Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sortiranje u bazi po datumu.

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Sortiranje u bazi po datumu.

[ Pregleda: 2950 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sasha_rs
Brcko

Član broj: 2684
Poruke: 43
212.200.139.*



Profil

icon Sortiranje u bazi po datumu.28.02.2006. u 18:32 - pre 200 meseci
treba neke podatke u bazi (Paradox7) da sortiram po datumu klikom na neko dugme od starijeg ka novijem a na drugo dugme obrnuto. kako da napisem tu naredbu?
Sale
 
Odgovor na temu

Aleksandar Đokić

Član broj: 13478
Poruke: 4793
*.smin.sezampro.yu.



+638 Profil

icon Re: Sortiranje u bazi po datumu.28.02.2006. u 19:59 - pre 200 meseci
davno sam radio sa paradoxom al kako se secam mislim da pri kreiranju baze moze da se postavi key na jedan field i gde je stavljen baza se sortira po njemu, nisam bas jasno napisao al je poenta gde stavis key po tome ce ti biti baza sortirana
 
Odgovor na temu

chips
Blazin Srdjan

Član broj: 14803
Poruke: 342
*.newbenet.co.yu.



Profil

icon Re: Sortiranje u bazi po datumu.28.02.2006. u 20:11 - pre 200 meseci
Kljuc mozes postaviti i iz programa ali cini mi se da ovo nece bas raditi kako ti zelis. Ako budes imao vise slogova sa istim datumom i na njih postavis kljuc dobices greku da ti se kljuc ponavlja sto ne moze. Probaj da to uradis nekim SQL upitom.
Sto puta sam ti SRPSKI rekao:
ono što jednom crack-uješ,
ne možeš više da patch-uješ!
 
Odgovor na temu

sasha_rs
Brcko

Član broj: 2684
Poruke: 43
212.200.139.*



Profil

icon Re: Sortiranje u bazi po datumu.01.03.2006. u 06:55 - pre 200 meseci
tako nece ici posto kada se indeksira ne dozvoljava da dva polja imaju istu vrijednost. jos neki prijedlog?
Sale
 
Odgovor na temu

franjo_tahi
Franjo Tahi
Zagreb

Član broj: 34712
Poruke: 399
194.126.213.*



+1 Profil

icon Re: Sortiranje u bazi po datumu.01.03.2006. u 10:20 - pre 200 meseci
Ne znam što koristiš za ažuriranje baze. Database desktop koji je uz Delphi, pri kreiranju nove tablice odabereš: Secondary indexes -> define -> 'polje koje je datum', pri tome paziš da ti nije uključeno unique i dobio si index po polju koji dozvoljava unos istih vrijednosti.
 
Odgovor na temu

Miloš Baić
Miloš Baić
ERP (Dynamics NAV) programer
Beograd

Član broj: 72468
Poruke: 1155
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Sortiranje u bazi po datumu.01.03.2006. u 13:35 - pre 200 meseci
Probaj ovako:
Code:
Naziv_Tabele.Sort:= 'Naziv_kolone ASC';


s tim da kolona bude Date/Time,
a obrnuto:

Code:
Naziv_Tabele.Sort:= 'Naziv_kolone DESC';


Možda da namestiš i Edit.Text na osnovu kojeg unosiš datum da automatski po otvaranju forme uzima vrednost iz samog sistema?! Znači, Form1.OnCreate:
Code:
Edit.Text := DateToStr(Date);


Mislim da je meni to davno uspelo tako, ali nisam siguran, probaj....
pozzz...

P.S. Ne znam zašto koristiš paradox, ali to je sve stvar izbora, pre bi ti predložio da radiš s nekim serverom za BP, npr. MS SQL Server, ali i Access je za početak dobar. U sklopu njih a putem delphi - ja koristiš ADO za povezivanje i obradu. Koristan link:
http://www.elitesecurity.org/tema/57994-ADO-Delphi-ju-tutorial

[Ovu poruku je menjao loshmiscg dana 01.03.2006. u 14:57 GMT+1]
Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Sortiranje u bazi po datumu.

[ Pregleda: 2950 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.