Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Čisto radi radoznalosti

[es] :: PHP :: Čisto radi radoznalosti

[ Pregleda: 3892 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Čisto radi radoznalosti06.11.2002. u 22:25 - pre 232 meseci
Je li je moguće uraditi u PHP-u sledeće:

Ako imam ovakav code:
if ($metod !== POST or !$nick or !$komentar or !is_numeric('$id')) {

da li postoji neka funkcija ili metod da se sazna koji od ovih upitnika vraca FALSE?

nešto primer $ifmatch ne znam....
 
Odgovor na temu

Pajer
Software Designer
Vienna

Član broj: 6176
Poruke: 56
*.wise.edt.ericsson.se



Profil

icon Re: Čisto radi radoznalosti07.11.2002. u 15:08 - pre 232 meseci
Uh,m postoji ali vidi se da do sada nisi napisao ni jednu liniju u PHP-u i da si pocetnik programer.

Reci mi sta te tacno interesuje. Gde zelis da upotrebis PHP?

Konjukcije i disjunkcije su svuda iste, u svakom programskom jeziku. Notacija se moze malo razlikvati.

Uzmes if statement i izvadis deo koji ti treba iz tvog izraza.

<?php
if (moj izraz){
print "Vraca tru!";
}else{
print "Vraca false!";
}
?>

(Ako je pitanje ipak bilo slozenije ali nedovoljno objasnjeno onda cu se izvinuti.)
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Čisto radi radoznalosti07.11.2002. u 16:59 - pre 232 meseci
hum...

ajde saću da nacrtam

Ako imam ovakav if statement
Citat:
if (neshto == $var or trece == $var) {


Da li postoji fora da saznam koji od ovih 2 iskaza vraća TRUE?

Je li je prvi iskaz ili drugi iskaz TRUE?

Samo pitam da li je moguće sa PHP-om to saznati ...

nadam se da sam bio razumljiv!
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+256 Profil

icon Re: Čisto radi radoznalosti07.11.2002. u 17:41 - pre 232 meseci
Hm, ne znam postoji li neki nacin, ali pade mina pamet...
posto postoji ono izraz1 ? izraz2 : izraz3, izraz dva se izvrsava ako je izraz1 true, a izraz3 ako je false, pa mozes (mozda?) da "izmenis" uslov u if da bude nesto kao:
$metod !== POST ? $koji="prvi" or...
pa da posle procitas promenljivu "$koji".
Ako ti to radi posao.
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Čisto radi radoznalosti07.11.2002. u 19:09 - pre 232 meseci


Da, to je ternarni operator znam za njega.Izgleda da ne postoji ono što ja tražim.


Hvala svima :Đ
 
Odgovor na temu

alex
Aleksandar Radulovic
Senior Software Engineer, Spotify
Stockholm, Sweden

Član broj: 71
Poruke: 2194
*.itn.is

Jabber: alex@a13x.info
ICQ: -1
Sajt: www.a13x.info


+1 Profil

icon Re: Čisto radi radoznalosti08.11.2002. u 10:25 - pre 232 meseci
Citat:
CONFIQ:
Da li postoji fora da saznam koji od ovih 2 iskaza vraća TRUE?


Preterano komplikujes. Ukoliko ti je bitno da saznas koji je od ta dva iskaza tacan, onda ih ispituj posebno.

Alex: My favorite site is http://localhost/
R.J. Oppenheimer: "I am become death, destroyer of worlds" (1945 AD)
tweet.13x ||
linkedin.13x
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Čisto radi radoznalosti09.11.2002. u 03:10 - pre 232 meseci
lepo ti rece alex...

znaci ne postoji nacin da ti u jednoj liniji koda pitash recimo

if (neshto == $var or trece == $var) {

a u sledecoj pitash da li je prvi ili drugi.

elem, kao i za sve u zivotu, postoji jedan zaobilazan nacin, i pre bi ga nazvao hack.

php, kao i svaki drugi jezik koji drzi do sebe (ne vb ;) u komplexnom uslovu za if, koji se sastoji od dva dela kombinovanih sa or, ispituje prvo prvi, i ako on jeste true, preskace drugi i prelazi na sledecu liniju koda. ovo isto vazi i za and ali malo obratno.

zato je moguce napisati nesto tipa:
Code:

    if ( nesto==$var or (trece==$var AND $drugi=1))


posle ovoga, ako je prosao prvi ==, drugi deo uslova se nece ni izvrsiti, pa ce $drugi ostati prazno. ako pak prvi ne prodje, a drugi == prodje, $drugi ce da bude jednako 1

toliko, a sada vise ne filozofiraj, nego napisi to kao dva if-a ;)

 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Čisto radi radoznalosti12.11.2002. u 15:38 - pre 232 meseci
Humm.... to je dobro ako imam samo 2 if statemena ali šta ako imam 6-9 u jednoj liniji?

