Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije

[es] :: Windows desktop :: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije

Strane: 1 2

[ Pregleda: 9914 | Odgovora: 34 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16218
*.dip.t-dialin.net



+7025 Profil

icon Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije17.11.2002. u 12:17 - pre 230 meseci
Evo malog review-a "procurele" alpha verzije novog Windows-a (codename: Longhorn)

http://www.winsupersite.com/reviews/longhorn_alpha.asp


DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

Mihailo
Mihailo Đorić

Član broj: 1016
Poruke: 2875
*.verat.net



+1 Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije17.11.2002. u 16:22 - pre 230 meseci
Koliko znam, Longhorn izlazi tek 2005., tako da će doživeti mnogo izmena do tada. U svakom slučaju, lepe slike, šta će biti ispod, videćemo ;)

Kad smo već kod novih Windowsa, u familiju .net servera (čiji je izalzak pomeren za prvi kvartal 2003.) uključen je .net web server, što je zanimljivo obzirom da se do sada IIS dosta jadno pokazao.
 
Odgovor na temu

Trunks
Stefan T.
Freelance web/grafički dizajner.
Novi Sad, Srbija

Član broj: 34
Poruke: 2465
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 28675801
Sajt: Linemotion.com


+1 Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije18.11.2002. u 00:36 - pre 230 meseci
Seti se alpha verzije Whistler-a i pogledaj sada XP.
Zanimljiv je u svakom slučaju.

Nadam se da je samo codename Longhorn, i da će finalni naziv biti drugačiji.
» Mom, mom, look what I did, mom!
» Look what I did to my hands, I broke 'em!
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
62.108.114.*

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije18.11.2002. u 03:49 - pre 230 meseci
bash sam se razocarao. nema ni T od 3-D user interfejsa, koji se najavljuje za novu verziju (6.0) windowsa... (znate ono, kao u SF filmovima ;)
 
Odgovor na temu

Mihailo
Mihailo Đorić

Član broj: 1016
Poruke: 2875
*.verat.net



+1 Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije30.11.2002. u 15:02 - pre 229 meseci
Još malo o novom Windowsu:
http://seattlepi.nwsource.com/business/97709_longhorn29.shtml

Inače, izgleda da NTFS ide u penziju, a novi FS se zasniva na SQL DBMS-u.
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16218
*.dip0.t-ipconnect.de



+7025 Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije30.11.2002. u 17:01 - pre 229 meseci
Trebace dosta vremena da se to istestira i debaguje - 2004 mi deluje kao vrlo optimisticka procena :)


DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

caiser

Član broj: 4677
Poruke: 2462
*.datanet.yu

ICQ: 162962030


Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije30.11.2002. u 21:54 - pre 229 meseci
Ma pustiće to oni, čak i ako ništa ne valja.
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12798



+4738 Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije05.06.2003. u 15:44 - pre 223 meseci
Citat:
-zombie-:
bash sam se razocarao. nema ni T od 3-D user interfejsa, koji se najavljuje za novu verziju (6.0) windowsa... (znate ono, kao u SF filmovima ;)

Jeste da je malo starija tema al' citao sam nesto o Longhornu sad na netu pa da dopunim malo.
Sto se 3D UI-a tice nece to biti neke kerefeke kao u "hakerskim" filmovima vec ce se koristiti graficka umesto procesora za rendering UI-a. Ako ste radili sa providnim (trenslucent, kako MS kaze) prozorima u XP-u mozda ste primetili da se desavaju treperenja pri pomeranju istih. E pa u Longhornu ne samo sto nema tih treperenja vec mozete prozore i da rotirate (ne samo po 90/180 stepeni vec proizvoljno) i krivire, to mogu da budu playeri kojih ima vise rotirani su i sl. a opet sve radi normalno (normalno sto se tice prikaza i opterecenja procesora, inace su ove alpha verzije prilicno nestabilne)
 
Odgovor na temu

Mitrović Srđan
bloodzero
Freelance
Majur //: Šabac

Član broj: 10261
Poruke: 2800
212.200.3.*

Sajt: freeshell-reviews.com


+4 Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije07.06.2003. u 16:45 - pre 223 meseci
pa lepo rece ja da imam longhorn i nije los za sada mozda od ovoga wina bude nesto
Tony Melendez:
http://video.google.com/videoplay?docid=-
3819862628517136815&q=tony+melendez

NIKADA NE UZIMATI HOSTING NA GO DADDY!


 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12798



+4738 Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije07.06.2003. u 16:59 - pre 223 meseci
Kao do sada ti nijedan nije valjao a od ovog mozda i bude nesto :D.
I tri dana se nije srusio? Cudo za windowzu? Taj XP ti se rusi cesce?

Pazi, ne mislim nista lose ali ovaj tvoj post (kao i onaj na koji sam aludirao) je pomalo smesan.

Inace Longhorn je veeoma nestabilan i moz' da ga srusis obicnim koriscenjem kad hoces sto i nije cudno jer je jos podaleko od finalne verzije.
 
