Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kreiranje Splash Screen-a

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Kreiranje Splash Screen-a

[ Pregleda: 2962 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Remo
Dejan Remetic
Beograd

Član broj: 88687
Poruke: 39
*.ptt.yu.



Profil

icon Kreiranje Splash Screen-a18.04.2006. u 23:08 - pre 197 meseci
Molim vas treba mi hitno, kako da napravim splash screen?
 
Odgovor na temu

Trodmi

Član broj: 58036
Poruke: 193
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Kreiranje Splash Screen-a19.04.2006. u 01:23 - pre 197 meseci
program Project1;
uses
Forms,
Windows,
Unit1 in 'Unit1.pas' {Form1},
Unit2 in 'Unit2.pas' {SplashScreen};

{$R *.RES}

begin
SplashScreen := TSplashScreen.Create(Application);
try
SplashScreen.Show;
Application.Initialize;
SplashScreen.Update;
Sleep(1000); // Or a delay command.
Application.CreateForm(TForm1, Form1);
SplashScreen.Hide;
finally
SplashScreen.Free;
end;
Application.Run;
end.

Ovo je samo jedan od nacina.
 
Odgovor na temu

dragancesu
subotica

Član broj: 38340
Poruke: 2165
*.voban.co.yu.



+73 Profil

icon Re: Kreiranje Splash Screen-a19.04.2006. u 09:28 - pre 197 meseci
Jedan od nacina je kao u prilogu

Pomozite Micro$oftu u borbi protiv piraterije, poklonite prijatelju Linux
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4389
195.252.99.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Kreiranje Splash Screen-a19.04.2006. u 19:43 - pre 197 meseci
Dugo nisam pravio SPLASH screen, ali kad sam ih radio napravio bih form2 (npr.) da bude splash screen (borderless) i onda u form1.oncreate* (vidi kod) stavio bih form2.showmodal i sakrio bih app. iz taskbar-a a na form2 bih stavio timer koji okida na npr 3 sekunde i ontimer izvrsava form2.close i prikazuje app. u taskbar-u

Ukratko:

Code:
// u form 1 on show (ne znam da li moze u oncreate*)
showwindow(application.Handle,sw_hide);
form2.showmodal;

// u form2 na timer
form2.Close;
showwindow(application.Handle,sw_show);


[Ovu poruku je menjao JaHvram dana 19.04.2006. u 20:46 GMT+1]
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

bondja

Član broj: 10286
Poruke: 167
*.adsl.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Kreiranje Splash Screen-a20.04.2006. u 08:55 - pre 197 meseci
Mozda najednostavniji nacin: na main formu se stavi jedan panel (npr tzv pnlAbout) tako da on bude iznad svih ostalih komponenti u main prozoru. doda se HideAbout metoda...... pogledajte source...

poz.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Kreiranje Splash Screen-a

[ Pregleda: 2962 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.