Iz licnog iskustva - bez pretranog zagledanja u tehnicke karakteristike oba receivera - Yamaha. Posto pretpostavljam da poredis risivere slicnog cenovnog ranga nemoj se preterano nervirati ukoliko Pioneer deklarise vecu snagu, nekakve light-show displeje (kao po autoradio cd plejerima) ili neku drugu extra funkciju u odnosu na Yamahu - kvalitet izrade i upotrebljeni elementi u njoj su na visem nivou od konkurencije. Nadalje, koliko me pamcenje sluzi, jedino je Yamaha jos uvek verna metalu kao materijalu izrade za razliku od svih ostalih gde caruje plastika. I za kraj, moja, pre nekoliko godina kupljena, Yamaha moze da se pohvali oznakom "Made in France" za razliku od sve ostale konkurencije koja je u tom trenutku bila Taiwan, China ili Malaysia (u pitanju su bili Technics, Denon i Sony).
Ipak je to proizvod iste one firme koja pravi i dragulje na dva tocka koje koristi i preporucuje i Dottore Rossi ... :)
Yamaha definitivno. Ali mislim da je taj model plastican. Mozda bi mogao da pogledas YAMAHA RX-V457 koji nije puno skuplji a mnogo je bolji receiver. Ajde ako ti nije frka da mi kazes cenu i gde kupujes tu YAMAHU, posto meni treba neki slican model a ne znam gde da trazim.