Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da napravim u VB6

[es] :: Visual Basic 6 :: Kako da napravim u VB6

[ Pregleda: 4179 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

basic10
Antonio Basic
Poslovođa, BEB
BiH,Zenica

Član broj: 51116
Poruke: 320
*.dlp200.bih.net.ba.

Sajt: www.basic-estrih.com.ba


Profil

icon Kako da napravim u VB625.01.2006. u 21:38 - pre 198 meseci
1. Kako napraviti hyperlink na nekon buttonu ?
2. Kako kada napravim 2 textboxa npr. jedan ime drugi prezime, da na buttonu spremi njih sprema u excel u tabelu a ime u b prezime ?
3. Kako postaviti sat ?
4. kako napraviti formu koja trazi pass prije ulaska ?

Znal iko hvala unaprijed
 
Odgovor na temu

steewsc
Trajanovic Stevica
Cicevac Town

Član broj: 10379
Poruke: 237
*.dialup.neobee.net.



+5 Profil

icon Re: Kako da napravim u VB625.01.2006. u 23:45 - pre 198 meseci
1. Kako napraviti hyperlink na nekon buttonu ?
--------------------------------
Hyperlink ka cemu? Budi precizniji.
___________________________/

2. Preskacem.
___________________________/
3.Kako postaviti sat ?
3.1 Digitalni sat nije problem.
Potrebno ti je:

-Label1
Propreties:
Caption=""
-Timer1
Propreties:
Enabled=False
Interval=500
Code:

Private Sub Form_Load()
Timer1.Enabled = True
End Sub

Private Sub Timer1_Timer()
Label1.Caption = Time$
End Sub

3.2 Analogni (onaj sa kazaljkama)
To je vec malo komplikovanije i zato ti preporucujem da se drzis digitalnog.
___________________________/
4. kako napraviti formu koja trazi pass prije ulaska ?
Ovo je veoma prosto.
Code:

Dim Sifra As String

Private Sub Form_Load()
Sifra = InputBox("Unesite sifru kako bi ste dobili dozvolu za rad.", "Potrebna sifra")
If Sifra <> "izmedju navodnika se upisuje sifra koju zelis" Then
    MsgBox "Sifra koju ste uneli je pogresna. Program se iskljucuje.", , "Pogresna sifra"
    End
End If
End Sub


To je sve,
pozdrav.
www.cicevac.com
†StEEwSc†
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
213.137.102.*

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Kako da napravim u VB627.01.2006. u 12:42 - pre 198 meseci
2.)
Dodaj referencu na MS Excel Object Library
Code:
Command1_Click()
Dim xlapp As Excel.Application
Dim xlwrk As Excel.Workbook
Dim xlsht As Excel.Worksheet
Set xlapp = New Excel.Application
Set xlwrk = xlapp.Workbooks.Open("C:\a.xls")
Set xlsht = xlwrk.Worksheets(1)
xlsht.Cells(red, 1) = Text1.Text
xlsht.Cells(red, 2) = Text2.Text
xlwrk.Save
xlwrk.Close
Set xlsht = Nothing
Set xlwrk = Nothing
Set xlapp = Nothing
End Sub

ili ako nemaš excel fajl, onda možeš da ga kreiraš iz vb sa neznatno izmenjenim kodom. Ovako
Code:
Command1_Click()
Dim xlapp As Excel.Application
Dim xlwrk As Excel.Workbook
Dim xlsht As Excel.Worksheet
Set xlapp = New Excel.Application
Set xlwrk = xlapp.Workbooks.Add
Set xlsht = xlwrk.Worksheets(1)
xlsht.Cells(red, 1) = Text1.Text
xlsht.Cells(red, 2) = Text2.Text
xlwrk.SaveAs "C:\proba.xls" 'ime fajla koji hoces da kreiras
xlwrk.Close
Set xlsht = Nothing
Set xlwrk = Nothing
Set xlapp = Nothing
End Sub

-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dial-up.dsl.siol.net.

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: Kako da napravim u VB602.02.2006. u 11:12 - pre 198 meseci
Meni javlja grešku u 4.liniji

Invalid use of New Keyword!

Greška se nalazi u ovoj liniji
Code:
Set xlapp = New Excel.Application

Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dial-up.dsl.siol.net.

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: Kako da napravim u VB606.02.2006. u 11:44 - pre 198 meseci
Kod mi radi odlično uz prepravku gore navedene linije

Code:
Set xlapp = Excel.Application

gdje sam obrisao New

Imao sam i problem, da mi vrijednosti veće od 1 piše kao milijone... to sam izbjegao na taj način, da sam u samoj liniji u VB-u pomnožio čitavu vrijednost sa 100000 i onda podjelio sa 100000... sve u istoj liniji.

