Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pomoc flesovanje sonyericssona w550i

[es] :: GSM - servisiranje :: pomoc flesovanje sonyericssona w550i

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5384 | Odgovora: 22 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mirza82
Mirza Krstic
Cuprija

Član broj: 92289
Poruke: 10
194.106.174.*



+1 Profil

icon pomoc flesovanje sonyericssona w550i21.04.2006. u 02:16 - pre 218 meseci
Imam sonyericsson w550i i crkao mi je softver na njemu kako da ga flesujem unapred hvala
MK
 
Odgovor na temu

Dr S E M A
semir đedović
TUZLA

Član broj: 20802
Poruke: 814
*.PPPoE-139.sa.bih.net.ba.

ICQ: 6061980
Sajt: www.turbo-support.com


Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i21.04.2006. u 06:43 - pre 218 meseci
da se tema ne bi protezala u nedogled,evo jasan i glasan odgovor
Za tako nešto ti je potreban serviserski alat,ako ga imaš i pomoći ćemo ti,ako ga nemaš druge ti pomoći nema osim da odneseš u prvi servis u tvom kraju,serviser uradi,ti pregledaš i pošteno mu platiš.
Pitanja tipa,možeš li to uraditi u kućnoj radinosti sa USB kablićem,prko IrDA,preko Bloototha isl. nemoj postavljati jer to sigurno ne ide preko toga.
Ako si serviser pomoć stiže,ako nisi pravac u servis.
JOŠ MALO I OVI ĆE SVI PILIĆARI DA POCRKAJU
 
Odgovor na temu

mirza82
Mirza Krstic
Cuprija

Član broj: 92289
Poruke: 10
194.106.174.*



+1 Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i22.04.2006. u 01:44 - pre 218 meseci
Imai USB i znam da samo preko njega flesovanje ide,serviser mi trazi 25€, hehe posteno to je puno para,to hocu ja sam to da uradim da li neko zna kako???
MK
 
Odgovor na temu

cybercom

Član broj: 17452
Poruke: 1158
82.208.255.*



Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i22.04.2006. u 07:42 - pre 218 meseci
Ako hoces preko USB kablica (da dobro si cuo,alli koliko se meni i mojim kolegama cini,ili nisi dobro cuo ili si cuo deo koji ti samo odgovara) moze,ali ti fali jos jedan mali,malecki,sicusan deo koji za pravo cudo kosta od 100-150e a zaovu se donglovi,tj da ti pojasnim,lici kao USB-stick ali u sebi ima... ma sta da ti objasnjavam,nego pored tog kablica ti treba i jedan dongle i fles fajlovi koje mozes naci iskljucivo na support stranicama za koje trebas da imas user i pass (pored DONGLA),elem da i tek onda mozes da ustekas tvoj data kabel i da vratis telefon u zivot.Nadam se da sam ti objasnio,zato pravac servis i isprsi se tih 25e,pa sledeci put pazi koliko i sta trpas u telefon.
 
Odgovor na temu

mirza82
Mirza Krstic
Cuprija

Član broj: 92289
Poruke: 10
194.106.174.*



+1 Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i22.04.2006. u 17:13 - pre 218 meseci
Hvala na objasnjenju,znao sam da to ne ide samo tako,ja sam vec jednom platio 25€,i sve je bilo ok fon je radio kako treba ali odjednon se ugasio sam od sebe i kraj,sad samo belo na displeju kao i prvi put kad mi se to desilo,ovog puta ja nisam kriv
MK
 
Odgovor na temu

sacika
B&H

Član broj: 81988
Poruke: 38
85.158.39.*

ICQ: 276186960


Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i22.04.2006. u 19:36 - pre 218 meseci
Telefon mozes da napravis i sam da ne nosis nekome u servis a procedura kao sto kaze kolega cybercom ili mozes se informisati u datoj temi
http://www.elitesecurity.org/t...rvisiranje-SE-k700i-phone-dead
procedura je ista samo za oznaku koristis w550i
Pozdrav!
Rem@x,
rem@x77
 
