Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Stampanje na starim matricnim stampacima?!

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Stampanje na starim matricnim stampacima?!

[ Pregleda: 7099 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MatezYU

Član broj: 4114
Poruke: 1586
*.adanet.co.yu.



+17 Profil

icon Stampanje na starim matricnim stampacima?!02.04.2006. u 08:17 - pre 186 meseci
Kako bi moglo da se odradi, da se stampac (matricni) ponasa kao u DOS-u, tj. da se koriste njegovi interni fontovi i tako dobije i na brzini i dugotrajnosti trake, umesto da mu se daju instrukcje da stampa preko windows-a kada pola sata stampa jednu a4 stranicu. Dakle hteo bi napraviti neki report u delphiju, ali da naredbe koje dobija printeru za stampanje budu tako shvacene da stampac stampa kao iz dosa...

Pozz
 
Odgovor na temu

badam

Član broj: 78553
Poruke: 97
62.108.111.*



+2 Profil

icon Re: Stampanje na starim matricnim stampacima?!02.04.2006. u 13:12 - pre 186 meseci
Kad mi je to trebalo, snimao sam text koji se štampa u .txt file, a onda ga kopirao na lpt1.
Primer:
Code:

          CopyFile(pchar('c:\aa.txt'),pchar('LPT1'),False) 
 
Odgovor na temu

miksi

Član broj: 5874
Poruke: 103
*.ptt.yu.



+24 Profil

icon Re: Stampanje na starim matricnim stampacima?!03.04.2006. u 06:50 - pre 186 meseci
Imas razne komponente, pa googlaj, ja koristim z-report sa sorsom, pa je to zgodno jer mozes menjati.Dobra strana su i razne mogucnosti kondenzovane stampe.
 
Odgovor na temu

jozimir
Sustar Jozef
Zajecar

Član broj: 19546
Poruke: 58
*.ptt.yu.



+5 Profil

icon Re: Stampanje na starim matricnim stampacima?!03.04.2006. u 12:53 - pre 186 meseci
Instaliraj 'Generic / Text Only' iz spiska ponudjenih stampača.
Vezi ga za LPT1: odnosno za port koji ti je vezan printer..
i ... vozi misko

 
Odgovor na temu

juha5803

Član broj: 74797
Poruke: 88
*.teol.net.



Profil

icon Re: Stampanje na starim matricnim stampacima?!24.08.2006. u 07:21 - pre 181 meseci
Pozdrav,

Imam sličan problem. Instaliran LX-300, u QReportu veličina strane CUSTOM, štampač podešen na veličinu strane 4 inča, ipak kad god odštampam obrazac izađe čitava A4 stranica. Šta ne vidim???

Fontove nekako sredim
 
Odgovor na temu

_v!rus_
BGD

Član broj: 40451
Poruke: 313
*.dsl.siol.net.



+1 Profil

icon Re: Stampanje na starim matricnim stampacima?!28.08.2006. u 23:41 - pre 181 meseci
Citat:

Imam sličan problem. Instaliran LX-300, u QReportu veličina strane CUSTOM, štampač podešen na veličinu strane 4 inča, ipak kad god odštampam obrazac izađe čitava A4 stranica. Šta ne vidim???


IMHO, QReport se nekako ne snalazi bas najbolje sa custom velicinama papira, mada to verovatno zavisi i od verzije.
Ja sam par puta morao da koristim CrystalReport od VB 6-ice uvezen kao AX kontrolu, npr. za stampanje uplatnica...

A i epsoni imaju obicaj da na kraju stampe odrade FF (form feed), pa izadje cela strana. Sta ti kaze TQReport.Preview?
 
Odgovor na temu

juha5803

Član broj: 74797
Poruke: 88
*.teol.net.



Profil

icon Re: Stampanje na starim matricnim stampacima?!02.09.2006. u 14:28 - pre 181 meseci
Preview da izgled i velicinu koja treba. Problem je u tome sto kod XP nema (ili nevidim) mogucnost custom velicine strane u properties od printera. Zalosno sto na W98 to radi bez problema. A nemam mogucnosti da sve vratim na W98.
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4888
*.static.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+632 Profil

icon Re: Stampanje na starim matricnim stampacima?!04.09.2006. u 19:01 - pre 181 meseci
Bio je davno neki kod za C++ Builder:
http://tinyurl.com/fqe3y
... pa pretpostavljam da se lako moze transfor,isati na Delphi.
 
