Citat:
deximat: Radim na racunarima od svoje 10-e godine...
Sada imam 15 i do sada sam sretao malo ljudi koji znaju vise od mene na racunarima...
Bar u svojoj uzoj okolini...
Pravim sajtove, programiram ponesto, OS reinstall ceo servis racunara i elektronske opreme svim prijateljima za dzabe...
Sada trenutno radim na prvom web projektu koji ce mi biti placen...
Jednostavno mi je nekako bezveze traziti novac za svoje usluge i nekako me svi shvataju neozbiljno jer sam mladji...
Pronadjoh li se pronadjoh...
Btw, nesto sam mladji od tebe - imam 14 god.
O tome sad bas mislim, znaci, mene zove striko prije par dana da mu pokazem kako da otkuca neki dokument, kako da upali racunar kako ovo kako ono, a nedavno, jedno prije 2 mjeseca sam mu reinstalirao sistem (stavio mu sa 98 XP) i to besplatno.
Da su mi nesto znacili - i nisu, ali eto.
Znaci tu sam 'ladno mogao da uzmem, koliko vec, 5, 10 € ?
I tako bezbroj puta...
Takodje, imao sam lose iskustvo sto se programiranja tice.
Znaci, ja u PHPu radim, hm, ... 4 godine (minimum) i znaci mogu za sebe reci da znam PHP .
Onda sam upoznao jednog "lika", da mu ne pominjem ime, da ne bude da nekoga prozivam i tako smo se mi upoznali (zivi u PV, kao ja).
Napravio sam mu forum u jeziku koji nikad nisam ucio - WML u kombinaciji sa PHP-om.
Extra forum.
Sve osnovne mogucnosti.
I jos par manje osnovnih.
Punih 48 sati, da,
48 sam BEZ PRESTANKA radio taj forum a, za to, nisam dobio, kao sto neki gore pomenuse, ni tapkanje po ramenu.
Ajd da ne grijesim dusu, izasli smo par puta na pice ali to je sve.
Uglavnom,
da ne idem off topic, na pitanje da li treba naplacivati svoje usluge, odgovaram:
DA, bez obzira na godiste. Jer, ja, da sam imao 2 vise sive celije, mogao bih ovaj novi komp (~1000 eura) sam da kupim, a ne da trazim od tetke da mi kupi...
Stvarno mi je muka od ljudi koji misle da je to NAMA "samo" da sjedemo za komp i da ce se program sam napisati, sistem reinstalirati, ili u najboljem slucaju, mrezno kablo samo "ubosti" u svoje mjesto ili pojacati zvucnici.
Iskreno,
Jezdimir Loncar.
“I never think of the future - it comes soon enough.” - Albert Anštajn (Albert Einstein)