Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoc za C++ Builder

[es] :: C/C++ programiranje :: Pomoc za C++ Builder

[ Pregleda: 2719 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

galicone
Miroslav Galic
Subotica

Član broj: 91367
Poruke: 3
217.24.27.*



Profil

icon Pomoc za C++ Builder12.04.2006. u 23:22 - pre 196 meseci
Kako bih mogao da na dugme stavim komandu da na njegov klik pokrenem neki exe fajl.Primer : Kad kliknem na dugme da mi se pokrene Winamp koji se nalazi u C:\Program Files\Winamp\Winamp.exe. Hvala unapred.
 
Odgovor na temu

stargazer
bgd

Član broj: 85916
Poruke: 117
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Pomoc za C++ Builder13.04.2006. u 00:19 - pre 196 meseci
http://www.elitesecurity.org/tema/132490/0#861873
With no lovin' in our souls and no money in our coats you can't say we're satisfied
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.3dnet.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+634 Profil

icon Re: Pomoc za C++ Builder13.04.2006. u 11:22 - pre 196 meseci
Da. U ovom slucaju ce ti posao bez problema zavrsiti ShellExecute().

Imas ceo kod, samo ga pronadji pretragom:

Pretraga: ShellExecute
[Ovog foruma]

 
Odgovor na temu

galicone
Miroslav Galic
Subotica

Član broj: 91367
Poruke: 3
217.24.27.*



Profil

icon Re: Pomoc za C++ Builder13.04.2006. u 13:10 - pre 196 meseci
Hvala vam!
 
Odgovor na temu

galicone
Miroslav Galic
Subotica

Član broj: 91367
Poruke: 3
217.24.27.*



Profil

icon Re: Pomoc za C++ Builder19.04.2006. u 22:09 - pre 196 meseci
Kako da dugmadima menjam oblike ( recimo da ga promenim u elipsasti)?
Kako da klikom na dugme otvorim novu stranicu na istoj formi, dali treba da se otvara nova forma koja bi se nalazila preko nje (mada ne verujem).
 
Odgovor na temu

[email protected]
Zarko Bulatovic
H1 Telekom, UNIX Systems Engineer
Split, Spinut

Član broj: 29849
Poruke: 443
*.cmu.carnet.hr.



+25 Profil

icon Re: Pomoc za C++ Builder20.04.2006. u 01:30 - pre 196 meseci
Pogledaj VCL komponentu TShapedButton na http://www.mitov.com/html/free_downloads.html . Sta se tice formi, ti mozes imat razlicite sadrzaje na istoj formi preko PageControl komponente. Vrlo jednostavno.
[12:33am] <alek> deca od 3-5 godina prvi spoznaju ljubav bozju :)


Q: HSP56 Micromodem nece da radi kompjuter ga prepozna a kad treba da se konektujem nece ne daje ni znaka zivota. u cemu je problem.

A: Crko mozda od grmljavine mozda od spanaca. Uglavnom baci ga u WC solju jako povuci vodu. Skupi 5e i uzmi drugi i ne postuj temu na pogresno mesto.
 
Odgovor na temu

stargazer
bgd

Član broj: 85916
Poruke: 117
*.racsa.co.cr.



Profil

icon Re: Pomoc za C++ Builder20.04.2006. u 11:41 - pre 196 meseci
Citat:

Kako da dugmadima menjam oblike ( recimo da ga promenim u elipsasti)?


uopšteno govoreći, za promenu oblika prozora koristiš SetWindowRgn funkciju
npr. :

Code:

// ako hoćeš da napraviš eliptični region, koristiš
HRGN hRgn = CreateElipticRgn(/* ovde idu koordinate elipse */);
// pa ako valjda hRgn handle, onda pozivaš
SetWindowRgn(Button1.Handle, hRgn, TRUE);
// i posle iscrtavaš prozor, tj. dugme
InvalidateRect(Button1.Handle, NULL, TRUE);


koliko se sećam uz BCB dolazi Platform SDK help u kome su ti regioni posebno objašnjeni pa pogledaj
takođe, postoji i CombineRgn funkcija kojom možeš da kombinuješ više regiona i da napraviš neki kompleksniji region

disclaimer : ovakav kod nisam probao na win kontrolama, ali kako su i one prozori trebalo bi da može; naravno, kod klasičnih prozora, tj. formi, obrađivao sam i WM_PAINT poruku

nadam se da si dobio odgovor na pitanje... :)
With no lovin' in our souls and no money in our coats you can't say we're satisfied
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Pomoc za C++ Builder

[ Pregleda: 2719 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.