Odgovor na temu

Bojsane
Beograd

Član broj: 6140
Poruke: 349
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i22.04.2006. u 23:01 - pre 218 meseci
Citat:
mirza82: Hvala na objasnjenju,znao sam da to ne ide samo tako,ja sam vec jednom platio 25€,i sve je bilo ok fon je radio kako treba ali odjednon se ugasio sam od sebe i kraj,sad samo belo na displeju kao i prvi put kad mi se to desilo,ovog puta ja nisam kriv


Ne znam zašto bi ti bio kriv zbog pojave belog ekrana na W550i, to je bag koji se redovno pojavljuje na njemu...takođe mi nije jasno zašto si plaćao 25 evra za flešovanje ako je pod garancijom i kako to da te je neko ubedio da si prvi put ti bio kriv za to... ja sam isto imao taj problem i zamenjen mi je telefon... na esato forumu je relativno skoro bilo sony uputstvo kako da se proba rešiti problem belog ekrana samostalno ali je esato trenutno off...Ako se dobro sećam ugasiš telefon, izvadiš bateriju, ponovo je ubaciš, upališ telefon i držiš ga upaljenog pola sata, onda ga ugasiš, izvadiš bateriju, vratiš je i upališ ga, i onda bi navodno trebalo da proradi...
Upgrade softvera preko usb kabla je moguće, mada ne znam da li u stanju u kojem je tvoj telefon sada:) pročitaj ovde:
http://www.sonyericsson.com/sp...320&fid=21839&esi=true
 
Odgovor na temu

cybercom

Član broj: 17452
Poruke: 1158
82.208.255.*



Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i23.04.2006. u 05:52 - pre 218 meseci
Ako nisi strucan,a nisi to odgovorno tvrdim,onda nemoj molimte i da lupetas kao sto si u prethodnom postu,jer ako malo bolje procitas :

"Update Service
Preuzmite i instalirajte program za nadogradnju softvera (Update Service) na svoj PC. Nakon što poboljšana inačica softvera postane dostupna za vaš proizvod, možete je preuzeti kadgod želite kako biste u telefonu uvijek imali najnoviju inačicu softvera. Korisnički podaci neće biti izgubljeni, a tijekom postupka nadogradnje imat ćete svu potrebnu pomoć."

znaci za update,nikakvo dizanje iz mrvih,a da onima koji se nerazumeju pojasnimk o i je kao kada bi pucanje sofa (kao so je kod Vas slucaj) pokusao resii kod Siemens-a update tool-om..Znaci prvo dobro procitaj pre nego sto bi hteo nekome da pomognes.

Druga stvar,one fore,upali igasi telefon,kakav si ti biser,svegami,reci nemam.

@mirza82

UZmi ti lepo kako ti je i receno,odnesi telefon u servis da ti otklone problem,nije kvar i nepodleze garanciji,verovao ti ili ne do tebe je greska,govorim ti kao serviser koji u zivotu nije nikome prodao telefon vec samo servisirao telefone.Verovao ti ili ne.
 
Odgovor na temu

Bojsane
Beograd

Član broj: 6140
Poruke: 349
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i23.04.2006. u 08:00 - pre 218 meseci
Citat:
cybercom: Ako nisi strucan,a nisi to odgovorno tvrdim,onda nemoj molimte i da lupetas kao sto si u prethodnom postu,jer ako malo bolje procitas :

"Update Service
Preuzmite i instalirajte program za nadogradnju softvera (Update Service) na svoj PC. Nakon što poboljšana inačica softvera postane dostupna za vaš proizvod, možete je preuzeti kadgod želite kako biste u telefonu uvijek imali najnoviju inačicu softvera. Korisnički podaci neće biti izgubljeni, a tijekom postupka nadogradnje imat ćete svu potrebnu pomoć."

znaci za update,nikakvo dizanje iz mrvih,a da onima koji se nerazumeju pojasnimk o i je kao kada bi pucanje sofa (kao so je kod Vas slucaj) pokusao resii kod Siemens-a update tool-om..Znaci prvo dobro procitaj pre nego sto bi hteo nekome da pomognes.

Druga stvar,one fore,upali igasi telefon,kakav si ti biser,svegami,reci nemam.

