Duzina od kabla od 5-6km ADSL moze da progura samo u idealnom slucaju. U realnosti je duplo manje.
Ali nije duzina presudni faktor. Presudni faktor je kvalitet kabla od centrale do korisnika, kao i kvalitet kucne instalacije kod korisnika.
Nisam baš mislio da sabira do 5-6km već da nekoliko metara gore-dole u stanu ne znači ništa u poređenju sa dužinom od centrale do stana. Naravno, kvalitet se podrazumeva, ni po metra neispravnog kabla ne propušta signal.
Someonee: Pa ok ljudi neka bude 10km duzina kabla i da picis ko na modem 5kb/s al ti je konekcija 24h ? Jel to moze? Da li bi to moglo da funkcionise ?
ma neka ide 5kbs samo da imam 24h konekciju to mi je vazno da placam fiksnu cenu a ne jos impulse jer mi je jeftinije znal ko da li je moguce ? znaci da ides znatno znatno sporije al ipak da moze da funkcionise ?
I da je moguće i da nije neverujem da bi neki provajder sklopio ugovor sa tobom. Lepo bi ti rekli da nemaš tehničke mogućnosti i gotovo. Ne bi oni tu nešto isprobavali dali ADSL može da ide na 10km ...
Ja mogu da sklopim ugovor evo sutra ako hoces na centralu su mi sve prikacili samo jos da potpisem ugovor ;) al necu da ga potpisujem jer ako mi ne bude radilo i budem hteo da prekinem ugovor moram platit 5.000.00 din ;)