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

gh0st
Skola
split

Član broj: 4066
Poruke: 182
*.cmu.carnet.hr

Jabber: not avalable


Profil

icon Re: Include ?24.01.2003. u 10:48 - pre 224 meseci
Mogu li kako maknit onaj okvir koji se pojavi kad stavim IFRAME , tako da mi samo bude text (bez okvira)..
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Include ?24.01.2003. u 13:29 - pre 224 meseci
border=0, kako logicno... MAda apsolutno ne podrzavam to resenje sa IFRAME-om, koristi SSI, PHP, ASP ili sta god hoces ili ako nista od toga nemas, onda te druge fajlove stavi u JasvaScript in onda iz pozivaj kao <script src=... ali to ti je vec objasnjeno.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

gh0st
Skola
split

Član broj: 4066
Poruke: 182
*.cmu.carnet.hr

Jabber: not avalable


Profil

icon Re: Include ?24.01.2003. u 17:14 - pre 224 meseci
Ne radi mi Javascript src .. Pokusao sam ovaj IFRAME sa borderom ( heigt , Width ) ...
RAdi sve ... Zašto misliš da nije neko rješenje radi na istom principu kao i javascript ...
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Include ?24.01.2003. u 17:19 - pre 224 meseci
daleko od toga da radi na istom principu... neka ti neko drugi objasni, ja nemam vremena sada.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.beograd-2.tehnicom.net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: Include ?24.01.2003. u 18:09 - pre 224 meseci
Hm, <SCRIPT src="..."> se ne može koristiti za to. Ako na nekom browser-u može, onda je to njegov ,,bug'', pošto se taj kod posmatra kao kod u nekom jeziku (najčešće ECMAScript), a inače ignoriše.

Naravno, moguće je koristiti i document.write(), ali svaki klijent koji podržava to, podržavaće i IFRAME i to sa manjim naporom.

Naravno, najbolje rešenje je da se napravi jedan entitet "eksternifajl" u okviru DOCTYPE deklaracije koji poziva taj dokument, i zatim samo on ubaci sa ,,&eksternifajl;''. Šteta samo što većina browsera to ipak ne razume (odnosno, nema SGML parser ugrađen).

Netscape 4.x podržava <LAYER src="..."> koji je bolje rešenje od IFRAME.

Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Include ?24.01.2003. u 18:24 - pre 224 meseci
<script src=... i document.write u toj JS skripti je sasvim u skladu sa svim pravilima. Pretpostavlja se da ce imati neke elemente kao sto su header , footer i navigaciju u tim skriptama, a ne pola stranice. IFRAME je losiji zato sto se pri manjim rezolucijama moze dogoditi da se pojave scrollbar-ovi, zatim teze je ulinkovati (moras koristiti target="_top" valjda), zatim moze se desiti da se IFRAME ne ucita a prilikom snimanja stranica dobices posebne htm(l) fajlove za to. Ja vise volim Java (ECMA ako cemo po standardima) Script.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Include ?24.01.2003. u 18:44 - pre 224 meseci
goX: IFrame se moze podesiti da se ni u jednoj rezoluciji ne vide skroll barovi

towk: ne podrzava svaki browser koji ima doc.write() i iframe. verzije IE3, NN3 i 4 sve podrzavaju doc.write() a ne iFrame.

inace, nn4 layer src='...' nije nikako bolje resenje jer nije po ni jednom standardu

(inace, iframe je w3c standard).
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.beograd-3.tehnicom.net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: Include ?25.01.2003. u 03:49 - pre 224 meseci
zombie/DDG:
Ne verujem da IE3 i NN3, pa ni NN4 podržavaju document.write() sa svim željenim mogućnostima (npr. da se zameni ceo taj deo nekim novim).

A trebao sam naglasiti: Netscape 4.x LAYER je bolje rešenje za, zamisli, Netscape 4.x :)
Nisam mislio da je LAYER savršeno rešenje za sve probleme, a upravo iz razloga koje ti navodiš.

GoX: čini mi se da je gh0st pokušao da pomoću ,,script src=...'' pozove običan HTML fajl, i na taj način ga uključi, a ne pomoću document.write(), zato sam to i istakao.
Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Include ?25.01.2003. u 04:00 - pre 224 meseci
ne znam sta ti znaci "sa svim željenim mogućnostima (npr. da se zameni ceo taj deo nekim novim)."

ja stvarno ne mogu da se setim ovoga iz praxe, jer kada je NN3 bio aktuelan, ja sam radio samo cist html. ali sudeci po ovom ORaily JavaScript Refence iz DW, ovo je radilo josh u NN2!!