@mirza82

UZmi ti lepo kako ti je i receno,odnesi telefon u servis da ti otklone problem,nije kvar i nepodleze garanciji,verovao ti ili ne do tebe je greska,govorim ti kao serviser koji u zivotu nije nikome prodao telefon vec samo servisirao telefone.Verovao ti ili ne.


Nisam stručan u ovoj ublasti, ali sam lupetanja u životu čuo uglavnom od "stručnih" ljudi...ili onih koji ne umeju ili ne mogu da razumeju ono što piše...

Prvo, ja sam i rekao da se UPGRADE softvera ( na engleskon nadogradnja) može raditi preko usb kabla i naglasio ( uz smajli) ,da to u stanju u kojem mu je telefon verovatno neće pomoći.
Drugo, preneo sam sam po sećanju neki post sa esato foruma gde je citiran text sa nekog SE američkog foruma, dakle ja to ne tvrdim, nego je to, navodno, sugestija SE... preneo bi ga u originalu ali esato, bar meni, trenutno, ne radi... dakle nigde nisam tvrdio da to sigurno pomaže, čak sam se ogradio da li je i postupak takav, mada ga ništa ne košta da proba...
Treće, pojava belog ekrana na W550i JESTE kvar koji svaki ozbiljan prodavac priznaje, ja sam još krajem decembra imao taj problem i telefon mi je zamenjen u comtrade-u, a znam još tri identična slučaja u mom okruženju sa W550i gde je isto došlo do zamene i niko nije tražio 25 evra...
Kada je jedan moj prijatelj sa istim problemom pitao zašto mu samo ne flešuju nego mu menjaju telefon, rečeno mu je da bi vrlo brzo imao ponovo istu grešku...

Naravno, ukoliko neko želi da svakih mesec-dva daje po 25 evra i ako je to stručan savet, ja nemam ništa protiv, svako sa svojim parama može da radi šta hoće

[Ovu poruku je menjao Bojsane dana 23.04.2006. u 09:01 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Bojsane dana 23.04.2006. u 09:37 GMT+1]
 
Odgovor na temu

cybercom

Član broj: 17452
Poruke: 1158
82.208.255.*



Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i23.04.2006. u 09:06 - pre 218 meseci
@Bojsane

E sada ce tebi lepo jedan iskusan serviser da objasni u kratkim crtama nekoliko stvar.

1. Forum koji si posecivao je totalno amaterski i sluzi da bi se Vi korisnici razmenjivali sa slicicama,muzikom i podesavanjima telefona.........
2. U ComTrade-u su ti zamenili telefon,ako je iskljucivo originalni aparat i ne skinut sa mreze kao sto je 90% kod nas,razlog je njihova nestrucnost za koju znam iz prve ruke,ne ocenom nego priznanjem.Elem njihova reparacija i popravka se svodi na zamenu kompletne stampane ploce a ne i popravnkom iste.Ako te interesuje konkretan slucaj,potrazi ovde je bilo pre neko vreme slucaj jednog lika koji je na aparat cekao i 3-4 meseca iz ComTrade i koji mu na kraju nije vracen nego je zamenjen novim jer nisu bili u stanju da ga odrade,kada mu se taj drugi aparat isto ponasao,odneo je u neoficijalni servis (jednog kolege sa foruma) koji je za cca 20 min odradio posao koji oni nisu mogli resiti za 3-4 meseca.Pa pobogu kakav je to servis koji najobicnije flesovanje neoze resiti za 4 meseca.
3. Tvoj kvar je iskljucivo software-ske prirode i zasniva se na prebukiranju memorije telefona i/ili koriscenjem gprs-a.Takvi ili slicni simptomi nisu nikakav kvar kod SE nego se javljaju skoro kod svih proizvodjaca i modela,pocev od SE i NOKIA-e,SAMSUNG-a,BENQ-SIEMENS-a..........
To sto ti tvoj kolega (ne moj) negira da nije kriv,nego da je sam od sebe,nepije vodu (kako se kaze kod mene).
tvoj komentar : "Nisam stručan u ovoj ublasti, ali sam lupetanja u životu čuo uglavnom od "stručnih" ljudi...ili onih koji ne umeju ili ne mogu da razumeju ono što piše..."

mislim kao i vecina strucnih servisera na ovom i drugim profi forumima,treba da bude upucena "STRUCNOM" serviseru u "ComTrade-u"

Covek,ime ne cini nista,iskustvo i znanje,pored alata,sve.

tvoj citat : "Naravno, ukoliko neko želi da svakih mesec-dva daje po 25 evra i ako je to stručan savet.....".Nije tvoje da cenis neciji rad,ako ti se nesvidja cena (mislis da je previsoka za neciji posao) ti trazi drugog sa nizom cenom i njegovu strucnost ocenjuj posle.
 
