Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

sta da radim

[es] :: C/C++ programiranje :: sta da radim

[ Pregleda: 4650 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nemanjaa
Nemanjaa
istocno od raja

Član broj: 6420
Poruke: 85
*.ptt.yu



Profil

icon sta da radim23.11.2002. u 21:01 - pre 245 meseci
sta da radim, imam knjigu c++ za 21 dan ja sam do sada kodove primenjivao iskljucivo u c++, ali sada bih zelo da predjem na malo visi stepen.
sta mi vi preporucujetevisual ili borland sta mi vi preporucujete
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.matf.bg.ac.yu

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: sta da radim23.11.2002. u 23:51 - pre 245 meseci
Ukoliko si zaista savladao C++ u potpunosti, onda u toj oblasti ne postoji ,,viši nivo''.

Malo je nezgodno koristiti ,,Visual'' i ,,Borland'' kao imena, pošto prvi, ne predstavlja ništa (postoji ,,Visual C++''), a drugi je ime firme koja proizvodi kompajler ,,Borland C++'' (čak se sad i firma drugačije zove).

Prvi standardno dolazi sa nekim klasama koje inače nemaš u standardnom C++-u i/ili tvom operativnom sistemu (MFC, sada već možda i neke druge), a drugi je samo čist kompajler za tvoj OS. Borland VCL (čini mi se ,,Visual Component Library'') dolazi uz poseban proizvod ,,C++ Builder'', i to je ono što se (u neku ruku) može porediti sa Visual C++-om.

Međutim, nijedno od ovih nije viši nivo, već samo praktičan rad -- ukoliko znaš C++ neće ti ni jedan predstavljati teškoće pri upotrebi (uz, naravno, pravu referencu sa kojom svaki dolazi).

Pozdrav
Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

kruzer

Član broj: 919
Poruke: 46
*.panet.co.yu



Profil

icon Re: sta da radim24.11.2002. u 01:53 - pre 245 meseci
Citat:
nemanjaa:
sta da radim, imam knjigu c++ za 21 dan ja sam do sada kodove primenjivao iskljucivo u c++, ali sada bih zelo da predjem na malo visi stepen.
sta mi vi preporucujetevisual ili borland sta mi vi preporucujete


pazi, čak i ako razumeš celu pomenutu knjigu, još uvek nisi spreman za viši nivo...
minimum par meseci ozbiljno radi u C++, i obavezno se na netu informiši, jer ako želiš dalje moraš prvo da znaš šta je visual, šta borland, a i da MS VC++ , i builder nisu jedine alatke za razvoj aplikacija u windowsu.

kucaj u googlu win32 api... odatle bi trebalo da krenes.
 
Odgovor na temu

Lord Storm

Član broj: 853
Poruke: 291
*.ptt.yu



Profil

icon Re: sta da radim24.11.2002. u 14:12 - pre 245 meseci
Ako si procitao samo C++ za 21 dan, veruj mi imas jos puno toga da naucis. Savetujem ti da proucis i C++ Izvornik, posto si, kako kazes, ovo vec savladao. Kad i to zavrsis, vreme je da to proveris u praksi. Probaj da resavas razlicite probleme: nizove, matrice, rad sa datotekama, klasama...
Kad budes uspeo da resavas vecinu takvih problema, onda kreni da ucis malo programiranje u Windows-u i Linux-u!
 
Odgovor na temu

nemanjaa
Nemanjaa
istocno od raja

Član broj: 6420
Poruke: 85
*.ptt.yu



Profil

icon Re: sta da radim24.11.2002. u 14:32 - pre 245 meseci
ne pa nemogu jos da kazem da u potpunosti shvatam navedenu knjigu i kodove iz nje , ali voleobih da probam u borlandovoj 5 .....
pa me zanima kako da li su kodvi isti i u izvornom c++ a i u navedenom borlandovom
 
Odgovor na temu

nemanjaa
Nemanjaa
istocno od raja

Član broj: 6420
Poruke: 85
*.ptt.yu



Profil

icon Re: sta da radim24.11.2002. u 14:32 - pre 245 meseci
ne pa nemogu jos da kazem da u potpunosti shvatam navedenu knjigu i kodove iz nje , ali voleobih da probam u borlandovoj 5 .....
pa me zanima kako da li su kodvi isti i u izvornom c++ a i u navedenom borlandovom
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: sta da radim

[ Pregleda: 4650 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.