Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja

[es] :: C/C++ programiranje :: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 13284 | Odgovora: 40 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja20.04.2006. u 11:28 - pre 171 meseci
Izgleda da je Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja:
http://msdn.microsoft.com/coding4fun/
 
Odgovor na temu

stargazer
bgd

Član broj: 85916
Poruke: 117
*.racsa.co.cr.



Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja20.04.2006. u 11:49 - pre 171 meseci
šta ima to vredi kada je krš

skinuo sam taj VC++ 2005 Express ( ISO ) i mogu samo konzole ozbiljno da se rade ( uslovno rečeno ), a to mogu i sa nekim kompajlerima čija se instalacija skine za mnogo manje vremena
a kada sam skinuo i onaj najnoviji Platform SDK od oko 600MB, onda sam imao BSOD svaki dan, mada nekad i 2 puta dnevno

ne bih se ja mnogo radovao besplatnim stvarima iz MS-a, kada im i ove koje koštaju nisu bog zna šta
With no lovin' in our souls and no money in our coats you can't say we're satisfied
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 15974
*.nero.com.



+6766 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja20.04.2006. u 12:31 - pre 171 meseci
Citat:

a kada sam skinuo i onaj najnoviji Platform SDK od oko 600MB, onda sam imao BSOD svaki dan, mada nekad i 2 puta dnevno


Zamolio bih ucesnike diskusije da budu malo ozbiljniji - Platform SDK (gomila .h i .lib fajlova) nema sta da radi sa bilo kojom kernel komponentom sistema, pa ce pre biti da su razlozi za tvoje BSOD probleme neke hardverske ili drajverske prirode.

DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1
Demo Videos: http://www.digicortex.net/node/17
Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.lionbridge.com.



+6 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja20.04.2006. u 12:50 - pre 171 meseci
Citat:
stargazer: šta ima to vredi kada je krš

skinuo sam taj VC++ 2005 Express ( ISO ) i mogu samo konzole ozbiljno da se rade ( uslovno rečeno ), a to mogu i sa nekim kompajlerima čija se instalacija skine za mnogo manje vremena
a kada sam skinuo i onaj najnoviji Platform SDK od oko 600MB, onda sam imao BSOD svaki dan, mada nekad i 2 puta dnevno

ne bih se ja mnogo radovao besplatnim stvarima iz MS-a, kada im i ove koje koštaju nisu bog zna šta


Izvini, ali koješta. VC++ 2005 je najbolje razvojno okruženje za C++ koje trenutno postoji. Sa njim možeš da razvijaš i konzolne i GUI aplikacije kako native tako i u .NET okruženju. Tačno je da ne dobijaš MFC i ATL biblioteke, ali besplatnih GUI biblioteka imaš koliko hoćeš na internetu, a možeš da koristiš i čist Win32 API ako baš voliš.

Što se BSOD-ova tiče, što reče Ivan, bolje proveri drajvere ili vidi da ti nije crkla memorija. Platform SDK sigurno nema nikakve veze sa tim.
 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja20.04.2006. u 15:49 - pre 171 meseci
Citat:
stargazer:šta ima to vredi kada je krš

Da je tako kako ti mislis MS bi odavno propao.
A sto se tice velicine Platform SDK - jeste velik, ali svako ima pravo da bira svoj alat.
Moje iskustvo je da mi VC++ 2005 Express ( ISO ) + Platform SDK daju manji EXE a kompajliranje je brze (ovo poredim sa MinGW kojeg uglavnom koristim)
idb
 
Odgovor na temu

[email protected]
Zarko Bulatovic
H1 Telekom, UNIX Systems Engineer
Split, Spinut

Član broj: 29849
Poruke: 443
*.cmu.carnet.hr.



+25 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja20.04.2006. u 17:31 - pre 171 meseci
Citat:
idb:
Moje iskustvo je da mi VC++ 2005 Express ( ISO ) + Platform SDK daju manji EXE a kompajliranje je brze (ovo poredim sa MinGW kojeg uglavnom koristim)


Sve zavisi od kompajlera do kompajlera koliko ce simbola na kraju ostavit u EXE fileu. To se moze rucno podesit, ili koristit nezavisne stripping alatke.


