Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja

[es] :: C/C++ programiranje :: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 14196 | Odgovora: 40 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Yu Raider
Ivan Djordjevic
Bg

Član broj: 40731
Poruke: 273
..njuel-bg.customer.sbb.co.yu.



+2 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja22.04.2006. u 14:18 - pre 195 meseci
Cela .NET platforma smrdi. Sad ce svi da me ispljuju ali me zabole, ja samo pricam ono sto vidim.
Sporiji je 90% od native koda a samo razvojno okruzenje se ne moze ni pokrenuti sa procesorom ispod 1300mhz (naravno,
tu pricam ne bukvalno o pokretanju, ali ko ce majke vam da radi u okruzenju na kome cekas minut da ti otvori form designer).

Brza je cak i Java koju svi tolko pljuju zato sto je "spora" a vamo M$ se trudi da je iskopira u vidu C# i J# mogli su barem neceg i sami da se sete. I opet su oba resenja losija od Jave. Sto se tice VC++ 2005 nisam ga ni koristio pa ne mogu da komentarisem, ali znam da je Microsoft uvek imao vrhunska razvojna okruzenja za C++, kao na primer VSC++6.0.

Pozdrav...
SLIder.
 
Odgovor na temu

basicD
Beograd

Član broj: 47449
Poruke: 70
*.041net.co.yu.



+26 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja22.04.2006. u 15:18 - pre 195 meseci
Citat:
Buffy: Slazem se da je KDevelop odvratan ;). Pomocu njega do sada nisam uspio da kompajliram nijedan program sem Hello world-a :), a kompajliranje Hello World-a traje 10 sekundi:(
Probao sam i Eclipse, ali i on mi pravi probleme, tako da na Linuxu koristim najbolji editor: joe :)


Kakve veze ima KDevelop sa brzinom kompajliranja, to su sve da izvinete najobicnije gluposti , brzina je potpuno ista
bilo da kompajlirate iz konzole ili iz KDevelopa.

Citat:
Dragi Tata: Ovo mogu samo da potvrdim. Kad smo prošle godine prešli na Linux kao primarnu razvojnu platformu isprobali smo razne IDE-ove, ali nismo mogli da nađemo ništa zadovoljavajuće. KDevelop je ubedljivo najgori od svega što smo probali. Sad najviše koristim kombinaciju gvim+ctags+ddd.


Pa, voleo bih da cujem neki razlog za to, ddd nije los ali nije nista bolji od debugger-a u KDevelop-u ili kdbg-a(koji je mozda i najbolji) , manje vise sve implementacije gdb-a su lose(voleo bih da cujem ako neko ima bolja iskustva) a ono sto je cinjenica je to da Visual Studio ima sigurno najbolji debugger na svetu,sto se tice IDE-a KDevelop je odlican( nikako nije spor,Eclipse je spor pa cak je i VS sporiji (dakle samo IDE a ne compiler)).

Citat:
Dragi Tata:
ali je to daleko od VC++a, osim što je vim bolji editor od onog ugrađenog u VS.


A osim toga KDevelop podrzava razlicite editore (izmedju ostalog Vi i Emacs) , tako da stvarno ne razumem kritike koje
upucujes prema KDevelop-u.

[Ovu poruku je menjao basicD dana 22.04.2006. u 19:52 GMT+1]
History, in general, only informs us what bad government is.
Thomas Jefferson
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+634 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja22.04.2006. u 15:27 - pre 195 meseci
Citat:

Cela .NET platforma smrdi. Sad ce svi da me ispljuju ali me zabole, ja samo pricam ono sto vidim.
Sporiji je 90% od native koda a samo razvojno okruzenje se ne moze ni pokrenuti sa procesorom
ispod 1300mhz (naravno,tu pricam ne bukvalno o pokretanju, ali ko ce majke vam da radi u okruzenju
na kome cekas minut da ti otvori form designer).

Ne. Nece niko da te pljuje, ali podji od pretpostavke da 'tamo negde' sede ljudi koji "vide" daleko vise
od nas, koji sedimo ovde. Na primer, svojevremeno je ceo OOP koncept je bio napravljen i "konzerviran"
jer prosto hardver nije bio dovoljno jak da OOP bude upotrebljiv. Mislim da se OOP razvijao u Bell-ovim
laboratorijama na onim racunarima PDP.

