Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Treba mi skripta ... Ako neko ima?

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Treba mi skripta ... Ako neko ima?
(TOP topic, by Goran Rakić)
Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 57315 | Odgovora: 47 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

NCIS
Lamb of SerBia

Član broj: 280440
Poruke: 40
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.googlecrome.com


+2 Profil

icon Re: Treba mi skripta ... Ako neko ima?25.02.2011. u 10:33 - pre 121 meseci
Ima skripti na http://imprimatur.weebly.com
 
Odgovor na temu

Milos911
Serbia

Član broj: 219127
Poruke: 1230
77.243.20.*



+303 Profil

icon Re: Treba mi skripta ... Ako neko ima?13.06.2011. u 10:11 - pre 118 meseci
Treba mi bilo kakva skripta koja ce proveriti da li je .eu domen vec zauzet. Zezam se vec par dana sa ovim, i svaka koju nadjem ne radi (osim jedne za koju ne mogu da provalim kako radi). Znaci osim eu provere nista drugo mi nije bitno. Pa ako neko ima bicu mu do neba zahvalan :)
 
Odgovor na temu

black_hat
igraonica
beograd srbija

Član broj: 286068
Poruke: 1
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Linkovi do WAP php skripti05.05.2012. u 11:12 - pre 107 meseci
Treba mi ovakva skripta
http://srcechat.com/
 
Odgovor na temu

ib.kroki
Beograd

Član broj: 188338
Poruke: 793
212.178.245.*

Sajt: www.e-oglasi.rs


+34 Profil

icon Download counter17.05.2012. u 14:56 - pre 106 meseci
Da li neko ima skriptu koja broji koliko je puta preuzet neki fajl?

Ne poznajem PHP, tako da mi uputstva kako se to pravi ništa ne znače.
Možda je bezobrazno sa moje strane, ali potrebno mi je gotovo rešenje.

Imao sam jednu koja je prestala da radi, a objasniše mi da je hosting provajder napravio neke izmene i da više nije kompatabilna (ako im je verovati).

Guglao sam, ali nisam se snašao.

Unapred hvala!
Zvoni, kucanje ne radi ...
 
Odgovor na temu

ib.kroki
Beograd

Član broj: 188338
Poruke: 793
212.178.245.*

Sajt: www.e-oglasi.rs


+34 Profil

icon Re: Download counter19.05.2012. u 14:05 - pre 106 meseci
^ Rešio sam problem za brojanje i prikazivanje koliko je puta preuziman fajl, pa da podelim sa ostalim korisnicima ES foruma.

http://www.kavoir.com/2010/05/...ccess-visits-or-downloads.html

Prosto, a radi odlično. Nije potrebna SQL baza.
Zvoni, kucanje ne radi ...
 
Odgovor na temu

weleb

Član broj: 284399
Poruke: 38
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Sistem za naručivanje [ordering system]31.05.2012. u 00:43 - pre 106 meseci
Znači ovako, postoji li kakvi tutorijal ili gotovo riješenje za jednostavni php order system. Znači klijent se logira, dobije popis proizvoda kilkom na dodaj proizvod se stavlja u košaricu i ukoliko je to to klikom narudžba se ta narudžba proslijeđuje adminu na mail - znači bez cijena i sl stvari. Kao nekakva vrsta katalog proizvoda
 
Odgovor na temu

LOVELORD
Diplomirani Jebivetar

Član broj: 190590
Poruke: 553



+14 Profil

icon Re: Treba mi skripta ... Ako neko ima?28.08.2012. u 06:58 - pre 103 meseci
Jel zna neko koja je ovo skripta ili koji je modul u pitanju? I za koju skriptu?

http://transport.ba/views

http://www.cargoagent.net/

Ili nesto slicno...