Odgovor na temu

sbanjac
Slavko Banjac

Član broj: 9791
Poruke: 234
*.tel.net.ba



Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije07.06.2003. u 19:10 - pre 223 meseci
samo da znate moze se nabaviti alpha...
 
Odgovor na temu

kUdtiHaEX
Beograd, Yugoslavia

Član broj: 3372
Poruke: 2598
*.ppp-bg.sezampro.yu

ICQ: 167621705
Sajt: www.webhost.co.yu


+4 Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije07.06.2003. u 21:03 - pre 223 meseci
Trenutne alfa verzije su slicne XPu samo je razlika u temi... inace rade oK
Internet ne cini ljude glupima. Internet cini ljudsku glupost dostupnijom (TM by me)

Webhost Hosting Services
 
Odgovor na temu

manca
N/A

Član broj: 460
Poruke: 1299
*.ptt.yu

Jabber: manca@elitesecurity.org
ICQ: 94432046
Sajt: www.mtldesign.co.sr


+1 Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije07.06.2003. u 22:08 - pre 223 meseci
Citat:
Seti se alpha verzije Whistler-a i pogledaj sada XP.
Zanimljiv je u svakom slučaju.


Pa da, najverovatnije ce doziveti jos mali milijon izmena....

Keep the faith....
MTL Design Studio....
http://www.mtldesign.co.sr
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
212.124.182.*

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije08.06.2003. u 01:26 - pre 223 meseci
Izgleda da ce sminka osta ti ista. Ja imam neku kopiju, al je nisam jos prodao!
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12798



+4738 Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije08.06.2003. u 11:07 - pre 223 meseci
Citat:
kUdtiHaEX:
Trenutne alfa verzije su slicne XPu samo je razlika u temi... inace rade oK

Pa... nije razlika samo u temi.
Imas SideBar, imas Library-e, izmenjen Control Panel (koji jos uvek ne funcionise kako valja), jos neke stvari kojih bas i ne mogu da se setim ;).
 
Odgovor na temu

Frame
SD

Član broj: 11231
Poruke: 4
*.sme.sezampro.yu

Sajt: www.sezampro.yu/~perge


Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije11.06.2003. u 13:40 - pre 223 meseci
e el mozete da okacite link za download? ja ga trazim 100 godina i nikako da nadjem! ajde ako imate neki sajt gde moze sigurno da se skine longhorn molim vas posaljite!
Windows is shutting down... preparing for virus update...
 
Odgovor na temu

euripyd

Član broj: 10884
Poruke: 1069
193.11.18.*



+7 Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije07.12.2003. u 14:16 - pre 217 meseci
A jel neko zna zasto se bas zove Longhorn????
Sunca li ti žarevog!!
 
Odgovor na temu

kUdtiHaEX
Beograd, Yugoslavia

Član broj: 3372
Poruke: 2598
*.vdial.verat.net

ICQ: 167621705
Sajt: www.webhost.co.yu


+4 Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije08.12.2003. u 22:54 - pre 217 meseci
Citat:
euripyd:
A jel neko zna zasto se bas zove Longhorn????



Longhorn je jedna da kazem 'kafana' u podnozju jedne planine u Kanadi (ako se dobro secam texta koji sam citao)

Inace, neko rece da Longhorn u ovoj fazi nije XP. Pa sve tomozes dobiti i na XPu koristeci Longhorn Transformation Pack...
Internet ne cini ljude glupima. Internet cini ljudsku glupost dostupnijom (TM by me)

Webhost Hosting Services
 
Odgovor na temu

euripyd

Član broj: 10884
Poruke: 1069
193.11.18.*



+7 Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije09.12.2003. u 13:46 - pre 217 meseci
haha.. kafana..
Meni vise lici na djavolska posla...
Sunca li ti žarevog!!
 
Odgovor na temu

Djido
Srdjan Jovcic
Redmond

Član broj: 16197
Poruke: 6
*.microsoft.com



Profil

icon Re: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije09.12.2003. u 22:52 - pre 217 meseci
Citat:
euripyd:
A jel neko zna zasto se bas zove Longhorn????


Whistler (code name za XP) je poznato skijalište severno od Vankuvera, u Britanskoj Kolumbiji -- u stvari naziv jedne od planina. Susedna planina se zove Blackcomb, što je bilo code name za sledeću verziju Windows-a, još u vreme kada XP nije izašao.

U međuvremenu, rukovodstvo je odlučilo da zadrži planove za Blackcomb, ali da ga ostavi za neodređenu budućnost i da krene sa projektom među-verzije. Kada je trebalo da se izmisli code name, neko se setio (a dosta ljudi odavde zimuje na Whistleru/Blackcombu) da postojni kafana 'Longhorn' koja je otprilike na pola puta između dve planine.

Sada, par godina kasnije, izgleda da je Longhorn narastao od među-verzije do main-line proizvoda (vrednog unapređenja glavne verzije NT-a na 6.0), a Blackcomb je ostao samo na nivou koncepta...
Đido.
 
Odgovor na temu

[es] :: Windows desktop :: Longhorn (sledeci Windows), review alpha verzije

Strane: 1 2

[ Pregleda: 9914 | Odgovora: 34 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.