Hvala na odgovoru. Hteo sam da kupim Pinnacle Pro, ali nigde nisam mogao da je nađem u Novom Sadu.
Kupio sam PCI karticu Leadtek WinFast 2000 Expert koja je po meni imala najpovoljnije osobine za tu cenu. Kartica je TV+FM, ali FM ne koristim (šta ću, to je jedino što se nudilo).
U paketu se nalazi i poveći daljinski upravljač što i nije loše (teško će se zagubiti a i manja je šansa da nekome padne ili da sedne na njega.
).
Softver k'o softver, ništa specijalno (WinFast PWR).
- moguće je automatsko i manuelno traženje kanala;
- tjuner je malo osetljiviji pa nalazi i potpuno beskorisne kanale;
- slika je možda i previše kvalitetna za tu kategoriju, jer se pri lošijem prijemu vidi svaki šum na monitoru.
- teletekst radi, ali donekle (učita se stranica, ali se podstranice ne obrću, već stalno stoji jedna ista). Osim toga, ukucavanjem druge strane ništa se ne dešava, tj. ostaje se na tekućoj strani. "Bug" ili "Feature"?;
- softver lepo sarađuje sa priloženim daljinskim upravljačem. Moguće je i isključivanje računara putem daljinskog;
- na samoj kartici postoji priključak za audio signal koji može da se veže na "CD-in" muzičke kartice (audio kablić) i tako ostavi slobodnim spoljni "Line-in" priključak (što mi mnogo znači).
Što se tiče snimanja TV emisija - za sada mogu komotno da zaboravim na to, jer ova spora kanta može da snima samo nekompresovan materijal (od snimanja s nekim od kodeka nema ni govora - 5 frejmova u sekundi je plafon), a ja neću da se odreknem FAT32 particija zarad ogromnih nekompresovanih fajlova.
Inače USB kartica mi se činila pomalo skupa jer jedino što nudi je laka prenosivost, što u ovom slučaju ne igra nikakvu ulogu.
Eto... Možda nekome pomogne pri kupovini u budućnosti.
P.S.: Na DScaler-u ovo sa šetanjem po teletekst stranicama radi bez problema, ali on ne radi sa daljinskim, a i malo je zahtevniji što se tiče resursa.
Ako neko ima rešenje kako da sredim ovaj problem sa teletekstom u WinFast PWR, bio bih mu zahvalan do kraja života (a to je još mnogo vremena ).
- Je s' ti normalan? Ko bre da se skida go?
- Ja ću da se skinem do pojasa...