Unapred hvala
 
Odgovor na temu

Gorčilo_
Gorčilo

Član broj: 308800
Poruke: 2
109.72.96.*



Profil

icon PhP Download script04.12.2012. u 07:51 - pre 100 meseci
Interesuje me da li neko može da mi preporuči neki dobar PhP script za download. Ne mora biti besplatan. Npr nesto kao Phoca Download manager za Joomla, izgleda ovako Tehnička škola Pirot

Pozdrav
 
Odgovor na temu

j4m0r3

Član broj: 146455
Poruke: 95
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+19 Profil

icon Multi upload slika sa resize-om08.04.2013. u 01:26 - pre 96 meseci
Da li moze neko da mi pomogne ili me uputi oko pisanja skripte za upload vise slika odjednom sa promenom imena slika, kreiranjem thumb-ova i upisivanjem svega toga u bazu?
Hvala
 
Odgovor na temu

-Godfather-
Bez posla
Nema

Član broj: 313147
Poruke: 60



Profil

icon Download sekcija20.06.2013. u 12:17 - pre 93 meseci
Ima li neki Php script pomocu koga moze da se odradi nesto slicno ovome sa slike. Znaci, da ja kao administrator upload-ujem neki dokument a da on sam kreira html kod i detalje o tom dokumentu. Ovo na slici je, inace, Phoca Download Plugin
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

serbian_boy

Član broj: 127694
Poruke: 459

Sajt: www.autoservisstrahinja.c..


+2 Profil

icon Galerija za slike16.07.2013. u 12:14 - pre 92 meseci
Treba mi neka galerija za slike, noramlno gde bih ubacivao slike iz admin panela
 
Odgovor na temu

vuxor
sistem administrator
Arilje

Član broj: 308009
Poruke: 34
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+3 Profil

icon Re: Treba mi skripta ... Ako neko ima?16.07.2013. u 13:38 - pre 92 meseci
Nesto kao http://piwigo.org/
 
Odgovor na temu

serbian_boy

Član broj: 127694
Poruke: 459

Sajt: www.autoservisstrahinja.c..


+2 Profil

icon Re: Treba mi skripta ... Ako neko ima?16.07.2013. u 14:06 - pre 92 meseci
sad cu da vidim jel je to to :)
 
Odgovor na temu

serbian_boy

Član broj: 127694
Poruke: 459

Sajt: www.autoservisstrahinja.c..


+2 Profil

icon Re: Treba mi skripta ... Ako neko ima?16.07.2013. u 14:28 - pre 92 meseci
Citat:
vuxor:
Nesto kao http://piwigo.org/

Sad sam probao ovo i nije lose ali meni fakticki treba nesto da samo posetioci mogu da gledaju slike, bez registracije itd... a ja iz admin panela da ubacujem fotografije. da ne moram da menjam kod svaki put kad dodajem slike
 
Odgovor na temu

Gost




Profil

icon Re: Treba mi skripta ... Ako neko ima?05.02.2014. u 18:22 - pre 86 meseci
Ja sam probao iz Picture Publisher_a mozda nije losa ideja.
 
Odgovor na temu

agasoft
Aleksandar Đurić
Tražim posao...
Beograd

Član broj: 43804
Poruke: 2229
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: agasoft


+124 Profil

icon Re: Treba mi skripta ... Ako neko ima?06.04.2014. u 22:00 - pre 84 meseci
Zdravo,
Da ne otvaram novu temu.
Potrebna mi je jedna skriptica, ako bi neko bio ljubazan da mi je napiše.
Tražio sam na netu, ali, ili ja nisam uspeo da definišem to na engleskom šta mi tačno treba, ili tako nešto nema nigde.
Skripta treba da mi odbrojava vreme, do jednog događaja.
Npr:
događaj je 8.7.2018. u 18:00.
A treba da piše:
Do tog i tog događaja, preostalo je, dana, sati, minuta, sekundi. Bilo bi dobro da bude dinamička i da sekunde odbrojavaju na stranici, bez osvežavanja.
 
Odgovor na temu

deedee5

Član broj: 74722
Poruke: 788
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+323 Profil

icon Re: Treba mi skripta ... Ako neko ima?06.04.2014. u 22:43 - pre 84 meseci
^ http://www.webdesignrazzi.com/...query-countdown-timer-scripts/
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end.

 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2242
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: https://hardcoder.xyz


+2246 Profil

icon Re: Treba mi skripta ... Ako neko ima?07.04.2015. u 18:55 - pre 71 meseci
Baš malopre napisah (i testirah) jednu metodu koja proverava da li unos preko browser based js code editora (codemirror ili ace) sadrži samo one tagove koji smeju da se nađu u okviru head taga, pa rekoh sebi da to podelim sa novajlijama koji čupaju kosu.

