Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

JAR i putanje unutar njega

[es] :: Java :: JAR i putanje unutar njega

[ Pregleda: 2717 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

djuro dabic

Član broj: 90153
Poruke: 7
194.106.171.*



Profil

icon JAR i putanje unutar njega02.04.2006. u 13:06 - pre 197 meseci
Napravio sam izvrsni jar fajl i u njega sam smestio sve klase i resurse koji mu trebaju za rad. To sve lepo radi, osim do trenutka kada treba da ucita slike. Ne moze da pronadje putanju do slika. Kada pokrenem aplikaciju iz Eclipse-a sve se prikazuje kako treba. Jel' ima neko ideju u cemu bi mogao da bude problem. Za ucitavanje slika koristim metodu getResource(putanja_do_fajla). Kao sto vec rekoh kada pokrenem iz Eclipse-a sve funkcionise.

Unapred zahvalan!
 
Odgovor na temu

rj444
Radomir Jakovljevic
Beograd

Član broj: 48212
Poruke: 354
*.rcub.bg.ac.yu.



Profil

icon Re: JAR i putanje unutar njega02.04.2006. u 23:46 - pre 197 meseci
Nemoj da pakujes i slike u jar fajl. Nego u isti dir kao i taj jar fajl. Pa onda pristupas preko relativnih putanja.

Npr. imas folder program u kom je jar fajl i folder slike u kom je fajl slika.jpg.
Tada iz klase koja je u jar fajlu pristupas fajlu slika.jpg preko relativne putanje: "slike/slika.jpg" ili "slike\\slika.jpg".
 
Odgovor na temu

logotet
Beograd

Član broj: 49849
Poruke: 42
..taman-bg.customer.sbb.co.yu.

Sajt: www.logotet.com


Profil

icon Re: JAR i putanje unutar njega03.04.2006. u 16:18 - pre 197 meseci
Ja bih radije
Code:
    private Image getLogo() {
        Image tmp;
        tmp = null;
        String spec = "/com/logotet/images/logo.png";     
        try {

            URL url;
            url = getClass().getResource(spec);
            tmp = Toolkit.getDefaultToolkit().getImage(url);
            MediaTracker tracker = new MediaTracker(this);
            tracker.addImage(tmp, 0);
            tracker.waitForAll();
        } catch (InterruptedException exc) {
        }
        return tmp;

    }

jer uvek koristim "/" bez obzira na pravi file delimiter, tj. operativni sistem, i bez obzira gde mi se jar nalazi.
Mislim da bi koristio clanak na http://www.javaworld.com/javaq...-08/01-qa-0808-property_p.html

BTW, pogledaj kroz winzip da li su ti slike u JARu bas tamo gde ti putanja ukazuje. Takodje, proveri da li u getResource(putanja) putanja pocinje sa "/", ja sam imao slicne probleme sa IntelliJ Idea, dok nisam uocio da mi fali slash.

[Ovu poruku je menjao logotet dana 03.04.2006. u 17:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

djuro dabic

Član broj: 90153
Poruke: 7
194.106.171.*



Profil

icon Re: JAR i putanje unutar njega04.04.2006. u 02:17 - pre 197 meseci
Pokusao sam oba predloga, medjutim nijedan nije uspeo. Koliko ja mogu da zakjucim, problem je u putanji do direktorijuma slike. Ako se sve nalazi u npr.
c:\program\program.jar (slike koje se ucitavaju su unutar program.jar fajla)
ili
c:\program\slike\slika.jpg (slike su van program.jar fajla)
c:\program\program.jar
najlogicnije bi bilo da ja kada uzimam sliku pozovem samp getClass().getResource("(/)slike/slika.jpg) i to radi kada program pokrecem iz Eclipse-a.
Pretpostavljam da je osnovna putanja kada se JAR pokrece pomerena na neko drugo mesto. Cak sam probao da direktorijum sa slikama ubacim unutar direktorijuma JDK i JRE ali ni to nije pomoglo. Kako da vidim koja je putanja na kojoj se izvrsava program? Mislim da bi to moglo da dovede do resenja.
 
Odgovor na temu

hyle
Perica Milošević
Belgrade

Član broj: 30030
Poruke: 150
82.117.193.*

Sajt: www.linkedin.com/in/peric..


+4 Profil

icon Re: JAR i putanje unutar njega04.04.2006. u 08:11 - pre 197 meseci
Putanju na kojoj se izvrsava program dobijas na sledeci nacin:
System.getProperties().get("user.dir").toString()
 
Odgovor na temu

logotet
Beograd

Član broj: 49849
Poruke: 42
..taman-bg.customer.sbb.co.yu.

Sajt: www.logotet.com


Profil

icon Re: JAR i putanje unutar njega04.04.2006. u 08:36 - pre 197 meseci
A da li si proverio u JAR fajlu kako su poredjani direktorijumi ? Ja to pogledam pomocu winzip-a, nekako sam tako najsigurniji, da mi sve odgovara mojoj strukturi package-a.
Odnosno, direktorijum sa slikama je u rangu package direktorijuma. Onaj prvi salsh "/" je "root" za package strukturu.
Ako ovo sto sam pomalo rogobatno napisao nije jasno, kazi kako ti se zove package gde je tvoja klasa koja radi sa slikom, i u kakvom je odnosu taj njen folder prema folderu sa slikama ? To je kljucno za razumevanje getClass().getResource("/...");

[Ovu poruku je menjao logotet dana 04.04.2006. u 09:43 GMT+1]
 
Odgovor na temu

djuro dabic

Član broj: 90153
Poruke: 7
194.106.171.*



Profil

icon Re: JAR i putanje unutar njega09.04.2006. u 01:52 - pre 197 meseci
Hvala na savetima bili su vrlo zanimljivi, ali pre svega uspesni.
Postavio sam novu problematiku pa ako neko zna odgovor neka pogleda o cemu se radi na temi

http://www.elitesecurity.org/tema/170859/0#1109421

Unapred zahvalan.
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: JAR i putanje unutar njega

[ Pregleda: 2717 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.