Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoc pocetniku Visual C++

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Pomoc pocetniku Visual C++

[ Pregleda: 2839 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Naked Thunder

Član broj: 79539
Poruke: 4
*.83.eunet.yu.



Profil

icon Pomoc pocetniku Visual C++06.01.2006. u 14:32 - pre 187 meseci
Ja se izvinjavam svima ako smaram glupim pitanjem ali nikako mi ne uspeva da ispravim gresku koju mi javlja kompajler. Preko wizarda sam formirao Dijalog za unos neke vrednosti promenljive, formirao klasu preko Create New Class sa nazivom CDialog1 izvedenu iz CDialog, definisao promenljivu koja se puni sadrzajem iz IDC_Edit1! U drugoj klasi sam definisao Objekat fakt

CDijalogUnos fakt;

if ( fakt.DoModal() == IDOK)
{
UpdateData(false);
if (fakt.m_dlg < 10)
{
faktorpodele = 10;
MessageBox(" ne moze manje od 10!!!");
}
else
faktorpodele = (int) fakt.m_dlg;
Invalidate();
}

evo dela koda.
Sve je valjda uradjeno kako treba, klasa formirana preko wizarda, valjda je inkludovana na taj nacin. Klasu vidim u ClassView a meni stalno javlja
'CDijalogUnos' : undeclared identifier

Please Help!! Unapred zahvalan!!!
 
Odgovor na temu

Odin D.
Mlađi referent za automatizaciju
samoupravljanja

Član broj: 37292
Poruke: 2549



+8368 Profil

icon Re: Pomoc pocetniku Visual C++06.01.2006. u 22:35 - pre 187 meseci
Pogledaj da nije problem u slovu j u 'dialog' i 'dijalog'.
 
Odgovor na temu

Naked Thunder

Član broj: 79539
Poruke: 4
*.81.EUnet.yu.



Profil

icon Re: Pomoc pocetniku Visual C++07.01.2006. u 19:18 - pre 187 meseci
Ma proverio sam nije to... Hvala u svakom slučaju
 
Odgovor na temu

mirdraal
Ivan Mladenovic
Tigar A.D. / Senior Software Developer
Balkan

Član broj: 38001
Poruke: 82
195.252.107.*

Sajt: www.linkedin.com/in/ivanm..


Profil

icon Re: Pomoc pocetniku Visual C++11.01.2006. u 10:41 - pre 187 meseci
Nisi uradio jedno
#include "DialogUnos.h" ili "CDialogUnos.h" ili kako se vec zove heder fajl na pocetku fajla gde instanciras dijalog
Class Wizard ne radi automatski include .

Citat:
valjda je inkludovana na taj nacin.

Ako kaniš pobijediti , ne smiješ izgubiti.
 
Odgovor na temu

vladab
Vladimir Bašanović
Beograd

Član broj: 9512
Poruke: 498
212.200.116.*



Profil

icon Re: Pomoc pocetniku Visual C++11.01.2006. u 11:43 - pre 187 meseci
A ako jesi pogledaj u kom ti je namespace-u ta klasa.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Pomoc pocetniku Visual C++

[ Pregleda: 2839 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.