Postoji već rešenje za to (HTML purifier, npr.), međ'tim ja sam nekako alergičan na robusne i poznate, freeToUse klase koje doduše, rade svoj posao, pretpostavljam, jako dobro (u životu nisam koristio, lična rešenja su najbolja). Ne želim da gruvam dodatne 'require_once' (itd) i dodatni opcode ako to već može u jednoj hand-made metodi sa malo foreach, explode, itd.. da se odradi i da radi lepo. U suštini, jako, jako prosto za 'sklepati'.

Dakle, onda kada se nađete u situaciji da vam treba unos koji ostavlja traga isključivo unutar head taga, pa želite da vašim korisnicima ne dozvolite da osim validnih (html5 DOCTYPE, '<!--', '-->', '<title>', '<style>', '<base>', '<link>', '<meta>', '<script>', '<noscript>') ne mogu da unesu bilo šta drugo, možete probati sa sledećom metodom/funkcijom.

Metoda ne proverava atribute i ostalo, već samo tagove. Ima li neželjenih ili nema neželjenih.

Između ostalog, metoda takođe proverava da li postoje i Server Side Code tagovi, vezani za xml i sve varijante php-a. Pa ako ima i njih - unos se takođe stopira.

Sve delove uzete u obzir je lako obrisati/izbaciti ili pak proširiti ...

Preduslov:

- Pre nego što se metoda pozove, potrebni su pravi < i > open/close tagovi (metoda u svom trenutnom izdanju takve uzima u obzir), ne entiteti *(konverzija se lako može dodati/dopisati samoj metodi, pa, kome treba neka dopiše).

Metoda

Code (php):

<?php

# Check for allowed head tags before writing

class someClass extends someOtherClass // Or extends nothing..
{

 protected function NotAllowedTagsForHead($textarea)
 {

 # HTML tags start

     $counter = array();

     $allowedTags = array (
          '<!--',
          '-->',
          '<title',
          '<style',
          '<base',
          '<link',
          '<meta',
          '<script',
          '<noscript',
     );

     $cl=array();

     $details=(explode(PHP_EOL, $textarea));

     if(count($details)>=1)
     {
          foreach($details as $i=>$line)
          {
               $checkLine=str_replace('>',' ', $details[$i]);
               $checkLine=explode(' ', $checkLine);
               $checkLine=$checkLine[0];
               $cl[]=$checkLine;
          }

          unset($i, $line, $details, $checkLine);

          foreach($cl as $suspect):

               if(in_array($suspect, $allowedTags)):
               else: $HAAAALT = true; break; endif;

          endforeach;
          unset($cl, $suspect);
     }
     else unset($cl, $details);

     if(!isset($HAAAALT))
     {
          foreach($allowedTags as $value):

           if(strpos($textarea, $value) !== false):
               $counter[]=true; else: endif;
           unset($value);

          endforeach;
          unset($allowedTags);

          $HAAAALT=(
               (count($counter)<1 || empty($counter)) ?
               true:false
          );
     }

 # HTML tags end

     
 # SS/xml tags piece start

     foreach( array (
               'fullphp' => '<?php',
               'shortphp' => '<?',
               'aspphp' => '<%',
               'shortecho' => '<?=',
               'endasp' => '%>',
               'endtag' => '?>'
          ) as $var=>$value):

          $$var=strpos($textarea, $value);
          unset($value, $var);

     endforeach;

     $serverSideSTOP=(
          in_array(true,
               array($fullphp, $shortphp, $aspphp, $shortecho, $endasp, $endtag)) ?
          true:false
     );

 # SS/xml tags piece end

     
     return(
          (trim($textarea) !== ''
          && $HAAAALT || $serverSideSTOP ) ?
          true:false
     );

 }

}

 


-------------
- Metoda se može pridodati bilo kojoj postojećoj klasi jer je 'unutra' - čista standardna php procedura.
- Ukoliko je potrebno, prepraviti protected u public *(u mom slučaju sve živo ide kroz instance ili abstrakciju) ...
- Ukoliko ne treba ili ne može da bude metoda u sklopu već funkcija, obrisati 'protected' pozvati istu bez '$this->'


Provera
Code (php):

<?php

/*

     Somewhere inside validation script, after submit/post button is being clicked ...

*/



$headTagsArea = $_POST['myTextAreaField'];

if($this->NotAllowedTagsForHead($headTagsArea))
{
     echo (
          'HEY YOU! <br> You can only add tags allowed within <span class="paramID">&lt;head&gt;</span> '.
          ' on this portion.<br> No scripting, no server side code. <br> '.
          'Allowed tags: <span style="color: Green;">&lt;title&gt; &lt;style&gt; &lt;base&gt; '.
          '&lt;link&gt; &lt;meta&gt; &lt;script&gt; &lt;noscript&gt;</span> '
     );

} else {
     
     // No unwanted tags or value is - EMPTY.
     // Proceed with validation, parsing, etc ...