Odgovor na temu

Bojsane
Beograd

Član broj: 6140
Poruke: 349
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i23.04.2006. u 09:53 - pre 218 meseci
Da se ne bi ti i ja ubeđivali...

Ti kažeš:"3. Tvoj kvar je iskljucivo software-ske prirode i zasniva se na prebukiranju memorije telefona i/ili koriscenjem gprs-a

... telefon w550i mog sina je bio potpuno nov i nakon dva-tri dana se desio kvar, u tom momentu je bilo oko 30% zauzeta memorija...Čak i da je bila 100% zauzeta gde piše da je to zabranjeno i da se gubi garancija u tom slučaju ili da se gubi garancija nakon korišćenja GPRS-a... Ako je to tvoj stav ja to ne mogu da prihvatim...
Evo, već četiri meseca sin drži non stop napunjen telefon raznim mp3 fajlovima, često koristi GPRS, a ono sve i dalje radi...

Što se tiče Comtrad-e servisa, prestani da mi imputiraš ono što nisam rekao...ili pažljivo čitaj...
Ja njih nemam razloga da hvalim ili kudim, pošto je telefon bio pod garancijom koji njihov servis podržava logično je da mi to oni odrade i naravno da nisam bio prezadovoljan brzinom kojom su to odradili ( tri-četiri dana sam čekao na telefon)... Primer koji si naveo ( 4 meseca držanja telefona zbog flešovanja) je prestup koji se kažnjava zakonom ( 45 dana maximum) tako da ne znam kako je moguće da ljudi dopuštaju da ih neko tako zajebava....

Ne znam o kakvom mom kolegi pričaš?

Što se tiče procene tuđeg rada, ja to ovde nisam radio, dakle ako flešovanje w550i košta 25 evra, nadam se uz fiskalni račun:), to je ok... Ali ne mogu da prihvatim da dam ni JEDAN evro, ako mi je telefon u garanciji, za kvar za koji ja nisam kriv, niti bih to ikada nekome savetovao...
 
Odgovor na temu

Bojsane
Beograd

Član broj: 6140
Poruke: 349
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i23.04.2006. u 16:07 - pre 218 meseci
Citat:
cybercom
Druga stvar,one fore,upali igasi telefon,kakav si ti biser,svegami,reci nemam.

.