.NET jeste sada spor, ali znas i sam da je tendencija da ce brzine biti tolike da se o tome nece ni
raspravljati. Prosto, brzina i nije bila u prvom planu prilikom projektovanja, vec da se misli programera
sa sadasnjeg problema "kako nešto uraditi" prenese na pitanje "šta uraditi". Po meni, Win32 API je
preterano tezak za implementaciju. Postoji toliko Win32 API koda koji koristim u svojim programima
koje uzimam "zdravo za gotovo" jer prosto ne umem da ga protumacim niti da procenim da li je i
koliko regularan. Nemam ja toliko vremena.

O .NET se moze razmisljati kao pokusaj velikog "spremanja" i "reorganizacije" sadasnjeg nacina
razvoja, na nesto intuitivnije.

Sto se tice Jave, znas i sam da kvalitet ne mora istovremeno da znaci i uspeh. M$ je toliko jak da
moze da isfinansira i svoje promasaje, dok drugi u slicnim situacijama propadaju, kao na primer
Borland. Jaki su toliko da su finansirali i .NET razvoj svojih konkurenata. Pogledaj samo ko je glavni
sponzor Borlandovih konferencija - Microsoft !

Mogu ja da mrzim M$ koliko hoću, ali meni Borland Developer Studio pukne 5 puta dnevno na neki
novi nacin, sto mi se skoro nikad nije desilo sa VS.NET.
 
Odgovor na temu

tupito
Vladan Milivojevic
Beograd

Član broj: 55195
Poruke: 54
*.041net.co.yu.



Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja22.04.2006. u 16:56 - pre 195 meseci
Program koji sam radio u VS.NEt2003 kompajlirao sam ga u VC++2005express-u i radi oko 50% sporije (program kompajliran u 2003jci odradi posao za 20 minuta a kompajliran u 2005 epressu za 30 minuta) jel li ja to negde gresim ili ??
a ukljucio sam sve moguce optimizacije.
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16263
*.l.strato-dslnet.de.



+7087 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja22.04.2006. u 18:55 - pre 195 meseci
Vrlo cudan rezultat uzevsi u obzir da sam video upravo obrnute slucajeve sa VS2005 - osim ako nije neki compiler bug, 50% usporenja je obicno znak da nesto nije OK ili sa opcijama ili sa ulinkovanim bibliotekama.
DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.hsd1.ma.comcast.net.



+6 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja22.04.2006. u 19:07 - pre 195 meseci
Citat:
tupito: Program koji sam radio u VS.NEt2003 kompajlirao sam ga u VC++2005express-u i radi oko 50% sporije (program kompajliran u 2003jci odradi posao za 20 minuta a kompajliran u 2005 epressu za 30 minuta) jel li ja to negde gresim ili ??
a ukljucio sam sve moguce optimizacije.


Jesi li koristio STL? Standardna biblioteka koja dolazi sa VC++om (Platform SDK-om) je sve sporija i sporija iz verzije u verziju. Stvarno ne znam koji im je đavo. Možda je STLPort brži?
 
Odgovor na temu

tupito
Vladan Milivojevic
Beograd

Član broj: 55195
Poruke: 54
*.041net.co.yu.



Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja22.04.2006. u 21:38 - pre 195 meseci
Ma da prilicno sam koristio STL (sta da radim lose navike)... ma da nemogu da verujem da stl sve sporiji, znam da je sa vs6 bio prilicno los pa sam mislio da su to ispravili ,ljudi su mi ranije govorili da koristim STLPort pa cu sad to bas probam.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.hsd1.ma.comcast.net.



+6 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja23.04.2006. u 00:25 - pre 195 meseci
Citat:
tupito: Ma da prilicno sam koristio STL (sta da radim lose navike)...


Zašto loše navike? Naprotiv, STL je dobra stvar. Jedini problem je Dinkumware verzija koja ide uz VC++.
 
Odgovor na temu

NrmMyth
Ivan Maček
Split

Član broj: 63456
Poruke: 849
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.dump.hr


Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja23.04.2006. u 09:26 - pre 195 meseci
STL je odlicna stvar, ako nesto mogu napisati u njemu onda to i ucinim, a ako nemogu, onda sam napisem iz STL ili uzmem nesto dodatno.
STL je dobar jer ga skoro svi razumiju, ima dobru konzistentnost i portabilan je maximalno.
 
Odgovor na temu

tupito
Vladan Milivojevic
Beograd

Član broj: 55195
Poruke: 54
*.041net.co.yu.



Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja23.04.2006. u 10:56 - pre 195 meseci
Zamenio sam native STL sa STLPort-om u expressu i vreme izvrsavanje programa je palo sa 30 minuta na 16 minuta (kao i obicno Dragi Tata je pokazao zasto je tata:)). Ali samo mi nije jasna jedna stvar sta koriste ljudi iz microsofta jer nisu valjda ludi da koriste ovaj stl koji daju sa VC++?

