Citat:
Bad Habbit: Zamislite taj bezobrazluk. Znaci ja sada kupim nesto od 100 eur i onda njima treba da dam 20 eur sto sam preko njih narucio.
Ne. Tih 20% je za njihov rad, koji se sastoji od vise sastavnih delova.
Ukratko - ja nadjem nesto na netu sto zelim da kupim, odem do njih, dam im sajt tog proizvoda i koliko komada zelim, oni izracunaju koliko treba da platim, platim NJIMA, dinarima - nista kartica, ubedjivanja, natezanja - i idem kuci. Kroz nedelju, dve, zvoni telefon i covek pita jesmo li kod kuce, da donese robu.
Donese robu, potpises, gotovo. Naravno, tom prilikom moras platiti ono sto traze prave "secikese i lopovi"
- drzava, kroz carinu i PDV i jos neke troskove.
Bilo je ovde dosta diskusija oko svega toga. Ljudi savetuju da zaobidjes ovakvu firmu, nazivajuci ih raznim imenima, kao sto si i ti uradio, ali alternativu ne nude. Moram te informisati, da vecinu robe koju sam ja nabavio preko njih, prodavac NE SALJE u Srbiju i sta onda raditi? "Mudraci" savetuju: pa nemoj kupovati, sta ce ti to? A ja kazem: treba mi, kako da dodjem do te robe? Onda oni ucute.
Inace, secikese i lopovi su po definiciji ljudi / organizacije koje ti nesto oduzimaju PROTIV tvoje volje. Spomenuta firma nudi svoje usluge, po odredjenoj tarifi i potpuno je tvoja volja hoces li kupiti kod njih ili kod nekog drugog, sto u mom slucaju, za robu koja je meni trebala i na opisani nacin, znaci - NIGDE.
Cak i da imas mogucnost placanja direktno, o cemu necu da ti filozofiram
ni malo, jer nemam pojma, mnoge stvari ne mozes da kupis zbog banalnih razloga, kao sto je prevoz od prodavca do tebe. Preko poste mozes dobiti uglavnom knjige, CD / DVD i tu se spisak zavrsava.
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!