Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako da ostvarim skok

[es] :: C/C++ programiranje :: kako da ostvarim skok

[ Pregleda: 4232 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nemanjaa
Nemanjaa
istocno od raja

Član broj: 6420
Poruke: 85
*.ptt.yu



Profil

icon kako da ostvarim skok24.11.2002. u 19:28 - pre 229 meseci
zelo bih da ostvarim skok
tj.
.......
cout <<"Da li hoces na pocetak";
cout <<"1.da";
cout <<"2.ne"
cin>>a;
if (a=1)
? ? ? ?
else
return 0;


eh sada koja bi komanda dosla na mesto upitnika i koja bi me vratila na pocetak programa...

 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16205
*.dip.t-dialin.net



+7005 Profil

icon Re: kako da ostvarim skok24.11.2002. u 19:41 - pre 229 meseci
goto :)

proc1:

// nesto


goto proc1;

:)

DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.127.EUnet.yu

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: kako da ostvarim skok24.11.2002. u 19:45 - pre 229 meseci
trp, upravo kad sam teo da postavim odgovor, video sam da me je dimkovic preduhitrio ;)

Inace goto se izbegava (mada meni deluje ok ;))... Malo citljivije je ako koristis while petlju, tacnije u ovom slucaju do.. while petlju al ti ni necu reci kako se koristi iz pedagoskih razloga ;)) Zaroni u c++ za 21 dan i nacices odgovor vrlo brzo... nije tesko ;)
Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

Lord Storm

Član broj: 853
Poruke: 291
*.ptt.yu



Profil

icon Re: kako da ostvarim skok24.11.2002. u 19:56 - pre 229 meseci
Koliko sam uspeo da shvatim sta zelis, tebi je potreban meni, pa da posle ispitivanja uslova u odredjenom slucaju se vrati na pocetak programa.
Ako je tako mnogo bolje resenje je upotreba petlje:

na primer:

#include <iostream.h>

int main()
{
int izbor;
bool izlaz = false;
for( ; ; )
{
//ovde ide listing menija i unos izbora
cin >> izbor;
switch(izbor)
{
case (1):
//ako unese 1, ispisi opet meni
continue;
break;
case (2):
//ako unese 2, izadji
izlaz = true;
break;
}

if (izlaz)
break;
}

return 0;

}


Ukoliko ti ovde nesto ne bude bilo jasno napisi novu poruku ili pisi na e-mail: [email protected]
Inace, NEMOJ nikako da upotrebljavas goto izras jer je to losa programerska praksa. Ne zelim da se raspravljan ni sa kim oko toga, ali uvek koristi druga resenja, jer je tesko kontrolisati slozenije programe koji koriste izraz goto, a jos teze debagovati ih.
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16205
*.dip.t-dialin.net



+7005 Profil

icon Re: kako da ostvarim skok24.11.2002. u 20:19 - pre 229 meseci
Da, ja sam zaboravio da dodam da je "goto" vrlo neuobicajena i retka praksa u C/C++ (i svim ostalim "strukturalnim" ili objektno-orijentisanim jezicima) - ja do sad nisam ni jednom video doticnu u kodu, osim u nekim "samo namesti da radi" resenjima - goto se uvek moze izbeci dobrim strukturisanjem programa...

DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
..g-c5300-1.dialup.nethere.net



+6 Profil

icon Re: kako da ostvarim skok25.11.2002. u 00:02 - pre 229 meseci
Hehe, ako nisi nikad video goto u C-u, pogledaj malo Linux - ov kod (mislim na kernel naravno). Ima toga do mile volje.
 
Odgovor na temu

Pera_Anarhista
Autonomija

Član broj: 3473
Poruke: 113
*.173.202.62.dial.bluewin.ch



Profil

icon Re: kako da ostvarim skok25.11.2002. u 01:33 - pre 229 meseci
interesantan tekstic...
http://www.subduck.com/pages/page.php?id=7
nema mira, nema pravde

http://www.anarchy-serbia.tk
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: kako da ostvarim skok

[ Pregleda: 4232 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.