imam tri ddr od 512 MB, a kada startam Windowse učitava mi
samo 2 od 3 ddr... pokušao sam i s izmjenom položaja rama i svakakve kombinacije,
no ništa za sada ne pali...
Ima vise mogucnosti, od neispravnosti,nekompatibilnosti memorije, do maticne ploce itd...
Nego, reci ti nama koja je maticna ploca i memorija, koliko BIOS vidi memorije?Jesu li sva tri modula istih karakteristika?
dakle, treba nam vise informacija.
nova gigabytova matična [GA-81848P(-G) FSB 800/AGP 8X]za intelove procesore, podržava 2 GB rama... bios prepozna samo 2x512 mb...
što se tiče karakteristika : dva su kingmaxova do 400 MHz,
a jedan je samsungov do 500 MHz...
treba li još što...
da, ali prvo prboj svaki modul posebno kako bi se uverio da su sva tri modula ispravana. (pretpostvljam da si to vec uradio, ali za svaki slucaj da ti napisem)
Za sta koristis comp inace? Ako nemas preke potrebe za memorijom bolje drzi samo ta 2 Kingmaxova modula, sa trecim ces imati samo komplikacije (manju stabilnost).
hvala, evo mi odgovora:
When install three DDR400, the system will automatically downgrade to DDR333.Why?
According to Intel NB 848P, it can only support up to two DDR400 (single sided or double sided).However, Gigabyte designs it as three Dimm sockets. The reason is let users have more choice to install two DDR400 or three DDR333.