Citat:
Ivan Dimkovic: Na zalost, u ovom momentu - osim te dobre cinjenjce, Srbija isto spada u zemlje koje se razbacuju sa vodom (litri na stanovnika) - to prvo mora da se regulise, ekonomicnijim sistemima navodnjavanja, snadbevanja, proizvodnje - i, naravno, ekonomskom cenom pijace vode - pa nece neko da zaliva kola i bastu sa cistom pijacom vodom koja je dragoceni resurs.
To stoji, Srbija se i te kako razbacuje sa vodom. Recimo mene je šokirala činjenica kada sam čuo da ona voda što služi za ispiranja toalet šolje, koje se puni u kazančetu.... verovali ili ne to je pijaća voda. Tačnije to je hemijski i bakteriološki čista voda, bukvalno može da se pije iz kazančeta za WC šolju

Pošto nisam mogao da poverujem uzeo sam u jednu malu pipetu vodu iz mog kazančeta i odneo je u školu na ispitivanja (tamo imamo one stvarčice u kabinetu za hidrogeologiju) i uporedni test sa vodom uzetom iz slavine. Rezultati su bili indentični, gotovo isti...
Mislim to je jedan od najvećih problema koji mogu tek da postanu problemi.
Do pre 20-ak godina takodje su se ulice prave čistom tehničkom vodom (nije za piće ali je samo čista), što je opet OOOGROMAN minus vodovodu i fabrikama za prečišćavanje voda. Danas se hvala bogu ulice peru sa vodom koja je samo tehnički čista, a hemijski i bakteriološki nije i uglavnom je žute boje.....
Citat:
plcb83: Da, i onda prodamo "Coca-Cola" kompaniji "Rosu" za pisljivih 21 milke eura. Mislim sta reci. A to je jedina voda kod nas koju mogu da piju i bebe.
Ufff ufff ufff polako druže...

Sedi dole jedan...šalim se!
Pazi ovako Rosa je jedina flaširana mineralna voda koja NESME DA SE DAJE BEBAMA I DECI U RAZVOJU....Zapamti to!
Pitaću sl. nedelje prof. koja je to supstanca u Rosi koja uništava nešto veoma bitno u bebama što im podstiče dalji razvoj. Ali uglavnom znaj da je Rosa jedina voda koju nesmeju bebe i mala deca da piju, NIKAKO...
Pre par predavanja proesorka nam je govorila o ispitivanju voda i baš je napomenula za Rosu da ima previše te supstance koja škodi bebama, dok odraslim osobama ne. Pitaću u ponedeljak ša ću ti javiti, napisati ovde...
Inače nikako ne treba vodu prodavati stranim ulagačima i gigantskim kompanijama kao što su Kola ili nesle, nikako...
Zbog čega? Pročitaj predhodnu temu... i bogatsvo srbije...
Naša država samo da je malo pametnija, i da zna kako da iskoristi ovu našu vodu, pa mi bi pevali koliko bi love imali, ali to je bukvalno tako...
A kako vreme odmiče cena vode na svetskom tržištu će da raste i raste i raste.... Onda tu Srbija upadne na tržište i kaže dobar dan, dobar dan tolika i tolika je cena vode... Te države će morati da prihvate bilo koju cenu vode ukoliko misle da im stanovništvo preživi!
Ali opet govorim, glavni problem je što će neko sada da se debelo omrsi od privatizacije i prodaje Voda fabrike stranim ulagačima, a ne razmišlja šta će da bude posle sa tim i kakve bi tek onda pare mogao da zgrne.
Citat:
plcb83: Da, i onda prodamo "Coca-Cola" kompaniji "Rosu" za pisljivih 21 milke eura.
Sigurno bi za 10-ak godina uzeo 12x više para nego sada što je prodata kompanija, glavu dajem da bi tako bilo, ali pare svima zamute oči, terba samo pametno čekati svoju šansu i ulagati...sve se isplati a pogotovu poslovanje sa VODOM!