Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

VB report veliki problem!!!

[es] :: Visual Basic 6 :: VB report veliki problem!!!

[ Pregleda: 3888 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nd_genius
Jasko Nisic
Tuzla

Član broj: 19486
Poruke: 59
*.as3.sr.bih.net.ba.

Sajt: www.jasko-n.tk


Profil

icon VB report veliki problem!!!31.01.2006. u 10:41 - pre 179 meseci
Moze li mi neko napisati sve o kreiranju Data Reporta u VB-u???
Moze li se Report praviti sa obicnom bazom iz Accessa 97 (ne ADO bazom)
Za sta nam sluzi Data Enviroment??

Molim vas za odgovor....
Znaci, sve o pravljenju Data Reporta....

Hvala unaprijed
 
Odgovor na temu

sqlprogramer
Leon Ljubic
Kragujevac

Član broj: 73800
Poruke: 37
213.244.208.*

Sajt: www.bid.co.yu


Profil

icon Re: VB report veliki problem!!!01.02.2006. u 15:22 - pre 179 meseci
O kreiranju DataReporta bi se moglo pisati dosta, ali najosnovnije je da u VB okruzenju ides na meni Project ->Add DataReport.
Kada dodas nov izvestaj, izaberi sa linije kontrola na levoj strani neku od kontrola za prikaz(rptTextBox, rptImage, rptLabel ili rptFunction) da bi prikazao podatke iz BP.

Deo koji je najbitniji jeste da povezes ove kontrole sa poljima u bazi podataka.
Postoje dva nacina:

1. Da koristis DataEnviroment
2. Da koristis programski kod

Ja vise volim drugi nacin, jer daje malo vise kontrole nad izvrsavanjem programa.
Da bi ti bilo jasnije dacu ti deo programa, kod koga se vrsi povezivanje sa BP

Private Sub Command1_Click()
Dim strSQLUpit As String

'Izvor podataka koji se koristi u DataReportu

strSQLUpit = "SELECT SifDivljaci,Naziv,BrojM,BrojZ,Ukupno FROM Divljac"
conVeza.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=c:\baza\Sumadija.mdb;Persist Security Info=False"
conVeza.Open

rsPrivremeni.Sort = "SifDivljaci ASC"
Set rsPrivremeni = conVeza.Execute(strSQLUpit)

'Povezuje se izvestaj sa izvorom podataka
Set DataReport3.DataSource = rsPrivremeni

'Vrsi se prikazivanje vrednosti polja u kontrole izvestaja(dataReporta)

DataReport3.Sections("Section1").Controls.Item("Text1").DataField = rsPrivremeni.Fields(0).Name
DataReport3.Sections("Section1").Controls.Item("Text2").DataField = rsPrivremeni.Fields(1).Name
DataReport3.Sections("Section1").Controls.Item("Text3").DataField = rsPrivremeni.Fields(2).Name
DataReport3.Sections("Section1").Controls.Item("Text4").DataField = rsPrivremeni.Fields(3).Name
DataReport3.Sections("Section1").Controls.Item("Text5").DataField = rsPrivremeni.Fields(4).Name

DataReport3.WindowState = vbMaximized

'Fizicki prikazujemo izvestaj
DataReport3.Show

'Ponistavamo objekte koji su korisceni
Set rsPrivremeni = Nothing
Set conVeza = Nothing

End Sub


ADO je samo tehnologija(fizicka biblioteka) za povezivanje sa BP, tako da se moze koristiti i Access97 BP

DataEnviroment je (kako mu ime kaze) nacin da integrises BP u VB-u , odnosno da na jednom mestu imas sve potrebne podatke za obradu, odnosno prikaz. Ovo je amo ukratko o DataEnviromentu
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: VB report veliki problem!!!02.02.2006. u 09:24 - pre 179 meseci
Uz sitne prepravke, ovo radi izvrsno

Puno hvala
Megaspark team
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: VB report veliki problem!!!02.02.2006. u 21:57 - pre 179 meseci
Evo jedno pitanje. Posto imam puno podataka bilo bi korisno da je papir drugacije okrenit, da siri nego vislji. Kako to izvesti?
Megaspark team
 
Odgovor na temu

sqlprogramer
Leon Ljubic
Kragujevac

Član broj: 73800
Poruke: 37
*.verat.net.

Sajt: www.bid.co.yu


Profil

icon Re: VB report veliki problem!!!03.02.2006. u 17:45 - pre 179 meseci
Koristi Orientation svojstvo DataReport kontrole:

Npr:
datareport3.Orientation = rptOrientLandscape

 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: VB report veliki problem!!!03.02.2006. u 23:51 - pre 179 meseci
Da, to bi bilo dobro, al neradi. Kaze "Metod or data member not found".
Kad pisem datareport3.on bi mi trebo ponudit Orientation medjutim, ne ponudi. Datareport3 postoji, to nije problem. Ponudi on druge stvari ali ne i ovu. Sta trebam ukljucit da bi radilo (neku komponentu, referencu, nesto drugo...)???

Hvala
Megaspark team
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: VB report veliki problem!!!04.02.2006. u 08:44 - pre 179 meseci
Citat:
Megaspark: Sta trebam ukljucit da bi radilo (neku komponentu, referencu, nesto drugo...)???


Najnoviji Service Pack.
 
Odgovor na temu

davor_pz
Davor Pavošević
Požega, Hrvatska

Član broj: 71542
Poruke: 100
193.198.70.*



Profil

icon Re: VB report veliki problem!!!04.02.2006. u 12:26 - pre 179 meseci
Mislim da pise da koristi WIN98.
Ja imam isti problem. Imam Win98 SE.

Jel postoji nesto drugo?
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: VB report veliki problem!!!04.02.2006. u 12:54 - pre 179 meseci
Service Pack za Visual Studio 6.0, bre!
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: VB report veliki problem!!!05.02.2006. u 00:42 - pre 179 meseci
Aha... a i to postoji?!
Jel znas odakle se moze skiniti, sa koje adrese?
Megaspark team
 
Odgovor na temu

sqlprogramer
Leon Ljubic
Kragujevac

Član broj: 73800
Poruke: 37
*.verat.net.

Sajt: www.bid.co.yu


Profil

icon Re: VB report veliki problem!!!05.02.2006. u 17:56 - pre 179 meseci
http://www.microsoft.com/downl...c5477cb9713&DisplayLang=en
 
Odgovor na temu

branimir.ts
Beograd

Član broj: 56661
Poruke: 127
*.

Sajt: www.geocities.com/brankob..


Profil

icon Re: VB report veliki problem!!!07.02.2006. u 11:06 - pre 179 meseci
Citat:
davor_pz Jel postoji nesto drugo?


Data Dynamics Active reports (mislim da je poslednja verzija 2.0 ali proveri na http://www.datadynamics.com) - nekada sam koristio - sjajna alatka za reporte u VB.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: VB report veliki problem!!!09.02.2006. u 09:57 - pre 179 meseci
Evo, nasao sam SP2, instalirao i... pokajao se.
Naime, pri pokretanju projekta javi 1000 problema tipa Can't find project or library i otvori mi Reference pri cemu je oznacio pr. WithEvents adoPrimaryRS As Recordset

Sta sad? Probao sam ukljuciti sve i svasta al ocito nisam pronasao ono pravo.
Mozete li pomoci
Megaspark team
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: VB report veliki problem!!!

[ Pregleda: 3888 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.