Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prikazati sat tipa sati:minute:sekunde:stotinke

[es] :: Visual Basic 6 :: Prikazati sat tipa sati:minute:sekunde:stotinke

[ Pregleda: 5523 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nd_genius
Jasko Nisic
Tuzla

Član broj: 19486
Poruke: 59
*.as3.sr.bih.net.ba.

Sajt: www.jasko-n.tk


Profil

icon Prikazati sat tipa sati:minute:sekunde:stotinke28.02.2006. u 19:25 - pre 178 meseci
Kako mogu napraviti da mi program "cita" vrijeme pomocu timera, a da prikazuje i stotinke??? Koristio sam pretragu, ali nisam uspio naci odgovor koji bi mi pomogao.

Hvala unaprijed
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.ded.ameritech.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Prikazati sat tipa sati:minute:sekunde:stotinke28.02.2006. u 22:47 - pre 178 meseci
Code:

Private Declare Sub GetLocalTime Lib "kernel32" (lpSystemTime As SYSTEMTIME)

Private Type SYSTEMTIME
    wYear As Integer
    wMonth As Integer
    wDayOfWeek As Integer
    wDay As Integer
    wHour As Integer
    wMinute As Integer
    wSecond As Integer
    wMilliseconds As Integer
End Type

Private Sub Form_Load()
    'KPD-Team 1998
    'URL: http://www.allapi.net/
    'E-Mail: [email protected]
    Dim MyTime As SYSTEMTIME
    'Set the graphical mode to persistent
    Me.AutoRedraw = True
    'Get the local time
    GetLocalTime MyTime
    'Print it to the form
    Me.Print "The Local Date is:" & MyTime.wMonth & "-" & MyTime.wDay & "-" & MyTime.wYear
    Me.Print "The Local Time is:" & MyTime.wHour & ":" & MyTime.wMinute & ":" & MyTime.wSecond & _
    ":" & MyTime.wMilliseconds
End Sub


[Ovu poruku je menjao mladenovicz dana 28.02.2006. u 23:48 GMT+1]
 
Odgovor na temu

nd_genius
Jasko Nisic
Tuzla

Član broj: 19486
Poruke: 59
*.dlp220.bih.net.ba.

Sajt: www.jasko-n.tk


Profil

icon Re: Prikazati sat tipa sati:minute:sekunde:stotinke01.03.2006. u 19:10 - pre 178 meseci
Ovo radi, ali treba mi da se mijenja vrijeme..
Znaci, program upise vrijeme kad se program pokrene, i ne mijenja ga.

pitanje: Sat navedenog tipa, ali da se non-stop mijenja???
 
Odgovor na temu

steewsc
Trajanovic Stevica
Cicevac Town

Član broj: 10379
Poruke: 237
*.dialup.neobee.net.



+5 Profil

icon Re: Prikazati sat tipa sati:minute:sekunde:stotinke02.03.2006. u 10:59 - pre 178 meseci
Ubaci Timer u formu i postavi:

Enabled=True
Interval=1

i dodaj sledeci kod:
Code:

Private Sub Timer1_Timer()
    Call Form_Load
End Sub

www.cicevac.com
†StEEwSc†
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12671



+4666 Profil

icon Re: Prikazati sat tipa sati:minute:sekunde:stotinke02.03.2006. u 21:21 - pre 178 meseci
Pre bih preporucio da stavi interval na 10. Ionako mu trebaju samo stotinke a osvezenje monitora nije dovoljno da bi se prikazali hiljaditi delovi sekunde. A i program ce trositi manje resursa.
 
Odgovor na temu

steewsc
Trajanovic Stevica
Cicevac Town

Član broj: 10379
Poruke: 237
*.dialup.neobee.net.



+5 Profil

icon Re: Prikazati sat tipa sati:minute:sekunde:stotinke03.03.2006. u 15:31 - pre 178 meseci
Moja greska, zaboravio da je u milisekundama.
www.cicevac.com
†StEEwSc†
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Prikazati sat tipa sati:minute:sekunde:stotinke

[ Pregleda: 5523 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.