Ma dobro nema veze samo sam pitao da li postoji tako nešto,izgleda da ne moraću da koristim druge metode

Hvala svima
 
Odgovor na temu

Pajer
Software Designer
Vienna

Član broj: 6176
Poruke: 56
*.14.vie.surfer.at



Profil

icon Re: Čisto radi radoznalosti12.11.2002. u 20:52 - pre 232 meseci
Prvi put kad sam napisao sta mislim Go X me je obrisao ali kako vidim ti se bas zezas sa nama. Nemam ja nista protiv zezanja ali da se bar nasmejem a ovako dzabe otvaram forum.
"Ko prizna da je danas nesto naucio nije glup kao juce". Voleo bi da vidim MOLIM TE tu tvoju drugu metodu da naucim i ja nesto. Ili znas a neces da nam kazes zeljkas nam malo zelju?
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
*.verat.net



+11 Profil

icon Re: Čisto radi radoznalosti13.11.2002. u 16:04 - pre 232 meseci
Citat:
CONFIQ:
Humm.... to je dobro ako imam samo 2 if statemena ali šta ako imam 6-9 u jednoj liniji? :)


Da probaš sa case?


 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Čisto radi radoznalosti13.11.2002. u 16:31 - pre 232 meseci
Misliš na switch pa case odatle??

Ne... ne mogu to da koristim u ovom primeru zato što koristim razne promenljive....

elem,snašao sam se nekako.... hvala
 
Odgovor na temu

mikis
Mihailo Stefanović
Beograd

Član broj: 1825
Poruke: 767
*.verat.net

Sajt: www.mikis.org


Profil

icon Re: Čisto radi radoznalosti13.11.2002. u 18:51 - pre 232 meseci
Citat:
CONFIQ:
Je li je moguće uraditi u PHP-u sledeće:

Ako imam ovakav code:
if ($metod !== POST or !$nick or !$komentar or !is_numeric('$id'))


Teško da je moguće, a nije ni preporučivo stavljati veliki broj uslova u jedan if, lako može doći do greške. Npr: ovaj izraz će ti uvek biti TRUE jer je !is_numeric('$id') uvek true - stavio si numeričku promenljivu pod znake navoda pa će uvek biti tretirana kao string, a string nije numeric.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Čisto radi radoznalosti13.11.2002. u 18:56 - pre 232 meseci
Šalješ mi privatne poruke, a ovamo nećeš da nam predstaviš svoje rešenje. Zar je toliko teško da kažeš, redizajnirao sam kod i sada ne koristim 6 if-ova uopšte?...
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

Pajer
Software Designer
Vienna

Član broj: 6176
Poruke: 56
*.14.vie.surfer.at



Profil

icon Re: Čisto radi radoznalosti13.11.2002. u 22:43 - pre 232 meseci
Ma ostavi ha Go X jer ovo je kao mlada pred prvu bracnu noc. Ja vise nemam reci na ovo zavitlavanje. te kao bi ali nebi ali bilo bi dobro kad bi mada ne znam?
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Čisto radi radoznalosti13.11.2002. u 23:26 - pre 232 meseci
Pajer: Pre nego što postuješ nešto pročitaj tuđe poruke do kraja a mogao bi i svoje da pročitaš pre nego što postuješ!

Go! X: Ajde mi izcitaraj gde sam to napisao da sam rešio svoj problem???

ALOOOOOOOOOOOOOOOOOOO pitao sam samo da li ima mogučnosti da se izvadi '$ifmatch' u PHP-u,svi normalni su pokušali da mi odgovre sem vas dvojice koji PREPAMETUJETE!

Stvarno nemam ništa protiv vas ali nemojte da imate ni vi protiv mene... pitao sam najprostije pitanje a vi me tako izkritikovaste bezveze.Ajde sada opušteno zaključajte temu
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Čisto radi radoznalosti

[ Pregleda: 3892 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.