[12:33am] <alek> deca od 3-5 godina prvi spoznaju ljubav bozju :)


Q: HSP56 Micromodem nece da radi kompjuter ga prepozna a kad treba da se konektujem nece ne daje ni znaka zivota. u cemu je problem.

A: Crko mozda od grmljavine mozda od spanaca. Uglavnom baci ga u WC solju jako povuci vodu. Skupi 5e i uzmi drugi i ne postuj temu na pogresno mesto.
 
Odgovor na temu

tupito
Vladan Milivojevic
Beograd

Član broj: 55195
Poruke: 54
*.041net.co.yu.



Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja20.04.2006. u 17:40 - pre 171 meseci
ako neko ima iskustva da li moze WTL da radi u kombinaciji : WTL + Platform SDK + VC++2005 Express ? (tj. bez ATL-a )
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.lionbridge.com.



+6 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja20.04.2006. u 17:50 - pre 171 meseci
Citat:
tupito: ako neko ima iskustva da li moze WTL da radi u kombinaciji : WTL + Platform SDK + VC++2005 Express ? (tj. bez ATL-a )


http://www.codeproject.com/wtl/WTLExpress.asp
 
Odgovor na temu

stargazer
bgd

Član broj: 85916
Poruke: 117
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja21.04.2006. u 12:33 - pre 171 meseci
što volim ovo...

Citat:

Da je tako kako ti mislis MS bi odavno propao.


Nisam čovek koji lupeta bez veze. Ja prvi radim MSVS, samo 2003, a takođe i koristim gomilu drugih MS programa za koje postoji zamena : toliko o tome da sam isključiv po pitanju MS-a, samo sam realan.

Citat:

Zamolio bih ucesnike diskusije da budu malo ozbiljniji - Platform SDK (gomila .h i .lib fajlova) nema sta da radi sa bilo kojom kernel komponentom sistema, pa ce pre biti da su razlozi za tvoje BSOD probleme neke hardverske ili drajverske prirode.


Kad sam stavio Platform SDK, pre njega sam stavio još par manjih programa i kada je krenuo da mi se dešava BSOD svaki dan odlepio sam, ko ne bi, jel. Zato sam krenuo u ekspediciju deinstaliranja programa selektivno da vidim kako će to da se odrazi na BSOD koji me ubija. Već je jasno šta hoću da kažem tu ( tek posle deinstalacije Platform SDK-a, BSOD je prestao bez reinstalacije sistema ili promene drajvera u kompu ).
Kasnije sam čisto radi fore stavio opet taj Platform SDK nadavši se da je problem bio u nečemu drugom, a ne u njemu kao što se ovde tvrdi, ali to nije bio slučaj.

Citat:

Tačno je da ne dobijaš MFC i ATL biblioteke, ali besplatnih GUI biblioteka imaš koliko hoćeš na internetu...


Sam Visual Studio sam počeo da radim da bih koristio runtime koji u većini dolazi uz sam windows, dakle radim Win32, a ne MFC, ATL ili sl.

Citat:

Izvini, ali koješta. VC++ 2005 je najbolje razvojno okruženje za C++ koje trenutno postoji


Ja ovde komentarišem Express izdanje jednog njegovog dela i ne ulazim u kvalitet celog proizvoda.


I da ponovim : Ne bih se ja mnogo radovao besplatnim stvarima iz MS-a, kada im i ove koje koštaju nisu bog zna šta!!!

With no lovin' in our souls and no money in our coats you can't say we're satisfied
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4870
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+622 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja21.04.2006. u 13:30 - pre 171 meseci
@Dragi Tata
Citat:

Tačno je da ne dobijaš MFC i ATL biblioteke, ali besplatnih GUI biblioteka imaš koliko hoćeš na internetu

Da. Nedavno sam bez vecih problema 'povezao' Visual C++ 2005 Express sa wxWidgets, cime se dobija
poprilicno dobar koktel za razvoj. Nedostaje jos neki *besplatni* GUI za wxWidgets, ali to je najmanji
problem ;)
 
Odgovor na temu

NastyBoy
Bojan Nastic
UK

Član broj: 12041
Poruke: 895
*.dsl.pipex.com.