Dakle amaterski sajt "esato" je proradio i priznajem da sam se prebacio, dakle ovo je postupak koji važi samo u određenom slučajevima white screen blokiranja ( skidanja fajlova preko usb porta):

~~~Here is a offical report on the w600i/w550i I hope you find this helpful.

White Screen Issue
The W600i may experience a white screen issue during power up after executing a music download through the USB port on a computer. This is due to the improper shutdown of the USB connection with the W600i/W550i.

To correct this issue after it has occurred, turn the device off and then back on using the power button (do not remove the battery). Allow the device to remain powered on for approximately 25 minutes to allow the device the opportunity to execute the USB file recovery and return to normal operation~~~

Ne znam zašto sam ja utripovao ona vađenja i vraćanja baterije:)))


Inače tamo svi koji su prijavili white screen problem tvrde da im je telefon i zamenjen, što se poklapa sa mojim iskustvom...Naravno u normalnom svetu je lakše jer su tamo potrošači mnogo zaštićeniji nego ovde...
 
Odgovor na temu

E-ducation
Crna Gora

Član broj: 41696
Poruke: 40
*.crnagora.net.

ICQ: 288777021


Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i06.05.2006. u 19:15 - pre 218 meseci
ma mozes ti to i kuci da sredis...
kupis USB-smart ( on ti je jeftin) i sam isfleshujes telefon...
u servis ce te odrati taman toliko koliko i kosta ovaj box-sic.....a i ostace ti da flashujes i dalje...mozda i zaradis po nesto..:))

[Ovu poruku je menjao E-ducation dana 06.05.2006. u 20:15 GMT+1]
 
Odgovor na temu

dojran
telekomunikacija
F N R J

Član broj: 12397
Poruke: 360
*.PPPoE-3561.sa.bih.net.ba.

Sajt: petit.philou.free.fr


Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i06.05.2006. u 22:50 - pre 218 meseci
mogu li ja da pomognem, ako treba tu sam



ako treba da postavim flash...nije problem samo recite

[Ovu poruku je menjao dojran dana 06.05.2006. u 23:51 GMT+1]
 
Odgovor na temu

sacika
B&H

Član broj: 81988
Poruke: 38
85.158.38.*

ICQ: 276186960


Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i06.05.2006. u 23:03 - pre 218 meseci
Za fleshanje w550i potrebno je samo kablic,jer nije niko rodjen naucen.Procedura je:
Taj kablic povezes sa telefonom i kad program kaze power on,ti power on,kad program kaze power off,ti power off.To sve radis dok ne ostvaris komunikaciju sa racunarom.Kad krene da ga bootuje ostavi ga samo mirno da ne prekines fleshovanje,jer ga neces drugi put moci tako lako bootovati.Posle zavrsenog fleshovanja,prikopcaj telefon na punjac i upali na punjacu,ako nece prvi put,probaj nekoliko puta.Poslije toga opet nakaci tel. i profleshaj sa fs editorom samo parcijalu.Ako ti treba flash file evo dojran ce uploadovati pa ti dati link.Ovo samo koristi za licne potrebe,ne dalje tj.naplacivati.
Javi rezultat.
Pozdrav!
Rem@x,
rem@x77
 
Odgovor na temu

Bojsane
Beograd

Član broj: 6140
Poruke: 349
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i07.05.2006. u 09:04 - pre 218 meseci
Mislim da su drgrga, e-ducation, dojran i sacika sasvim korektno i prijateljski ponudili pomoć na konkretno pitanje...Kapiram da ovaj forum i postoji zbog toga... savet tipa " kupi novi telefon" i " nosi ga u servis" sam mogao i ja da dam a ne samo da nisam "iskusan" serviser, nego nisam ni serviser:)

@drgrga: Ti si stvarno pozitivan lik:))))
 
Odgovor na temu

mirza82
Mirza Krstic
Cuprija

Član broj: 92289
Poruke: 10
194.106.174.*



+1 Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i11.05.2006. u 13:36 - pre 218 meseci
A gde mofu da kupim taj box i sta mi jos treba.Ne mislim sa tim da zaradjujem samo hocu ja sam da sam namestim svoj telefon.
MK
 
Odgovor na temu

E-ducation
Crna Gora

Član broj: 41696
Poruke: 40
*.crnagora.net.

ICQ: 288777021


Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i15.05.2006. u 09:00 - pre 218 meseci
Citat:
mirza82: A gde mofu da kupim taj box i sta mi jos treba.Ne mislim sa tim da zaradjujem samo hocu ja sam da sam namestim svoj telefon.

koji box?
 
Odgovor na temu

skoker
Dragan Milicevic
Tehnicka podrska
Velika Plana

Član broj: 5262
Poruke: 57
*.astra-net.com.

ICQ: 97661827
Sajt: www.gtibox.com


Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i15.05.2006. u 11:40 - pre 218 meseci
Mozes kod mene da ga kupis, javi se na PM.
"Svet je pun s idioti" (c) Andrei Andreev
 
Odgovor na temu

mirza82
Mirza Krstic
Cuprija

Član broj: 92289
Poruke: 10
194.106.174.*



+1 Profil

icon Re: pomoc flesovanje sonyericssona w550i16.05.2006. u 18:55 - pre 218 meseci
E ovako ljudi,odneo sam fon. kod servisera i tel. mi je crkao skroz.Verovatno njihovom greskom jer je otisao FLES na telefonu. Sta sad da radim!!!????
MK
 
Odgovor na temu

[es] :: GSM - servisiranje :: pomoc flesovanje sonyericssona w550i

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5384 | Odgovora: 22 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.