Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Generisanje ID-a user-a?

[es] :: .NET :: Generisanje ID-a user-a?

[ Pregleda: 2707 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dr.AgOlO
Milan D.
MunZe

Član broj: 16417
Poruke: 95
194.106.187.*



Profil

icon Generisanje ID-a user-a?17.05.2006. u 10:40 - pre 186 meseci
Pozdrav,
zanima me koji je najbolji a u isto vreme i najbrzi mehanizam za generisanje vrednosti tipa Int32, koja ce jedinstveno identifikovati korisnika i racunar na kome se odredjeni program izvrsava. Veoma je vazno da ova vrednost bude uvek ista za dati racunar i datog korisnika. Meni su padale na pamet razne ideje a neke od njih su da recimo uzmem ime racunara pa ga saberem sa username-om korisnika nakon cega bi pozvao GetHashValue() za taj string. Takodje sam pogledao WindowsIdentity klasu, ali mi ona za istog korisnika i isti sistem ne generise uvek isti identifikator.

Koji je nacin najbolji, a ujedno nije vremenski zahtevan?

Molim za predloge i sugestije.
Hvala unapred.
Poz.

 
Odgovor na temu

hakiro
Dejan Djenic

Član broj: 27737
Poruke: 80
194.106.186.*



Profil

icon Re: Generisanje ID-a user-a?18.05.2006. u 21:25 - pre 186 meseci
motherboardid + network card id
nesto sam radio davno na tom principu ,
jedini problem je ako se promeni mrezna karta , ali to je vec drugo pitanje,
pogledaj na netu , a mogu i ja da pronadjem ako ti treba
code je haiku
 
Odgovor na temu

dr.AgOlO
Milan D.
MunZe

Član broj: 16417
Poruke: 95
195.252.85.*



Profil

icon Re: Generisanje ID-a user-a?19.05.2006. u 18:24 - pre 186 meseci
Znas kako na kraju sam uzeo IP adresu racunara na kome se program izvrsava i pozvao metod GetHashCode() za taj string i to mi predstavlja identifikator. Pretpostavka je da ce racunari biti u LAN-u tako da nece cesto menjati svoje IP adrese.
Ajde ako znas kako se pomocu metoda iz .NET-a dobijaju informacije o hardware-u koji si pomenuo reci.

Hvala unapred.
Poz.
 
Odgovor na temu

hakiro
Dejan Djenic

Član broj: 27737
Poruke: 80
194.106.186.*



Profil

icon Re: Generisanje ID-a user-a?21.05.2006. u 07:20 - pre 186 meseci
probaj to da uradis sa WMI

http://msdn.microsoft.com/libr...k/wmi/win32_networkadapter.asp
code je haiku
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12793



+4735 Profil

icon Re: Generisanje ID-a user-a?21.05.2006. u 07:39 - pre 186 meseci
Pretpostavljam da se radi o zastiti nekog programa od kopiranja. Obrati paznju na to da ce onda kada prodas nekom ko ima taj program sa IP-ovima npr. 10.10.10.* i svi ostali koji koriste taj opseg privatnih adresa moci da ga koriste.
 
Odgovor na temu

logic_rabbit
Radenko Zec
banjaluka

Član broj: 74458
Poruke: 271
*.lanaco.com.



+1 Profil

icon Re: Generisanje ID-a user-a?24.05.2006. u 12:43 - pre 186 meseci
To je malo cudan metod,najbolje je upisati odredjeni fajl u registry bazu i na ucitavanju forme se pitas da li taj fajl postoji u registry-ju,ako ne,messagebox(access denied).
Ako neko kopira program na dr. racunar nece kopirati i registry key za koji nezna gdje je u registry bazi.
logic_rabbit (MCAD,MCSD,MCT,MCTS-
Windows development,MCPD)
 
Odgovor na temu

hakiro
Dejan Djenic

Član broj: 27737
Poruke: 80
194.106.186.*



Profil

icon Re: Generisanje ID-a user-a?24.05.2006. u 19:05 - pre 186 meseci
decko hoce da jedinstveno identifikuje korisnika programa,
bilo kakvo upisivanje u registry , fajl sistem , ... ne dolazi u obzir pogotovo ako se radi (a radi se ) o .net aplikaciji.
zasto?
zato sto pomocu programa kao sto je reflector ti mozes da vidis deo koda kada aplikacija cita registry i tacno znas sta treba da procita.
znaci osnove .neta + reflector - razbijena zastita.

jedina iole ozbiljnija zastita je:
proveri_na_serveru(mac adresa + ip adresa + motherboardID + ... .ToHash())
pa ako je true ok a ako nije zna se.
naravno tu je i strong name za assembly , obfucator , ...
i nadaj se da si se zastitio.
neko je pominjao na forumu i thinstall i slicne alate , valja probati.

smatram da je stav koji sam ovde izneo sasvim dovoljan za amatersku zastitu.
za stvarno ozbiljnu zastitu ni ovo nije resenje.
code je haiku
 
Odgovor na temu

dr.AgOlO
Milan D.
MunZe

Član broj: 16417
Poruke: 95
194.106.187.*



Profil

icon Re: Generisanje ID-a user-a?24.05.2006. u 21:12 - pre 186 meseci
Ok je ovaj nacin sto si ti rekao. Na ovaj nacin ne zelim da zastitim program od kopiranja vec samo da jedinstveno identifikujem racunar na kome je klijent pokrenut. Tako da kada klijent kasnije kontaktira server (posle zatvaranja programa i ponovnog startovanja) ima isti jedinstveni identifikator.

Ponudjeno resenje mi je sasvim dovoljno.

Hvala jos jednom.
Pozdrav.
 
Odgovor na temu

logic_rabbit
Radenko Zec
banjaluka

Član broj: 74458
Poruke: 271
*.lanaco.com.



+1 Profil

icon Re: Generisanje ID-a user-a?25.05.2006. u 07:27 - pre 186 meseci
Sa reflektorom se moze razbiti samo kod koji nije zasticen,a kod se moze lako zastititi sa mnogo alata,ja mislim da dotfuscator koji dolazi uz vs.net 2003 sluzi za to pa joos mnogo dr.alatki,koje se mogu skinuti sa neta koje sluze za zastitu koda.Ako mislis da svaku net aplikaciju mozes razbiti sa reflektorom varas se.
logic_rabbit (MCAD,MCSD,MCT,MCTS-
Windows development,MCPD)
 
Odgovor na temu

hakiro
Dejan Djenic

Član broj: 27737
Poruke: 80
194.106.186.*



Profil

icon Re: Generisanje ID-a user-a?26.05.2006. u 19:57 - pre 186 meseci
bitno je da si nasao resenje
code je haiku
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Generisanje ID-a user-a?

[ Pregleda: 2707 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.