Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Gdje je greska???

[es] :: C/C++ programiranje :: Gdje je greska???

[ Pregleda: 2883 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

anon81718

Član broj: 81718
Poruke: 24
*.dlp314.bih.net.ba.



Profil

icon Gdje je greska???29.04.2006. u 02:47 - pre 168 meseci
ovako, ovo je samo dio mog coda sto sam radio ali mi javlja da imam gresku u funkciji
a radio sam po knjizi i po zadanoj funkciji...

moze li mi neko reci gdje sam pogrijesio:

thx!

code:

#include <iostream>
#include <stdio>
#include <string>
#include <stdlib>
using namespace std;


void strrev(char *s) {
char temp, *end=s;
while(*end) end++;


for(end -= 1;s < end ; s++, end--) {
temp = *s;
*s = *end;
*end = temp;
}

char *strRight(char *str, int n){
char *tmp;
tmp = strdup(str);
tmp = strdup(str);
strncpy(tmp + n,"",strlen(tmp) - n);
tmp = strdup(str);
return tmp;
}


char *strLeft(char *str,int n){
char *tmp;
tmp = strdup(str);
strncpy(tmp + n,"",abs(strlen(tmp) - n));
return tmp;
}


char *strMid(char *str, int start, int over) {
char *tmp;
tmp = strLeft(str, start + over - 1);
strrev(tmp);
tmp = strLeft(tmp, over);
strrev(tmp);
return tmp;
}


int isalpha(char *str) {
if ((*str >= 'a') && (*str <= 'z') || (*str >= 'A') && (*str <= 'Z')) {return 1;}
else {return 0;}
}
 
Odgovor na temu

n1tr0
Freelance
Cortanovci / NS

Član broj: 55279
Poruke: 465
80.93.231.*

Sajt: grubicv.iz.rs


+2 Profil

icon Re: Gdje je greska???29.04.2006. u 03:37 - pre 168 meseci
Kao prvo dobro bi bilo uredno ispisati program(uvuceno i koristi code - da bude preglednije).
Za sada na prvi pogled upalo mi je vise toga u oko:
npr. kod header file-ova umesto
Code:
#include <iostream>

pisi
Code:
#include <iostream.h>

(tako za sve header-e...)

Zatim:
Code:

void strrev(char *s) {
char temp, *end=s;
while(*end) end++;


for(end -= 1;s < end ; s++, end--) {
temp = *s;
*s = *end;
*end = temp;
}


...tu mislim da ti treba jos jedna zagrada(} na kraju):
Code:

void strrev(char *s) 
{
   char temp, *end=s;
   while(*end) end++;

   for(end -= 1;s < end ; s++, end--) 
   {
      temp = *s;
      *s = *end;
      *end = temp;
   }
}

To je sto se tice sintaksnih gresaka.
Ako ima semantickih javi pa cemo da vidimo...

[Ovu poruku je menjao n1tr0 dana 29.04.2006. u 04:38 GMT+1]
 
Odgovor na temu

#Ninja#
Tuzla

Član broj: 28925
Poruke: 259
*.PPPoE-2042.sa.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Re: Gdje je greska???02.05.2006. u 21:16 - pre 168 meseci
Treba mu <iostream.h> samo ako se koristi Borlandovim kompajlerom. U ostalim slučajevima je samo <iostream>.
 
Odgovor na temu

kiklop74
Darko Miletić
Buenos Aires

Član broj: 78422
Poruke: 569
..26.static.techtelnet.com.ar.

Sajt: ar.linkedin.com/pub/darko..


+13 Profil

icon Re: Gdje je greska???03.05.2006. u 22:08 - pre 168 meseci
<iostream.h> je totalni arhaizam i treba ga koristiti samo sa prastarim verzijama C++ kompajlera koji ne podrzavaju noviji standard kao sto je borland c++ 3.31

U svim drugim slucajevima

#include <iostream>



Tko leti vrijedi
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
..81.static.rny.vf.siwnet.net.

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Gdje je greska???04.05.2006. u 09:29 - pre 168 meseci
Hoce li se ljudi IKADA nauciti da uz svoje tekstove u problemima prilikom kompajliranja priloze TACNO sta kaze kompajler/linker !!??
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

anon81718

Član broj: 81718
Poruke: 24
*.PPPoE-3073.sa.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Gdje je greska???04.05.2006. u 12:46 - pre 168 meseci
da mislio sam da sam to napisao...sorry

compiler kaze:

---> Declaration syntax error in function srrev(char *) - u liniji 19

et...
 
Odgovor na temu

NastyBoy
Bojan Nastic
UK

Član broj: 12041
Poruke: 895
*.plus.com.



+4 Profil

icon Re: Gdje je greska???04.05.2006. u 13:29 - pre 168 meseci
Tja... koliko ja vidim samo ti fali jedno "}" na kraju te funkcije
 
Odgovor na temu

anon81718

Član broj: 81718
Poruke: 24
*.dlp96.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Gdje je greska???06.05.2006. u 16:04 - pre 168 meseci
da da sredio sam to
ja sam bio stavio dole na kraj pa mi nije radilo...

Thank You!


 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Gdje je greska???

[ Pregleda: 2883 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.