Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

koristenje vrijednosti iz kontrola (textbox) u pravljenju upita

[es] :: .NET :: koristenje vrijednosti iz kontrola (textbox) u pravljenju upita

[ Pregleda: 2358 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

darko222
Banjaluka

Član broj: 78618
Poruke: 11
*.office.pttrs.net.



Profil

icon koristenje vrijednosti iz kontrola (textbox) u pravljenju upita07.02.2006. u 12:52 - pre 191 meseci
Skoro sam počeo učiti VB.Net, a nemam iskustva sa programiranjem pa se nadam da necu postavljati suviše glupa pitanja.
Imam sledeći problem: Koristim nekoliko textboxova za unos podataka u par tabela baze u ACCESS-u. Kako da prilikom unosa u prvi textbox (npr. IDnecega) izvršim pretragu tabele, jer rezultovani red zelim da upisem u narednih 5 textboxova (ovo znam). Znaci, problem mi je korištenje zadate vrijednosti od strane korisnika u kreiranju OLEDB Command.
Hvala unapred!!!

POČETNIK
 
Odgovor na temu

Fedya
Fedor Hajdu
Solution Architect
Emaratech
Dubai, UAE

Član broj: 28246
Poruke: 790
*.leased.neobee.net.

Jabber: fedya@elitesecurity.org
Sajt: devtechgroup.com


+34 Profil

icon Re: koristenje vrijednosti iz kontrola (textbox) u pravljenju upita07.02.2006. u 13:53 - pre 191 meseci
cmd.CommandText = "SELECT * FROM Tabela WHERE ID='" + textBox.Text + '"
(gde je cmd tvoj objekat OleDbCommand)

Naravno ovo treba dodterati preko parametara i postoje i drugi nacini ali trenutno nemam vremena za detaljisanje. Ovo ce privremeno odraditi posao.
Every hamster has his day.
 
Odgovor na temu

darko222
Banjaluka

Član broj: 78618
Poruke: 11
*.office.pttrs.net.



Profil

icon Re: koristenje vrijednosti iz kontrola (textbox) u pravljenju upita07.02.2006. u 14:28 - pre 191 meseci
Hvala Fedya, pokusavao sam ja to ranije ali se nista nije desavalo pa sam sumnjao u upit, ali izgleda da ja ne znam da postavim parametre. Help za Parameters je zbunjujuc.
ID kolona u tabeli mi je number, a u textbox unosim string pa me to mozda zeza. Ne znam sta da postavim u OleDbType i value u OleDbParameter Collection editoru.
Pomoć bi mi dobro došla!!
POČETNIK
 
Odgovor na temu

Fedya
Fedor Hajdu
Solution Architect
Emaratech
Dubai, UAE

Član broj: 28246
Poruke: 790
*.leased.neobee.net.

Jabber: fedya@elitesecurity.org
Sajt: devtechgroup.com


+34 Profil

icon Re: koristenje vrijednosti iz kontrola (textbox) u pravljenju upita07.02.2006. u 14:33 - pre 191 meseci
U tom slucaju na where nadovezujes Int32.Parse(textBox.Text)
Every hamster has his day.
 
Odgovor na temu

kaan
Kaurin Andrej
Telerik, Bulgaria
Banjaluka

Član broj: 1741
Poruke: 109
*.broadband.blic.net.

ICQ: 47193919


Profil

icon Re: koristenje vrijednosti iz kontrola (textbox) u pravljenju upita07.02.2006. u 21:41 - pre 191 meseci
Citat:
U tom slucaju na where nadovezujes Int32.Parse(textBox.Text)


Pa ne dobijes nista konvertovanjem u Int32 kad onda ponovo cijeli upit prebacujes u string sto je i normalno :-)
Druga stvar je ako koristi procedure pa i da povede racuna od tipovima, ali ovdje ima jednostavni SQL upit i treba da , posto je rijec o Number vrijednost ukinuti single quotes. Dakle
cmd.CommandText = "SELECT * FROM Tabela WHERE ID=" + textBox.Text
Kaurin Andrej
 
Odgovor na temu

darko222
Banjaluka

Član broj: 78618
Poruke: 11
*.office.pttrs.net.



Profil

icon Re: koristenje vrijednosti iz kontrola (textbox) u pravljenju upita08.02.2006. u 07:32 - pre 191 meseci
Hvala, hvala! Kaan, tvoj upit je apsolutno ispravan!
POČETNIK
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: koristenje vrijednosti iz kontrola (textbox) u pravljenju upita

[ Pregleda: 2358 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.