+4 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja21.04.2006. u 13:43 - pre 171 meseci
Citat:
I da ponovim : Ne bih se ja mnogo radovao besplatnim stvarima iz MS-a, kada im i ove koje koštaju nisu bog zna šta!!!


Manje trolovanja i lupetanja na ovom forumu bi bilo pozheljno. "Moj je stav..." floskula, bez chinjenica, ne sluzhi nichemu konkretno. Nisi ti probao IDE okruzhenja koja koshtaju koliko i MS-ova a pravi su horor za koristiti, chim tako pishesh.

2005 Express je odichno okruzhenje za ono chemu je namenjeno, period!
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.lionbridge.com.



+6 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja21.04.2006. u 13:59 - pre 171 meseci
Citat:
stargazer:
Sam Visual Studio sam počeo da radim da bih koristio runtime koji u većini dolazi uz sam windows, dakle radim Win32, a ne MFC, ATL ili sl.


I šta ti smeta da radiš Win32 aplikacije sa VS Expressom? BSOD-ovi?

Citat:
stargazer: I da ponovim : Ne bih se ja mnogo radovao besplatnim stvarima iz MS-a, kada im i ove koje koštaju nisu bog zna šta!!!


Ne znam šta je tebi "bog zna šta", ali jedini IDE-ovi koje sam imao prilike da isprobam a da ih uopšte vredi instalirati su MSVS i Borland. Čuo sam od pouzdanih ljudi da je i IntelliJ za Javu dobar IDE, pa da dodam i taj "na poverenje", ali nađi besplatan IDE za C++ koji je makar blizu VC++ 2005 Express po kvalitetu. Skoro sam probao DevCpp, MinGW Studio, Eclipse, KDevelop - ni jedan nije ni na puškomet od VC2005E.
 
Odgovor na temu

stargazer
bgd

Član broj: 85916
Poruke: 117
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja21.04.2006. u 20:41 - pre 171 meseci
Citat:

Nisi ti probao IDE okruzhenja koja koshtaju koliko i MS-ova a pravi su horor za koristiti, chim tako pishesh.


Evo, sada moramo da uvlačimo i Borland u ovu priču...
Da, probao sam Delphi 7 i 2005, kao i BCB 6 i ta dva okruženja su mnogo jednostavnija za upotrebu. Njih sam prestao da koristim jer sam prevazišao paskal ( da ne bude zabune protiv paskala nemam ništa ) - Delphi, ali generalno jer je runtime za programe napravljene u njima prevelik ( ovo nije tema ).
Probao sam i neka besplatna, DevCpp sam najduže držao, ali sam imao problema sa njihovom stabilnošću.
KDevelop sam probao dok sam imao linux i odličan je.

Citat:

2005 Express je odichno okruzhenje za ono chemu je namenjeno, period!


Ti čoveče imaš svoje mišljenje, ja svoje... Ako radiš u njemu, radi, a kad naiđeš na nešto što ne možeš da odradiš zbog njegove ograničenosti, onda ćeš tražiti dodatna rešenja i instalirati dodatne programe u sistem.

Citat:

I šta ti smeta da radiš Win32 aplikacije sa VS Expressom? BSOD-ovi?


Generalno, on nema ugrađenu izradu resursa, a da bi se radilo ozbiljnije u njemu potreban je Platform SDK.

Citat:

Ne znam šta je tebi "bog zna šta"


Microsoft pravi programe tako da se oni najoptimalnije koriste na tačno određeni način, imaju neku putanju koja često ume da deluje.... Npr. Office programi - Ne postoje za džabe čitavi kursevi na kojima se uči kako se radi u njima. Takođe ne znam ko nije čuo za priče da se u wordu mora podesiti prvo gomila stvari da on ne bi radio nešto što korisnik ne želi.
Kada kažem "bog zna šta" podrazumevam kvalitet programa sa aspekta celog ovog dela foruma, tj. programerskog, ukoliko je neko zaboravio zašto piše išta ovde.

Sada jedna generalna zamerka, ne samo odgovor ljudima gore.