}

 


I to bi bilo to.
:)

Ono što treba imati u vidu, jeste da svaki naredni tag koji korisnici upisuju treba biti u novom redu/liniji.
Pa ako neko džidža ručno sve u jednom redu, to se recimo u '$details' promenjivoj može promeniti/prevazići tako da ne pravi niz od PHP_EOL već od '>' karaktera, npr..
Ukoliko pre pozivanja funkcije, ta sitnica nije već rešena.

npr.

Code (php):


# Umesto

 $details=(explode(PHP_EOL, $textarea));


# Ovako nešto

 $details=preg_replace('/\s+/', ' ', $textarea);
 $details=str_replace('><','> <',$details);
 $details=str_replace('> </','></',$details);
 $details=str_replace('> <','>:*:<',$details);
 $details=(explode(':*:', $details));

 



[Ovu poruku je menjao plus_minus dana 07.04.2015. u 20:45 GMT+1]
about:networking
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1335
*.dynamic.sbb.rs.



+309 Profil

icon Re: Treba mi skripta ... Ako neko ima?07.04.2015. u 19:43 - pre 71 meseci
Provera head tagova će raditi samo ako je html propisno formatiran, tipa:
Code:

<head>
    <title>Header title</title>
    <style>
        h1 { color: blue; }
    </style>
</head>

Ukoliko je, ne primer, ovakav - neće raditi dobro:
Code:

<head>
    <title>Hello 
    world</title>
    <style>
        h1 { color: blue; }
    </style><span>Facebook</span>
   <!-- Commented out
      <img src="heart.jpg" alt="Heart">
   -->
</head>

Reč world će biti pogrešno detektovana kao invalid tag.
Invalid tag <span> neće biti detektovan.
Tag <img> će biti detektovan kao invalid tag iako se nalazi u komentaru.

Rešenje mi se sviđa, dosta je prosto i kratko, svaka čast na trudu i želji da podeliš sa ostalima.
Međutim ne bi bilo loše uzeti i ove slučajeve tako da bude univerzalno i tačno.

Ja bih pre algoritma provere html-a uradio sledeće:
1. Replace new lines sa ' '
2. Remove sve između svakog '<!--' i prvog njemu sledujućeg '-->'
3. Explode SAMO po otvaračima tagova '<' ali ne po zatvaračima tagova '</'
4. Procesiranje tog dobijenog niza kao što je rađeno sa $details...

Opciono, možda fali lowercase i trimovanje u nekim koracima,
nisam nikada radio sa PHP-om, pa ne znam kako tu rade poređenja stringova.

EDIT: Sad sam video da si već pomenuo neke od ovih detalja u izmenjenom postu (dok sam ovo pisao),
mada bi bilo bolje da tu pripremu radi sama funkcija umesto pozivaoca.

 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2242
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: https://hardcoder.xyz


+2246 Profil

icon Re: Treba mi skripta ... Ako neko ima?07.04.2015. u 19:59 - pre 71 meseci
^^ Tako je...

EDIT/Izmena koju sam dodao jeste sasvim dovoljna ..

Ovaj deo, sve što ima više od jednog razmaka, ili je tabspace, newline.. etc.. , a nije tekst/string, pretvara u jedan razmak.
Code (php):

 
 $details=preg_replace('/\s+/', ' ', $textarea);

 


No, strtolower(string), to takođe može da se doda (u određenom delu loop-a )
.. i uklanjanje detekcija teksta koji nije u sklopu taga/atributa...

npr.

Code (html):

<head>
<meta name="content" content="name">

 FOOOO!

<style type="text/css">
 .someClass { border: 1px solid Black; }
</style>

</head>
 


... takođe može da se doda, pa da se opomene korisnik ili da se jednostavno makne .. strip_tags npr.. pa trim .. pa ako ostane FOOOO! - Alarm!

No, to zavisi od onoga ko želi da se uči i da se igra.

about:networking
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Treba mi skripta ... Ako neko ima?
(TOP topic, by Goran Rakić)
Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 57315 | Odgovora: 47 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.