Primjer:

Code:

Private Sub cmdExcel_Click()

    On Error GoTo ErrorHandler

    Dim xlapp As Excel.Application
    Dim xlwrk As Excel.Workbook
    Dim xlsht As Excel.Worksheet
    Set xlapp = Excel.Application

    Set xlwrk = xlapp.Workbooks.Open(App.Path & "\" & "MM_meritev.xls") ' otvara 
'    postojeci fajl koji je uradjen sa grafovima i formulama za izracun slabljenja itd...
    
    Set xlsht = xlwrk.Worksheets(1)

    xlsht.Cells(1, 7) = FiberLength / 1000 ' upisuje duzinu optickog vlakna
'    upis u 1. red i 7. kolonu sto znaci G1

    For U = 0 To UBound(ShortVoltage)
        
        If Not LongVoltage(U) = Empty Then
        
            xlsht.Cells(U + 2, 3) = LongVoltage(U) * 100000 / 100000
'           U+2 je upisano zato, sto U ide od 0 a excel od 1 broj linija i posto meni 
'           treba da pise u drugi red i trecu kolonu (column) od C2-C302
        End If
        
        If Not ShortVoltage(U) = Empty Then
            
            xlsht.Cells(U + 2, 4) = ShortVoltage(U) * 100000 / 100000
            
        End If
        
    Next U
    
    xlwrk.SaveAs App.Path & "\" & "MM_nova_meritev.xls" ' Save u novi fajl
'    xlwrk.Save ' Save u postojeci fajl
    xlwrk.Close
    
    Set xlsht = Nothing
    Set xlwrk = Nothing
    Set xlapp = Nothing
    
ErrorHandler:
    
    If Err.Number = 0 Then
    Else
        MsgBox "Error number: " & Err.Number & vbCrLf & _
               "Error description: " & Err.Description, vbCritical, "Error during export to excel..." 
' ovdje ce izbaciti npr error 1004 ako fajl za otvaranje ne postoji
    End If
    
End Sub


To sam napisao za one koji žele da vide konkretan primjer

[Ovu poruku je menjao X-Cite dana 06.02.2006. u 12:45 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao X-Cite dana 06.02.2006. u 12:46 GMT+1]
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

dava
Banja Luka

Član broj: 27208
Poruke: 893



+384 Profil

icon Re: Kako da napravim u VB631.01.2007. u 11:07 - pre 186 meseci
Kod koraka 2, znaci upisivanja u .xls desi se greska jer je xls file read-only.
Kako da ga podesim da nije read-only (na nivou windows-a nije read-only, provjerio sam)
SELECT * FROM หน่วยงานหลัก WHERE ยสันติ LIKE 'โดย%'
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Kako da napravim u VB631.01.2007. u 21:14 - pre 186 meseci
Moras mu reci da ne zelis da ga otvoris Read-Only, za to sluzi treci parametar u pozivu Open() metode:
Code:

Set xlwrk = xlapp.Workbooks.Open(App.Path & "\" & "MM_meritev.xls", , False)
 
Odgovor na temu

dava
Banja Luka

Član broj: 27208
Poruke: 893



+384 Profil

icon Re: Kako da napravim u VB602.02.2007. u 13:17 - pre 186 meseci
Probao sam to, ali ista greska se javlja - read-only :(
SELECT * FROM หน่วยงานหลัก WHERE ยสันติ LIKE 'โดย%'
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Kako da napravim u VB604.02.2007. u 07:47 - pre 186 meseci
Izvini, ja vise nemam ideja, jedino ona banalna: Da li je fajl mozda negde na nekom serovanom folderu u mrezi, na kom nisu dozvoljena puna prava ostalim korisnicima (u takvim slucajevima fajlovi se otvaraju u readonly rezimu)?
 
Odgovor na temu

dava
Banja Luka

Član broj: 27208
Poruke: 893



+384 Profil

icon Re: Kako da napravim u VB612.02.2007. u 08:18 - pre 186 meseci
Nije to, fajl je na mom disku, ali nema veze, to sam cisto eksperimentalno probao da se zakacim na xls tako da nije bitno sto do kraja nisam uspio jer mislim da mi to nikad nece ni trebati.
Pozz
SELECT * FROM หน่วยงานหลัก WHERE ยสันติ LIKE 'โดย%'
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Kako da napravim u VB6

[ Pregleda: 4179 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.