Pregledao sam poruke širom ovog foruma, ne samo one o C/C++-u i primetio da se uvek nađu ljudi koji bezrezervno brane MS. Da kažem da je to njihovo mišljenje na koje imaju puno pravo i uopšte neću da ulazim u to.
Sa druge strane ja ne znam koliko se isti ti ljudi zaista razumeju u to šta znači napraviti kvalitetan program. Činjenica je da su programi koji dođu iz MS-a najrasprostranjeniji i najviše korišćeni i rade, to niko ne osporava, ali to ne može da sakrije činjenicu da je recimo exe fajl msn messengera težak preko 6MB, što je totalna nebuloza ( ako nekog zanima zašto , radi se o tome što je u njega nabijena golima resursa, png slika ponajviše ). Toliko o kvalitetu...



With no lovin' in our souls and no money in our coats you can't say we're satisfied
 
Odgovor na temu

NrmMyth
Ivan Maček
Split

Član broj: 63456
Poruke: 849
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.dump.hr


Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja21.04.2006. u 21:12 - pre 171 meseci
Stargazer, ljudi koji su gore ostavili post nisu referirali na MS nego na VS2005E, ako tvoj um, koji je ocito "hate MS, hate", ne moze razdvojiti ta dva pojma onda je to tvoj problem.

Cinjenica je da MS ima smeca, ali se ovdje ne vodi rasprava o word-u, access-u, messengeru i drugim MS proizvodima, nego cisto o VS2005E.

VS je odlican IDE, sa odlicnim debuggerom i dodatnim alatima tipa 'intelisense' koji kodiranje svodu na minimalne muke.
I nikako ga ne mozes usporedjivati sa Dev-Cpp...

Pitanje: Zasto si na XP-u???
 
Odgovor na temu

NastyBoy
Bojan Nastic
UK

Član broj: 12041
Poruke: 895
*.plus.com.



+4 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja21.04.2006. u 21:16 - pre 171 meseci
Ne volim rasprave ovog tipa, pogotovo kad ima ovakvih 'argumenata', but anyway...

Citat:
Evo, sada moramo da uvlačimo i Borland u ovu priču...
Da, probao sam Delphi 7 i 2005, kao i BCB 6 i ta dva okruženja su mnogo jednostavnija za upotrebu.


Ko pominje Pascal? Pricham o profesionalnim okruzhenjima za razvoj C++ aplikacija.
Okruzhenjima, a ne o framework-u, bibliotekama ili bilo chemu slichnom.
Shodno tome, Borland-ov IDE je __OCHAJ__ u poredjenju sa MS-om za razvoj bilo chega shto nema veze sa VCLom. Zaboravi na VCL, pricham o razvoju C++ aplikacije koja nije vezana ni za jedan proprietary API/biblioteku. Okruzhenje chine kvalitetan editor, project manager, i pre svega udoban debugger. Gde si ti to video u Borlandu?

Ako je sve shto si probao DevC++, KDevelop i Borland, i onda i dalje tvrdish kako je sve shto MS napravi loshe onda zaista nema razloga da dalje raspravljam ovde sa tobom, ni ja ni bilo ko.
Kada budesh probao ProDG, CodeWarrior, XCode i josh par okruzhenja onda se javi i kazhi kako je MS okruzhenje loshe pa da se smejemo svi zajedno. To nema nikakve veze sa 'lichnim mishljenjem', vec sa chinjenicama.
 
Odgovor na temu

stargazer
bgd

Član broj: 85916
Poruke: 117
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja22.04.2006. u 01:19 - pre 171 meseci
meni se čini da ljudi ovde mene uoprno pogrešno interpretiraju ( ali idemo redom, stavku po stavku )

I ]
Citat:
ako tvoj um, koji je ocito "hate MS, hate", ne moze razdvojiti ta dva pojma onda je to tvoj problem.

ja NE mrzim MS, ja prvi koristim uglavnom MS programe pre odgovarajućih alternativnih rešenja ( od office-a i vc++-a, preko onog antispyware-a njihovog i wmp-a, kao i još gomilu programa )
poenta moje priče je realno sagledavanje njihovih rešenja, a zašto sam pri tome napadnut ovako to je neka druga priča, u koju neću da ulazim, jer ću verovatno opet da budem priupitan zašto koristim windows uopšte ( mora da je čovek očekivao da se izlajem nešto, a gomilu postova sam slao u vezi VC++-a )

