Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

U kojem je Unitu deklariran:TIdPeerThread

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: U kojem je Unitu deklariran:TIdPeerThread

[ Pregleda: 3065 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon U kojem je Unitu deklariran:TIdPeerThread01.01.2006. u 19:12 - pre 173 meseci
Vec pola dana trazim i nikako da nadjem, Delphi help mi ne radi, dal zna netko sta treba u uses dodat..dosta hitno!!


poz
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: U kojem je Unitu deklariran:TIdPeerThread01.01.2006. u 19:24 - pre 173 meseci
IdTCPServer i imam taj unit i nikako nece.. nikako..
 
Odgovor na temu

Milos D
Beograd

Član broj: 5621
Poruke: 280
*.adsl.sezampro.yu.



+1 Profil

icon Re: U kojem je Unitu deklariran:TIdPeerThread01.01.2006. u 19:28 - pre 173 meseci
Koju gresku prijavljuje? Mozda IdTCPServer.pas nije u search pathu

Srecna Nova Godina

 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: U kojem je Unitu deklariran:TIdPeerThread01.01.2006. u 19:35 - pre 173 meseci
u usesu imam:
uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, IdBaseComponent, IdComponent, IdTCPServer, StdCtrls;


A greska je:

[Error] Unit4.pas(13): E2003 Undeclared identifier: 'TIdPeerThread'
 
Odgovor na temu

Milos D
Beograd

Član broj: 5621
Poruke: 280
*.adsl.sezampro.yu.



+1 Profil

icon Re: U kojem je Unitu deklariran:TIdPeerThread01.01.2006. u 20:26 - pre 173 meseci
Znaci nasao je unit, ali u njemu nije deklarisana ta klasa. Ctrl+click na taj unit u uses klauzuli da se uveris. Da li imas dve verzije Indy-ja na disku? Proveri search path. Mozda je u jednoj verziji ta klasa deklarisana u nekom drugom unitu. Idi u eksplorer, pa uradi

search
*.pas
containing
"TIdPeerThread = class"



[Ovu poruku je menjao Milos D dana 01.01.2006. u 21:26 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: U kojem je Unitu deklariran:TIdPeerThread02.01.2006. u 09:32 - pre 173 meseci
Da, imam Indy 9 i 10, korisitm samo 9 jer me 10 nesto jos prije zezao stalno..uglavnom kad god na nesto kliknem CTRL+ klik u uses mi javi:
Unable to locate file IdTCPServer.pas i tako za sve ostalo..

Aj ako ti nije problem okaci mi svoj IdTCPServer fajl pa da ga probam zamjenit jer sam ovaj nesto sad prckao pa zamijenio ga od Indy 10 pa sad ga ni nemam opce..
 
Odgovor na temu

Milos D
Beograd

Član broj: 5621
Poruke: 280
*.adsl.sezampro.yu.



+1 Profil

icon Re: U kojem je Unitu deklariran:TIdPeerThread02.01.2006. u 10:16 - pre 173 meseci
Evo fajla.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: U kojem je Unitu deklariran:TIdPeerThread02.01.2006. u 11:35 - pre 173 meseci
Opet sve isto...stvarno ne znam u cem je problem.
Uglavnom radio sam prije jedno mjesec-dva jedan program na principu klijent-server i sve je super radilo, i sad sam odlucio ga jos malo "nadogradit" i otvorim projekat i vise nece da ga kompajlira jer prijavljuje tu gresku...


edit: aj ako ti nije problem pls okaci il nesto ove fajlove iz Indy9:

IdThreadMgr.dcu
IdThreadMgrDefault.dcu
IdRFCReply.dcu
IdTCPServer.dcu
IdTCPClient.dcu

Sorry sto gnjavim, thxx :))



[Ovu poruku je menjao Passwd dana 02.01.2006. u 12:43 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: U kojem je Unitu deklariran:TIdPeerThread02.01.2006. u 11:50 - pre 173 meseci
Ako nece ni tako, preostaje mi winsock

edit: osnovni dio servera je vec napravljen:

Code:

program Passwd_Server;

{$APPTYPE CONSOLE}

uses
  SysUtils,
  Winsock;


var sock:TWSAData;
    error:Integer;
    m_socket:TSocket;
    AcceptSocket:TSocket;
    service:Sockaddr_in;
begin

error:=WSAStartUp(2,sock);

case error of
0:begin
  //glavni kod ide ovdje
  m_socket:=socket(AF_INET, SOCK_STREAM, IPPROTO_TCP);
  if m_socket=INVALID_SOCKET then
           begin
           WriteLn('Problem sa socketom!');
           ReadLn;
           WSACleanUp;
            exit;
           end;

  service.sin_family:=AF_INET;
  service.sin_addr.s_addr:=inet_addr( '127.0.0.1' );
  service.sin_port:=htons(13);

  try
  bind(m_socket,service,SizeOf(service));
  except begin
         WriteLn('Problem sa postavljanjem servera!');
         ReadLn;
         CloseSocket(m_socket);
         exit;
         end; end;


  if listen(m_socket,1)=SOCKET_ERROR then
         begin
         WriteLn('Problem pri osluskivanju konekcije!');
         ReadLn;
         end else begin
                  WriteLn('Cekam klijenta da se spoji...');
                  AcceptSocket:=SOCKET_ERROR;
                  while AcceptSocket = SOCKET_ERROR do
                      begin
                  AcceptSocket:=accept( m_socket, nil, nil );
                      end;
                  end;

                  WriteLn('Klijent je spojen!');
                  m_socket:=AcceptSocket;



  end


  else begin
       WriteLn('Problem pri povezivanju sa WinSock-om!');
       end;
end;

WSACleanUp;

ReadLn;

end.




Al u svakom slucaju ako nadjes one fajlove il uzrok onom problemu..radje cu radit sa Indy komponentama



[Ovu poruku je menjao Passwd dana 02.01.2006. u 13:08 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Milos D
Beograd

Član broj: 5621
Poruke: 280
*.adsl.sezampro.yu.



+1 Profil

icon Re: U kojem je Unitu deklariran:TIdPeerThread02.01.2006. u 12:31 - pre 173 meseci
Auh.

Preporucujem da lepo deinstaliras INDY, uklonis SVE postojece INDY direktorijume i BPL fajlove, i onda ponovo instaliras INDY.





[Ovu poruku je menjao Milos D dana 02.01.2006. u 13:34 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: U kojem je Unitu deklariran:TIdPeerThread02.01.2006. u 13:47 - pre 173 meseci
Napravio sam veci dio u winsocku, samo sam zapeo kod neceg al rjesit cu problem uz pomoc MSDN-a...sve su lijepo opisali..

Cim nadjem vremena prvo cu probat ubacit ove tvoje fajlove a ako ne onda cijeli Indy..

Hvala ti mnoogooo

p0z
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: U kojem je Unitu deklariran:TIdPeerThread

[ Pregleda: 3065 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.