Citat:
Dragi Tata: Zašto loše navike? Naprotiv, STL je dobra stvar. Jedini problem je Dinkumware verzija koja ide uz VC++.


U pitanju je bila mala sala :)

[Ovu poruku je menjao tupito dana 23.04.2006. u 12:00 GMT+1]
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+634 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja23.04.2006. u 11:07 - pre 195 meseci
Citat:

Dragi Tata: Jedini problem je Dinkumware verzija koja ide uz VC++

Kako to misliš da je problem "verzija"?

Ja sam se baš obradovao što je od najnovije verzije Borland Developer Studija Dinkumware
preuzeo STL, jer je sve do sada bila prava katastrofa.

Kako da vidim koja je verzija u pitanju? U source fajlovima (na dnu) vidim V4.02:1422. Je li to?
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.hsd1.ma.comcast.net.



+6 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja23.04.2006. u 16:49 - pre 195 meseci
Kad kažem "verzija" u ovom slučaju mislim na "proizvođača" :)

Ako u header fajlovima vidiš nešto kao:

/*
* Copyright (c) 1992-2002 by P.J. Plauger. ALL RIGHTS RESERVED.
* Consult your license regarding permissions and restrictions.
*/


To je Dinkumware, tj njihov šef P.J.Plauger.

Citat:
tupito: sta koriste ljudi iz microsofta jer nisu valjda ludi da koriste ovaj stl koji daju sa VC++?


Koliko znam (da Relja navraća češće mogao bi da potvrdi ili opovrgne ovo) u MS-u se jako malo koristi STL (nije ni čudo što imaju onolike buffer overflows - ove ;) )

[Ovu poruku je menjao Dragi Tata dana 23.04.2006. u 17:49 GMT+1]
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+634 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja23.04.2006. u 20:47 - pre 195 meseci
Citat:

Ako u header fajlovima vidiš nešto kao:

/*
* Copyright (c) 1992-2002 by P.J. Plauger. ALL RIGHTS RESERVED.
* Consult your license regarding permissions and restrictions.
*/


Heh:) razlika je u: 1992-2003, naspram 1992-2002 ... ostalo je isto ... :)


/*
* Copyright (c) 1992-2003 by P.J. Plauger. ALL RIGHTS RESERVED.
* Consult your license regarding permissions and restrictions.
*/

/*
* This file is derived from software bearing the following
* restrictions:
*
* Copyright (c) 1994
* Hewlett-Packard Company
*
* Permission to use, copy, modify, distribute and sell this
* software and its documentation for any purpose is hereby
* granted without fee, provided that the above copyright notice
* appear in all copies and that both that copyright notice and
* this permission notice appear in supporting documentation.
* Hewlett-Packard Company makes no representations about the
* suitability of this software for any purpose. It is provided
* "as is" without express or implied warranty.
V4.02:1422 */
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
..81.static.rny.vf.siwnet.net.

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja24.04.2006. u 14:05 - pre 195 meseci
Visual Studio 2005 Express je odlican IDE. Licno mislim da nema boljeg alata za razvoj biblioteka (za sta ga prevashodno koristim) ili konzolnih aplikacija. Licno smatram Borland C++ Builder za de-fakto najbolji RAD IDE. Koristim oba, i preporucujem oba. :)
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

tupito
Vladan Milivojevic
Beograd

Član broj: 55195
Poruke: 54
*.041net.co.yu.



Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja26.04.2006. u 15:20 - pre 195 meseci
Code:

struct    Klasa
{
    enum{
        COUNT = 10000
    };

    int m_arr[COUNT];

    void popuniNiz()
    {
        popuni<COUNT>(); 
        // dali je ovo gore indeticno indenticno ovome : 
        m_arr[0] = 0;
        m_arr[1] = 2;
        m_arr[2] = 4;
        // .
        // .
        // .
        // .
        m_arr[COUNT] = 2*COUNT;
    }

    template<int INDEX>
    inline void popuni()
    {
        m_arr[INDEX] = INDEX*2;
        popuni<INDEX-1>();
    }
    template<>
    inline void popuni<0>()
    {
        m_arr[0] = 0;
    }
};



da li ce u oba slucaja da kompajler napravi isti kod (mislim na VC++Exp naravno), cito sam negde da se VC++ (ranije verzije) bas najbolje ne snalaze sa optimizacijom templajta?

