Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako po napustanju sajta (od strane browsera) ispisati fajl koji se nalazi na serveru?

[es] :: PHP :: kako po napustanju sajta (od strane browsera) ispisati fajl koji se nalazi na serveru?

[ Pregleda: 1972 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Divjak
Vladimir Divjak
Student

Član broj: 4783
Poruke: 535
*.zrenjanin.beotel.net.



+1 Profil

icon kako po napustanju sajta (od strane browsera) ispisati fajl koji se nalazi na serveru?13.01.2006. u 07:23 - pre 187 meseci
Mislim da naslov sve kaze...

Hvala!
And don't be mad at me for crying for humanity,
call it pretensions but I got good intentions,
to keep my sanity, I'm hoping, fuck, there's gotta be
an answer to their strategies and their evil inventions... ~Looptroop
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: kako po napustanju sajta (od strane browsera) ispisati fajl koji se nalazi na serveru?13.01.2006. u 07:56 - pre 187 meseci
Ne pozivaj se na naslov, jer eto ne kaže sve ... a i naslov je naslov a poruka je poruka.

Šta znači napuštanje sajta od strane browsera?

Šta znači ispisati fajl koji se nalazi na serveru?
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+10 Profil

icon Re: kako po napustanju sajta (od strane browsera) ispisati fajl koji se nalazi na serveru?13.01.2006. u 08:35 - pre 187 meseci
To sto zelis da uradis se smatra nekulturnim. Ako neko napusta sajt onda ga napusta i nema potrebe da mu prikazujes bilo sta.

U svakom slucaju, PHP ti tu nece pomoci, nego JavaScript.
 
Odgovor na temu

Divjak
Vladimir Divjak
Student

Član broj: 4783
Poruke: 535
*.zrenjanin.beotel.net.



+1 Profil

icon Re: kako po napustanju sajta (od strane browsera) ispisati fajl koji se nalazi na serveru?13.01.2006. u 08:55 - pre 187 meseci
Citat:
noviKorisnik:
Šta znači napuštanje sajta od strane browsera?

Kada se browser sa moje strane preusmeri na drugu, zatvori...

Citat:

Šta znači ispisati fajl koji se nalazi na serveru?

Ispisati nesto u fajl na serveru?
U principu me zanima kako pozvati neku funkciju pri napustanju sajta od strane browsera (ukoliko neko ne zna sta ovo znaci, neka pogleda gore!)

Citat:
broker: To sto zelis da uradis se smatra nekulturnim. Ako neko napusta sajt onda ga napusta i nema potrebe da mu prikazujes bilo sta.

U svakom slucaju, PHP ti tu nece pomoci, nego JavaScript.

Ne! Ne zelim ja tom nekom ko napusta sajt nista da prikazujem!
Radi se o aplikaciji, pa mi je bitno da se ista "ugasi" ako je taj neko sam ne ugasi.
And don't be mad at me for crying for humanity,
call it pretensions but I got good intentions,
to keep my sanity, I'm hoping, fuck, there's gotta be
an answer to their strategies and their evil inventions... ~Looptroop
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+10 Profil

icon Re: kako po napustanju sajta (od strane browsera) ispisati fajl koji se nalazi na serveru?13.01.2006. u 09:29 - pre 187 meseci
Aha.. onda ti je resenje rad sa sesijama. Bas pre neki dan je neko pitao ovo isto.
http://www.elitesecurity.org/tema/153420-Kraj-sesije-notifikacija

Sesije ti omogucuju da pratis sta korsinik radi na sajtu i koliko se zadrzava i da zakljucis kada je otisao u slucaju da se nije samo odjavio.

Ali nema nacina da znas tacan trenutak kada je korisnik zatvorio svoj browser, posto to ne izaziva nikakvu interakciju sa sajtom. Sve sto mozes to je da zakljucis da je korisnik otisao ako nije otvorio nijedan dokument na tvom sajtu u proteklih nekoliko minuta.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4383
195.252.99.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: kako po napustanju sajta (od strane browsera) ispisati fajl koji se nalazi na serveru?13.01.2006. u 19:34 - pre 187 meseci
Probaj i ovako, mada ovo nema veze sa PHP-om:
Code:
<body onUnload="dosomething();">
<script>
function dosomething() {
alert('Ej, \'de ces?');
}
</script>

Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

bojan_bozovic

Član broj: 29028
Poruke: 3292
*.pat-pool.le.sbb.co.yu.

Sajt: angelstudio.org


+392 Profil

icon Re: kako po napustanju sajta (od strane browsera) ispisati fajl koji se nalazi na serveru?13.01.2006. u 21:28 - pre 187 meseci
Pazi Divljak, ako neku aplikaciju trebas da gasis kada korisnik napusti sajt, ili on sam treba da je gasi, nesto u samoj aplikaciji nije u redu. Normalno ti aplikacija izvrsi zahtev i nakon generisanja strane se odmah iskljucuje. Ako imas interaktivnu aplikaciju (AJAX npr.) opet ona mora da bude spremna za "gasenje" u svakom trenutku, ako tako mogu da kazem, dakle dobije zahtev obicno ili preko XMLHttpRequest isti izvrsi i generise izlaz ma sta izlaz bio (HTML, slika, neka matematicka racunica).
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+10 Profil

icon Re: kako po napustanju sajta (od strane browsera) ispisati fajl koji se nalazi na serveru?13.01.2006. u 23:45 - pre 187 meseci
Ima sasvim validnih potreba da aplikacija "zna" kada je korsinik "otisao", recimo da bi znala kada sledeci put dodje, kada je poslednji put bio da bi mu prikazala izmene koje su nastale u medjuvremenu.
 
Odgovor na temu

bojan_bozovic

Član broj: 29028
Poruke: 3292
*.pat-pool.le.sbb.co.yu.

Sajt: angelstudio.org


+392 Profil

icon Re: kako po napustanju sajta (od strane browsera) ispisati fajl koji se nalazi na serveru?14.01.2006. u 00:22 - pre 187 meseci
@broker

Ne moze da zna kada je 'otisao' vec kada je 'dosao' (uz cookie) nije li tako? Tj. kada je zadnji put otvorio stranicu ;-)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: kako po napustanju sajta (od strane browsera) ispisati fajl koji se nalazi na serveru?

[ Pregleda: 1972 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.