Mislis posedujes teoretsko znanje o procesu stampe...
Bez namere da te uvredim, ali za nekog ko tek izlazi sa faxa imas prilicno visoko misljenje o sebi i svom znanju. Ne bih da te omalovazavam, ali da bi mogla da kazes: "E, sad znam problematiku stampe", moras mnogo znoja da prolijes i prilicnu kolicinu hemije da udahnes. ;)
Ako si kojim slucajem provela vise od godinu dana za stamparskom masinom onda se unapred izvinjavam na onom prethodnom komentaru. :)
Sto se tice pripreme citiracu gospodina Henrika:
"... sada sam već duže vreme u agencijskim vodama kao gospodin čovek :)"
E sad, ti razmisli zasto je gospodin Henrik to rekao, i zasto tvoje kolege radije sede u dizajn studijima i klikcu misem umesto da se znoje pored stamparske masine. ;)
Koliko vidim samo povrsno poznajes pripremu i ne volis da je radis, i tvoja konstatacija stoji da cak i ljudi bez skole rade graficku pripremu stampe, ali veruj mi da je to mnogo tezi posao nego sto mislis. Na kraju krajeva "ono sto jedan pripremas za*ebe, to nijedan stampar ne moze da popravi". Sa druge strane imao sam prilike da radim sa prilicnim brojem visoko obrazovanih grafickih inzenjera i mogu ti reci da u proseku i oni imaju prilicnu kolicinu "rupa" u znanju... tako da ono... diploma ti je samo ulaznica.
Moj savet ti je da bezis od stamparije koliko je to moguce dalje. Jako je naporan posao, a o uticaju na zdravlje i da ne govorim. Ne znam koliko te prosveta zanima, ali recimo mozes i da predajes u nekoj politehnickoj skoli, sto je slozices se, prilicno cist posao. :)
Srecno. :)
Independent thinkers do not make
good slaves.
Think different !