Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

c# i sql; nekoliko pocetnickih pitanja koja me muce

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: c# i sql; nekoliko pocetnickih pitanja koja me muce

[ Pregleda: 4221 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kajzersose

Član broj: 67652
Poruke: 18
194.106.187.*



Profil

icon c# i sql; nekoliko pocetnickih pitanja koja me muce08.05.2006. u 15:27 - pre 219 meseci
koristim web developer 2005 i sql server 2005;
Imam nekoliko pitanja:
1. kako da vrednost koju dobijem u labeli upisem u bazu?
2. kako da iz forme proverim da li neka vrednost postoji u bazi?
3. kako da posle klika na dugme onemogucim dalje izmene na formi?
(na formi se nalaze pitanja sa radio button-ima i kad neko odgovori i klikne ok sracuna se br bodova, pa je potrebno da se onemoguci menjanje datih odgovora).

radi se o veoma jednostavnoj bazi i formi.
hvala
 
Odgovor na temu

hakiro
Dejan Djenic

Član broj: 27737
Poruke: 80
194.106.186.*



Profil

icon Re: c# i sql; nekoliko pocetnickih pitanja koja me muce09.05.2006. u 22:01 - pre 219 meseci
uvek je najbolje krenuti od pocetka
pogledaj ovo www.c-sharpcorner.com/adonet2.0.asp
a i druge tutoriale na netu
ukucaj na google-u ado.net i prati linkove,
to je najbolje
code je haiku
 
Odgovor na temu

B_E_N_K_O_

Član broj: 55650
Poruke: 80
*.unilib.bg.ac.yu.



+1 Profil

icon Re: c# i sql; nekoliko pocetnickih pitanja koja me muce10.05.2006. u 11:01 - pre 219 meseci
I ja sam pocetnik ali mi je drago sto cu moci da ti pomognem, da ne Googlas mnogo.
Pre svega ovoga se podrazumeva da si pomocu VisuelWebDevelopera napravio bazu.Koju ucitavas na meniju Data pa Add DataSoure i onda pratis Wizard.Onda ces dobiti ovaj connection string(konekcijoni string)

Trebas da napises SqlConnection objekat i treba da napravis SqlCommand objekat.
U SqlConnection objekat ubacujes kao parametar konekcioni string:
SqlConnection mojaKonekcija=new SqlConnection(konekcijoniString);
gde konekcioni string kopiras iz Web.config fajla ako se nevaram.
Onda napravis SqlCommand :
SqlCommand mojaKomanda = new SqlCommand(nekiString,mojaKonekcija);
nekiString ti je ono sto treba da INNSERTUJES u BAZU ili UPDATE UPIT tipa:
nekiString=String.Format("UPDATE Odgovor FROM Odgovori WHERE OdgovorID='{0}' ",TextBox1.Text); ovo text box1.tex moze biti i radio button.
Onda
otvoris Bazu
mojaKonekcija.Open(); //da otvoris bazu
mojaKomanda.ExecuteNonQuery;
mojaKonekcija.Close(); //da zatvoris bazu

U svakom slucaju ne znam dali ces moci da se snadjes bas ali evo ja sam te malo uveo u stvar pa ti kako budes imao problema ti pitaj.

ukoliko nisam nesto lepo napisao neka neko aplicira slobodno nisam bas imao vremena do u detalje.
 
Odgovor na temu

kajzersose

Član broj: 67652
Poruke: 18
*.sr.gov.yu.



Profil

icon Re: c# i sql; nekoliko pocetnickih pitanja koja me muce10.05.2006. u 22:41 - pre 219 meseci
hvala ljudi
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: c# i sql; nekoliko pocetnickih pitanja koja me muce

[ Pregleda: 4221 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.