[Ovu poruku je menjao tupito dana 26.04.2006. u 16:25 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.lionbridge.com.



+6 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja26.04.2006. u 21:01 - pre 195 meseci
Citat:
tupito:

da li ce u oba slucaja da kompajler napravi isti kod (mislim na VC++Exp naravno), cito sam negde da se VC++ (ranije verzije) bas najbolje ne snalaze sa optimizacijom templajta?



Pa proveri sam :) Uporedi assembly generisan u ova dva slučaja i vidi da li je identičan.

[Ovu poruku je menjao Dragi Tata dana 26.04.2006. u 22:01 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Filip Strugar
Filip Strugar
Leamington Spa, UK

Član broj: 9871
Poruke: 383
213.253.84.*

Sajt: www.rebellion.co.uk


+1 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja08.05.2006. u 15:52 - pre 195 meseci
Citat:
Dragi Tata: Pa proveri sam :) Uporedi assembly generisan u ova dva slučaja i vidi da li je identičan.

[Ovu poruku je menjao Dragi Tata dana 26.04.2006. u 22:01 GMT+1]


Jedna velika razlika izmedju VC2005 Exp i komercijalnih verzija je u tome sto kompajler u ovim drugima ima i profile-guided optimization opciju - sto u nekim slucajevima daje 20% brzi .exe/.dll.

Kompajler u VC2005 Exp nikako nije sporiji od kompajlera u VC2003 Pro/etc - probao i proverio detaljno kada sam prelazio sa 2003 na 2005exp, imao sam neka minimalna ubrzanja (par procenata - mada to je uvek case-specific).


Inace, koristim VC2005 express (C++ & C#) vec duze vreme za neke off-job projekte (dok na poslu radim na 2005 pro) i slazem se da je odlican IDE - bio bi odlican cak i da kosta 50tak dolara, a ovako je extra-sjajan.

i da, da kratko dodam: stargazer je napisao mnogo budalastina u ovom thread-u.
 
Odgovor na temu

kiklop74
Darko Miletić
Buenos Aires

Član broj: 78422
Poruke: 569
*.fibertel.com.ar.

Sajt: ar.linkedin.com/pub/darko..


+13 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja08.05.2006. u 23:54 - pre 195 meseci
Eto i ja mogu da potvrdim da je KDevelop jedna mega krshina. Kad smo 2004 pocinjali da radimo na linuxu dobio sam zadatak da iskopam neko pristojno okruzenje. Isprobao sam sve sto je tada bilo dostupno:

free:
Kdevelop, Anjuta, devcpp, mingwstudio, eclipse+CDT i josh kojekakve druge

komercijalni:
Visual Slickedit

Od besplatnih jedino moze da se koristi eclipse ali je neopevano sporo... Sa druge strane Visual Slickedit je fenomenalan. ponasa se skoro kao VS IDE. Veoma jednostavan mocan i intuitivan editor sa integrisanim debagerom :) i ultra brzim intellisense koji radi. Na kraju su mi kupili Slickedit. Vredi svaku paru. Jedino sto je sugava CVS integracija ali boze moj nista nije savrseno.





Tko leti vrijedi
 
Odgovor na temu

kiklop74
Darko Miletić
Buenos Aires

Član broj: 78422
Poruke: 569
*.fibertel.com.ar.

Sajt: ar.linkedin.com/pub/darko..


+13 Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja09.05.2006. u 00:08 - pre 195 meseci
Citat:
X Files:... i čini mi se da je stvar moćna. Jedino nedostaje neki besplatan GUI za lakše slaganje wxWidgets
objekata, ali na sreću to ne ide u EXE zapis, pa nije toliko ni bitno čak iako se "snađete"...


Evo ga jedan koji je direktno podrzan od plugina za VS express. Treba malo vezbe ali moze da se koristi.

http://sourceforge.net/projects/wxformbuilder/

Sve ostalo sto valja kao DialogBlocks je komercijalne prirode.



Tko leti vrijedi
 
Odgovor na temu

delijaNS
Novi Sad

Član broj: 55365
Poruke: 54
82.208.193.*



Profil

icon Re: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja17.07.2007. u 09:34 - pre 180 meseci
upravo skidam ovu Expres verziju,posle malog fajla od3MB ide update.Pitanje:gde smesta verziju programa tj. jel mogui preneti na drugi PC ovaj program ili mora update na isti nacin kao i sada.?
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Visual Studio 2005 Express postao besplatan bez vremenskog ogranicenja

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 14196 | Odgovora: 40 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.