Mozda tema nije na mestu,ali video sam da se spominje Tevion.
Do sad sam mislio da samo ja imam taj TV,a imam nekih problema i pitao bih nekog,ali niko nije mogao da mi pomogne jer zivim u malom mestu.
Dakle,kupio sam TV od nekog,ne u radnji. Tv je radio dobro,samo sto je ponekad bilo problema sa zvukom (nije ga bilo),a ja sam na nesrecu primetio da se to moze resiti povlacenjem biraca kanala (sa sve antenskim prikljuckom u njemu) na gore. Nakon toga zvuka bi bilo dok se TV ne ugasi,i onda opet iz pocetka...
Dok nisam nesto zeznu,da nije mogao ni da se upali. Nekoliko majstora me je odbilo govoreci da mu ne mogu nista,a neki bi ga i uzeli i samo vratili nazad. Ipak,sam uspeo da nadjem nekog da ga sredi,da ima i zvuk i sliku.
Medjutim,kako su mi rekli :jedva su uspeli i da bi uspeli morali su da ga "osakate".
U pitanju je Tevion MD7110 VTS-A.
Ranije je TV mogao da ucita ceo teletekst sa BK sada 15-ak strana,iskljuceni su konektori sa strane(tri chinch-a),iza je iskljucen jedan od 3 scart-a....
Ali zvuk nije zezao.....par meseci,sad opet moram da cimam antenu.
E,sad posto su mi rekli da je najverovatnije napukla ploca ili hladan lem ili...... zanima me ima li neko plocu od ovog TV-a,ili ima li majstora koji bi ovo mogao da sredi,jer mi se izuzetno svidja izgled TV-a,ima fin i jednostavan daljinski (isti kao taj na slici RC2000)...?
Ekran je oko 70 cm,radi na 100Hz.
Ako ne moze niko da pomogne sa tim,moze li mi neko reci,kad udjem u service menu na koje vrednosti i koje stavke da postavim da bi slika bila lepo podesena,posto je previse rasirena.
Hvala svima i nadam se da ce biti pomoci
.