Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Hm...Blog u Flashu?

[es] :: Flash :: Hm...Blog u Flashu?

[ Pregleda: 1881 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

baneizalfe
FON

Član broj: 73868
Poruke: 31
212.200.125.*



Profil

icon Hm...Blog u Flashu?01.04.2006. u 14:31 - pre 188 meseci
Pravim svoju prezentaciju...graficki to je super, zadovoljan sam, ali hocu JOS! Posto se meni cesto desavaju neverovatne stvari (tipa penzioneri na Kalemegdanu uz "200 na sat"), hteo bih to da podelim sa svetom...Prijatelj mi jedan rece "Sto ne uradis blog?" Blog u Flash-u zapitah se ja...
Dal neko od vas ima ideju kako bi to bilo izvodljivo...Ja imam ideju da to bude neki spoljni tekst koji flash ucitava u textbox i u koji bi ja mogao naravno uvek da ubacujem nesto novo... Ali ja bih da taj text bude skrolujuc i da mogu da metnem po koju sliku!(i ona da se skroluje) A da bi to uradio, to mora biti neki movie clip, zar ne... a da bi on mogao da se sroluje, potrebno je da se zna kolko je velicina teksta...i tu je meni muka...
KAKO DA ODREDIM KOLKA JE DUZINA TEKSTA koji se ucitava?...help!
 
Odgovor na temu

White Weedow
Amsterdam

Član broj: 30680
Poruke: 89
*.cable.powersurf.li.

Sajt: www.mfx-club.com


Profil

icon Re: Hm...Blog u Flashu?01.04.2006. u 18:48 - pre 188 meseci
Zasto u flashu? Mozda je bolje da to uradis nesto lepo u php ili u html/JavaScript ??
Sometimes everytings is dificult!!!
But you must learn...
http://www.mfx-club.com
 
Odgovor na temu

SASHA24
Vojvodina

Član broj: 90597
Poruke: 9
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.vrbas.info


Profil

icon Re: Hm...Blog u Flashu?06.04.2006. u 01:07 - pre 188 meseci
Sve sto ti treba je dynamic text field(html,multiline),scrollbar i .as fajl u kom ces napisati html kod(tekst,slike,...). Tako ces samo menjati sadrzaj .as fajla ali ces morati svaki put kad ga izmenis i da exportujes ponovo .swf ,pa ti predlazem da njega radis odvojeno od glavnog filma pa da ga loadujes.Kada tako radis scrollbar prepoznaje duzinu teksta,a kad dinamicki loadujes .txt fajl to nije slucaj.
As fajl bi onda izgledao nesto kao: instImeTekstPolja.htmlText="<p align='center'><font face='Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif'>Bla bla<br>bla bla bla<br>bla bla!</font></p><img src='slika.jpg' width='100' height='100'><b>i BLA BLA.</b>";
I naravno u frejmu iznad tekst polja dodaj akciju #include "imeASfajla.as" .
Nadam se da ce ti ovo pomoci.
MMCP
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
213.244.208.*

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Hm...Blog u Flashu?07.04.2006. u 23:31 - pre 188 meseci
http://www.blixtsystems.com/
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Hm...Blog u Flashu?

[ Pregleda: 1881 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.