Citat:

write( ), writeln( ) NN 2 IE 3 DOM n/a
write("string")

writeln("string")

When invoked as the page loads, these methods can dynamically add content to the page. When invoked after the page has loaded, a single method invocation clears the current document, opens a new output stream, and writes the content to the window or frame. A document.close( ) method is required afterward. Because the first document.write( ) or document.writeln( ) method destroys the current document, do not use two or more writing statements to create a new document. Instead load the content into one variable and pass that variable as the parameter to a single document.write( ) or document.writeln( ) method.

The difference between the two methods is that document.writeln( ) adds a carriage return to the source code it writes to the document. This is not reflected in the rendered content, but can make reading the dynamic source code easier in browser versions that support dynamic content source viewing (Navigator does so as a wysiwyg: URL in the source view window).

Returned Value
None.

Parameters
string Any string value, including HTML tags. To write <SCRIPT> tags, use entity characters for the brackets: <SCRIPT>.


jedino ne znam od kada radi <script src="..."> ali ni to nije od skoro (sigurno radilo u NN3).

znaci, ne znam sta oces da kazes.

Code:

<script language="JavaScript"><!--
document.write("ovo ce zameniti ceo ovaj script tag");
//--></script>


radi bash to. menja js source, tj izvrsava ga, i na njegovom mestu ispisuje "ovo ce ..."

sta bi ti josh/drugo hteo?

 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.beograd-1.tehnicom.net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: Include ?26.01.2003. u 12:52 - pre 223 meseci
Citat:
sta bi ti josh/drugo hteo?


U svetlu O'Reilly citata koji si dao (ako ga nisi izmislio :), ništa!

Naravno, to što očisti ceo dokument, pa ga moraš i ceo ispisati je malo nepraktično, ali dobro, moguće je sve što sam mislio da nije.

Zato se izvinjavam, možda je i JS podjednako dobro rešenje.
Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

gh0st
Skola
split

Član broj: 4066
Poruke: 182
*.cmu.carnet.hr

Jabber: not avalable


Profil

icon Re: Include ?26.01.2003. u 18:47 - pre 223 meseci
Postoji još jedan problem ...

Kad stavim IFRAME i u njega uključim drugu stranicu sa linkovima , sad kad kliknem na link ta stranica se pojavi unutar FRAMEA ... Dali mogu klikom na link u IFRAMEU da mi se taj link ukljuci kao cjela stranica , ali ne kao nova nego u istom prozoru !
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Include ?26.01.2003. u 19:37 - pre 223 meseci
misliš na target="Ime_iframea" ? to stavi u <a tagu....

btw ovo je moja 1k poruka :P
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Include ?26.01.2003. u 22:45 - pre 223 meseci
confiq: cestitamo! (btw, stizem vas sve polako... ;)

Citat:
tOwk:
Naravno, to što očisti ceo dokument, pa ga moraš i ceo ispisati je malo nepraktično, ali dobro, moguće je sve što sam mislio da nije.

Zato se izvinjavam, možda je i JS podjednako dobro rešenje.


ceo dokument cisti samo kada to radish u neki event (tipa, onclick="document.write('blah')) a kada se doc.write() nalazi u sred html koda (moj primer gore), znaci van funkcije, ili u funkciji koja se poziva pri ucitavanju stranice (ne <body onload=""> vec ovako, u sred html dokumenta) onda se samo tu ispise sto treba, a ostali html ostane tu gde jeste...


inace, nema sta ti kome da se izvinjavash... (ja ne bih ;)

 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.beograd-2.tehnicom.net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: Include ?27.01.2003. u 01:10 - pre 223 meseci
Citat:
CONFIQ:
misliš na target="Ime_iframea" ? to stavi u <a tagu....


Čini mi se da je mislio na ,,target="_top"'', što je GoX! već pomenuo.

zombie: izvinjavanje je samo usput, postoje osobe koje se uvrede zbog ,,sukoba mišljenja''. Uostalom, nemoj ti meni da govoriš šta ja da radim! Jesi li čuo, a? Da mi se izviniš zbog toga! :)

Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Include ?27.01.2003. u 02:29 - pre 223 meseci
zato ja oklevam da dajem svoja misljenja, i vise volim da copy/paste cinjenice (ili bar misljenja drugih, kao sto su pisci dokumentacije ;)

btw, e bash necu!
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Include ?27.01.2003. u 04:02 - pre 223 meseci
Citat:
zombie / DDG:
confiq: cestitamo! (btw, stizem vas sve polako... ;)


No way bro :}

elem,da... target=_top,nisam razumeo pitanje baš najbolje...
 
Odgovor na temu

[es] :: Skript jezici :: Include ?

[ Pregleda: 2784 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.