Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Nepravilno čitanje sa serijskog porta??

[es] :: .NET :: Nepravilno čitanje sa serijskog porta??

[ Pregleda: 2144 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Bojan11
Pula,HR

Član broj: 73881
Poruke: 180
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Nepravilno čitanje sa serijskog porta??28.04.2006. u 10:05 - pre 179 meseci
Ovako,
Čitam sa serijskog porta , ali mi funkcija koju imam razdvaja podatke u msgbox-ove i to u svaki BOX mi stavi jedan hex-a znak, ja bi htio da mi se svi ti podaci idu u jedan textbox, šta moram promjenit na funkciji Inače radim sa vb.net-om(2.0) a ova funkcija je pisana u nekoj ranije verziji tako da on nije koristio Serial.IO.Ports klasu
Code:

Private Sub Com_Recieve(ByVal Source As Rs232, ByVal mask As 
Rs232.EventMasks) Handles CommPort.CommEvent

On Error Resume Next

Dim data() As Byte

Dim i As Int16

data = CommPort.InputStream()

' ovdje obradujete primljene podatke

For i = 0 To data.Length - 1


MsgBox(data(i).ToString)

Next i

End Sub
 
Odgovor na temu

Bojan11
Pula,HR

Član broj: 73881
Poruke: 180
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Nepravilno čitanje sa serijskog porta??28.04.2006. u 11:32 - pre 179 meseci
A ovaj kod mi blokira aplikaciju, tj. pročita prvi HEX znak:

Code:

    Public Sub InvokeMethod1()

        On Error Resume Next

        Dim returnValue As Byte = SerialPort1.ReadByte
        Dim i As Int16

        For i = 0 To returnValue - 1

            MsgBox(returnValue.ToString)

        Next i

    End Sub
 
Odgovor na temu

silthereen
Beograd

Član broj: 91812
Poruke: 29
*.170.eunet.yu.



Profil

icon Re: Nepravilno čitanje sa serijskog porta??28.04.2006. u 18:14 - pre 179 meseci
1. Ako hoces da ti svi podaci idu u jedan msgBox, moraš ga izbaciti iz petlje.
U petlji definiši string koji dobija zbir vrednosti, pa ga posle petlje ubaci u msgBox.

2. Mislim da je u drugom slučaju problem mešanja tipova podataka (byte i integer).

 
Odgovor na temu

Bojan11
Pula,HR

Član broj: 73881
Poruke: 180
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Nepravilno čitanje sa serijskog porta??29.04.2006. u 09:44 - pre 179 meseci
Je, riješio sam! Hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Nepravilno čitanje sa serijskog porta??

[ Pregleda: 2144 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.