II ]
Citat:
VS je odlican IDE, sa odlicnim debuggerom i dodatnim alatima tipa 'intelisense' koji kodiranje svodu na minimalne muke.
I nikako ga ne mozes usporedjivati sa Dev-Cpp...

nisam se uopšte usudio da poredim VS sa DevC++om, već sam odgovarao čoveku na pitanje koje je lepo iznad toga i citirano

III ]
Citat:

Okruzhenje chine kvalitetan editor, project manager, i pre svega udoban debugger. Gde si ti to video u Borlandu?

Eto čovek uvuče na kraju i Borland. Ni sa jednim od njihovih okruženja nikad nisam imao ikakvih problema kada je izrada programa u pitanju, što ne mogu da kažem za VS ( već sam naveo zašto VS i koristim ).
Ali Borland sam ja samo spomenuo jer si pitao šta sam sve koristio??!?!?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo je jedino pitanje na koje vredi odgovoriti iako nema veze sa temom :

Citat:
Zasto si na XP-u???

Windows XP je jedini Windows OS, koji je uspeo da uklopi sve potrebe koje računar u mojoj kući treba da zadovolji, jer ga ne koristim samo ja, imam burazera koji je klasični korisnik.

@Nasty : Reci mi jedan pogrešan argument koji sam naveo!

nego, da zaključim :

pogledajte samo teme malo na C/C++ i pronaćićete gomile žalbi u vezi samog VS-a, ja prvi imam gomilu problema sa njim kao okruženjem ( mogu da navedem nekoliko ) ali ga i sam koristim, tu nema dileme jer nisam našao bolje okruženje za izradu programa u windowsu pomoću Win32 APIja

i ja znam da se ovde ne vodi rasprava o "MS smeću" kako ga dole čovek nazva, ali sam morao malo da podbodem one koji vole tako da skaču u odbranu MS-a ( njih sam već pojasnio ), kao da je jednom Microsoftu potrebna odbrana od ljudi kao što sam ja
da neću ja možda da ubedim nekog da je MS loš??? ( za interpretatore : ovo je retoričko pitanje )


[Ovu poruku je menjao stargazer dana 22.04.2006. u 02:23 GMT+1]
With no lovin' in our souls and no money in our coats you can't say we're satisfied
 
Odgovor na temu

[email protected]
Zarko Bulatovic
H1 Telekom, UNIX Systems Engineer
Split, Spinut

Član broj: 29849
Poruke: 443
*.cmu.carnet.hr.



+25 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja22.04.2006. u 01:41 - pre 171 meseci
Neznam za taj VC++ Express edition, ali VS2005 je odlicno okruzenje, iako jako zahtjevno na resursima. Ja osobno ne kodiram na Windowsima MFC, tako da mi Microsoftovo C++ okruzenje zapravo i ne treba. Koristim VS2005 za .NET, Borland C++ Builder za standalone GUI aplikacije (VCL == "zakon" ;), i DevCpp za nesto konzolno iskodirat nabrzaka, probat neku ideju, testirat neki algoritam.

A te price sa BSOD-ovima su, uz svo duzno postovanje, bullshit. I da se koristi beta verzija proizvoda, tesko da moze doc do BSODa tek tako. Pokusaj pronac problem u sistemskom softveru (servisima, driverima), ili u samom hardveru. Jer do IDE-a sigurno nije.

Mislim da se bezveze prepucavate. Koristio sam dosta IDE-ova, i sad sam jako zadovoljan sa gornja tri. BCB je cisto s***** kao IDE koji se veze na eksterne biblioteke, ali za RAD koji koristi VCL je odlican. Isto tako, kud ces bolje za .NET od rjesenja koje ti ponudi firma koja je napisala sam framework, a DevCpp je isto jako pogodjen proizvod. To je jedan mali, jednostavni IDE za C/C++, koji jako brzo radi, ima zadovoljavajuc debugger, i vrlo je straightforward. Tu su jos i DevPaks-i, kao dodatan feature koji omogucuje rad jos jednostavnijim.