Odgovor na temu

chachka
Srđan Mijatov
Programer
BUS Computers
Kikinda

Član broj: 53780
Poruke: 576
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.baze-podataka.net


+4 Profil

icon Re: Stampanje na starim matricnim stampacima?!04.09.2006. u 19:53 - pre 181 meseci
Code:

procedure PrintToGeneric(pPrinterName: String; pText: TStrings; pReportName: String; pNoOfColumns: Integer = 80; pMaxNoOfLines: Integer = 66);

  var
    lLineNo, lPageNo: Integer;
    BytesWritten    : DWORD;
    hPrinter        : THandle;
    DocInfo         : TDocInfo1;

  (** procedure PrintOut
   *  Stampa jednu liniju teksta.
   *)
  procedure PrintOut(const pLine: String);
  begin
    if not WritePrinter(hPrinter, @pLine[1], Length(pLine), BytesWritten) then Abort;
  end;

  (** procedure SetupGenericPrinter
   *  Postavlja gustinu karaktera u zavisnosti od broja kolona koje treba stampati
   *  Radi za Epson LX-300 i slicne stampace
   *)
  procedure SetupGenericPrinter;
  begin
    PrintOut(ESC+'x'+#0); // draft
    if      pNoOfColumns <=  80 then PrintOut(ESC+'P'+DC2)  // 10cpi + not condensed
    else if pNoOfColumns <=  96 then PrintOut(ESC+'M'+DC2)  // 12cpi + not condensed
    else if pNoOfColumns <= 137 then PrintOut(ESC+'P'+SI )  // 10cpi + condensed
    else                             PrintOut(ESC+'M'+SI ); // 12cpi + condensed
  end;

begin

  if not WinSpool.OpenPrinter(PChar(pPrinterName), hPrinter, nil) then
    raise Exception.Create('Stampac pod imenom '+pPrinterName+' nije pronadjen!');

  try

    DocInfo.pDocName    := PChar(pReportName);
    DocInfo.pOutputFile := nil;
    DocInfo.pDataType   := 'RAW';

    if StartDocPrinter(hPrinter, 1, @DocInfo) = 0 then Abort;

    try

      if not StartPagePrinter(hPrinter) then Abort;

      try

        SetupGenericPrinter;

        for lPageNo := 0 to pText.Count div pMaxNoOfLines do begin
          for lLineNo := 0 to pMaxNoOfLines-1 do begin
            PrintOut(pText.Strings[pMaxNoOfLines*lPageNo+lLineNo]+CR+LF);
          end;
          PrintOut(FF);
        end;

      finally
        EndPagePrinter(hPrinter);
      end;

    finally
      EndDocPrinter(hPrinter);
    end;
    
  finally
    WinSpool.ClosePrinter(hPrinter);
  end;
  
end;

"The best code is no code at all."
- Zidar (ES član)
"Biggest obstacle to learning
SQL is unlearning procedural
programming."
- Joe
Celko
"Minimize code, maximize data."
- A. Neil Pappalardo
 
Odgovor na temu

chachka
Srđan Mijatov
Programer
BUS Computers
Kikinda

Član broj: 53780
Poruke: 576
85.222.162.*

Sajt: www.baze-podataka.net


+4 Profil

icon Re: Stampanje na starim matricnim stampacima?!18.12.2006. u 14:04 - pre 177 meseci
Da bi gornja procedura radila potrebno je jos i:
Code:

uses
  Classes, Windows, SysUtils, WinSpool;
const
  LF  = #10;
  FF  = #12;
  CR  = #13;
  SI  = #15;
  DC2 = #18;
  ESC = #27;


"The best code is no code at all."
- Zidar (ES član)
"Biggest obstacle to learning
SQL is unlearning procedural
programming."
- Joe
Celko
"Minimize code, maximize data."
- A. Neil Pappalardo
 
Odgovor na temu

Dejan1985

Član broj: 151045
Poruke: 2
*.static.va.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Stampanje na starim matricnim stampacima?!10.07.2007. u 10:10 - pre 171 meseci
I ja imam taj problem sa uplatnicama!
Potrebno je da stampac stampa format uplatnice,
a ne A4, posto se radi o kontinuiranom papiru...
Da li mogu da zamolim bilo koga ko moze da mi da
opsirnije objasnjene za postupak stampanja istih!
Vidim da ste stampali uplatnice, pre...
Hvala
 
Odgovor na temu

stankons
Stanko Milošev
ise Gmbh, Deutschland
Bonn

Član broj: 99408
Poruke: 231
*.nspoint.net.

ICQ: 147767352
Sajt: www.milosev.com


Profil

icon Re: Stampanje na starim matricnim stampacima?!10.07.2007. u 16:32 - pre 171 meseci
Mi smo koristili FastReport, odlicna komponenta za stampanje na matricnim stampacima... Lepo i jednostavno :)
 
Odgovor na temu

Dejan1985

Član broj: 151045
Poruke: 2
*.static.va.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Stampanje na starim matricnim stampacima?!12.07.2007. u 09:55 - pre 170 meseci
Hvala, problem sam resio na uz pomoc samog stampaca,
ne kodom mog programa. Za sada sve funkcionise kako treba,
ukoliko ne bude FastReport cu imati na umu...
Hvala jos jednom!
poz
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Stampanje na starim matricnim stampacima?!

[ Pregleda: 7099 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.