Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

C++Builder5 i MS Access

[es] :: C/C++ programiranje :: C++Builder5 i MS Access

[ Pregleda: 1483 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Jane Smith

Član broj: 96758
Poruke: 32
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon C++Builder5 i MS Access02.06.2006. u 16:40 - pre 194 meseci
Kako se povezati na MS Access bazu preko Borland Buildera C++5?
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+634 Profil

icon Re: C++Builder5 i MS Access02.06.2006. u 16:47 - pre 194 meseci
U osnovi postoje tri nacina kako se povezati na MS ACCESS bazu sa BCB:

1) Koristeci ADO komponente, preko ODBC-a
2) Koristeci ADO komponente, direktno preko putanje
3) Koristeci BDE komponente, preko ODBC-a

Ja predlazem 2. nacin, ako se radi o obicnim desktop bazama podataka.
(Koliko se secam i BCB5 ima ADO set komponenti)

 
Odgovor na temu

Jane Smith

Član broj: 96758
Poruke: 32
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: C++Builder5 i MS Access02.06.2006. u 17:03 - pre 194 meseci
Ima ali ne znam kako se barata s njima. Znala sam da je sa ADO komponentima ali ne znam odakle poceti raditi sa njime i kako raditi... Zapravo prvi put u zivotu moram spojiti bazu sa nekakvim kodom (koji predstavlja nekakvo sucelje) i znam napraviti bazu i znam napraviti sucelje ali kako spojiti to dvoje, to mi je za sada enigma...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C++Builder5 i MS Access

[ Pregleda: 1483 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.