Kad se tek pogleda KDevelop, e to je tek s***** cisto. Meni najdrazi za UNIXe je "wpe", i X11 varijanta "xwpe". Nema tu neke velike filozofije - programcic je zapravo replika Borlandovog Turbo C++-a za DOS ;) A usput, svi ozbiljni UNIX programeri koje poznajem koriste klasicna rjesenja poput vi-a, emacs-a, ili bilo kojeg "pametnijeg" source editora. Kad vec nema nekakav besplatan RAD, zasto onda koristit bagave, spore, polu-IDEove poput KDevelopa.
[12:33am] <alek> deca od 3-5 godina prvi spoznaju ljubav bozju :)


Q: HSP56 Micromodem nece da radi kompjuter ga prepozna a kad treba da se konektujem nece ne daje ni znaka zivota. u cemu je problem.

A: Crko mozda od grmljavine mozda od spanaca. Uglavnom baci ga u WC solju jako povuci vodu. Skupi 5e i uzmi drugi i ne postuj temu na pogresno mesto.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.hsd1.ma.comcast.net.



+6 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja22.04.2006. u 03:35 - pre 171 meseci
Citat:
[email protected]
Kad se tek pogleda KDevelop, e to je tek s***** cisto. Meni najdrazi za UNIXe je "wpe", i X11 varijanta "xwpe". Nema tu neke velike filozofije - programcic je zapravo replika Borlandovog Turbo C++-a za DOS ;) A usput, svi ozbiljni UNIX programeri koje poznajem koriste klasicna rjesenja poput vi-a, emacs-a, ili bilo kojeg "pametnijeg" source editora. Kad vec nema nekakav besplatan RAD, zasto onda koristit bagave, spore, polu-IDEove poput KDevelopa.


Ovo mogu samo da potvrdim. Kad smo prošle godine prešli na Linux kao primarnu razvojnu platformu isprobali smo razne IDE-ove, ali nismo mogli da nađemo ništa zadovoljavajuće. KDevelop je ubedljivo najgori od svega što smo probali. Sad najviše koristim kombinaciju gvim+ctags+ddd, ali je to daleko od VC++a, osim što je vim bolji editor od onog ugrađenog u VS.
 
Odgovor na temu

Buffy
Stanko Culaja
Sipovo, BiH

Član broj: 45310
Poruke: 312
*.teol.net.



Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja22.04.2006. u 10:04 - pre 171 meseci
Slazem se da je KDevelop odvratan ;). Pomocu njega do sada nisam uspio da kompajliram nijedan program sem Hello world-a :), a kompajliranje Hello World-a traje 10 sekundi:(
Probao sam i Eclipse, ali i on mi pravi probleme, tako da na Linuxu koristim najbolji editor: joe :)
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4870
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+622 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja22.04.2006. u 11:22 - pre 171 meseci
Bolje bi bilo da se ova tema pretvori(la) u neka iskustva tipa:

"Koja je kombinacija IDE, kompajler, framework najbolja za *besplatan* ili (barem što jeftiniji)
i teoretski *portabilan* razvoj pod Windowsom...".

Kad kazem 'besplatan' ne mislim samo na trenutni finansijski efekat kupovine nekog poznatog
okruženja tipa VS (što se može pokazati i kao 'najjeftinije'), nego i dugoročnu nezavisnost od
pojedinačnih komercijalnih framework-ova.

Na primer, nedavno sam po instrukcijama jednog kolege, kome je posao da ima sve poznate C++
kompajlere na racunaru, isprobao:

Microsoft Visual C++ 2005 Express + wxWidgets



... i čini mi se da je stvar moćna. Jedino nedostaje neki besplatan GUI za lakše slaganje wxWidgets
objekata, ali na sreću to ne ide u EXE zapis, pa nije toliko ni bitno čak iako se "snađete"...

Ima li još neko iskustva sa sličnim 'koktelima'?



[Ovu poruku je menjao X Files dana 11.03.2007. u 08:50 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 13284 | Odgovora: 40 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.