Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako podesiti FCKeditor sa PHP-om?

[es] :: Web aplikacije :: Kako podesiti FCKeditor sa PHP-om?

[ Pregleda: 2962 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

erno
Ernad Besirevic
Graz

Član broj: 56944
Poruke: 261
*.dlp83.bih.net.ba.



Profil

icon Kako podesiti FCKeditor sa PHP-om?25.12.2005. u 16:25 - pre 208 meseci
pozdrav ljudi,

imam sljedeci problem. radim neki cms i za tu svrhu korisitm FCKeditor s kojim uredjujem sadrzaj stranica. kao prvo, ne prikazuje mi slike nikako osim ako nisam tu stranicu bas editovao sa ovim editorom. sve slike su smjestene u images direktoriju. dakle, ako podignem slike sa editorom one se podizu u sljedeci direktorij: images/Image/slika.jpg (npr.). ja sam editovao upload skriptu i odrediste bi trebalo biti samo images/ a ne images/Image/ (nemam pojma otkud mu ovo Image???). i znaci, ne prikazuje mi slike ako ih nisam ubacio sa editorom. treba mi hitno pomoc. hvala puno.

ciao, erno
 
Odgovor na temu

fly
Tibor S.

Član broj: 30566
Poruke: 35
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Kako podesiti FCKeditor sa PHP-om?01.02.2006. u 10:06 - pre 207 meseci
Ja imam slican problem, ja sam upgrade-ova sa starog na novi fckeditor v2, a taj trazi da folder ima ime Image, jer pise i cita iz tog fajla. Inace, editor pravi u zadatom folderu (mozes da kazes gde) Image, File, Flash i Media folder i njih koristi - pravi ih sam ako je podesen da radi tako inace moras sam da ih napravis i dodelis potpuna prava (777). Ako ti nije problem da koristis Image folder umesto "images", problem je lako resiv i to ti mogu objasniti.
Ako ti to nije resenje, mozes da ispratis moj thread u javascript sekciji sa naslovom :problem oko FCKeditora verzija 2.0RC3
Pozdrav

[Ovu poruku je menjao fly dana 01.02.2006. u 11:08 GMT+1]
 
Odgovor na temu

fly
Tibor S.

Član broj: 30566
Poruke: 35
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Kako podesiti FCKeditor sa PHP-om?01.02.2006. u 10:29 - pre 207 meseci
@noviKorisnik

ala mi izbaca temu :), samo da ne nestane negde, jer mi treba sto pre odgovor.
Mozes li ti da mi pomognes, posto si iskusni programer?
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Kako podesiti FCKeditor sa PHP-om?01.02.2006. u 10:37 - pre 207 meseci
Najbolje je odgovore na pitanja o pojedinim aplikacijama potražiti na forumima samih aplikacija ... verovatno postoji tako nešto i za fckeditor. Dobiti odgovor je više stvar sreće, izuzev ako je u pitanju nešto jednostavno ili je u pitanju aplikacija koju koristi veći broj korisnika.
 
Odgovor na temu

fly
Tibor S.

Član broj: 30566
Poruke: 35
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Kako podesiti FCKeditor sa PHP-om?01.02.2006. u 10:45 - pre 207 meseci
znam to, ali iako je fckeditor free direktna podrska se placa, a forum za fckeditor sam vec iskoristio i postavio pitanje, ali jos nista, pa sam mislio da neko ovde ima vise iskustva sa tim editorom nego ja - prosvrljao sam internet i nista nisam nasao kao sluciju za moj problem, na zalost
 
Odgovor na temu

fly
Tibor S.

Član broj: 30566
Poruke: 35
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Kako podesiti FCKeditor sa PHP-om?03.02.2006. u 09:26 - pre 207 meseci
U se i u svoje kljuse. Resio sam sam.
Koristim relativne putanje i folderi su u root-u aplikacije, tj $Config['UserFilesPath']="/".
Izmene:

1.fckconfig.js

FCKConfig.ImageBrowserURL = FCKConfig.BasePath + 'filemanager/browser/default/browser.html?Type=Images&Connector=connectors/php/connector.php' ;

2.frmresourcetype.html

var aTypes = [
['File','File'],
['Images','Images'],
['Flash','Flash'],
['Media','Media']
] ;

3.connector.php

if ( !in_array( $sResourceType, array('File','Images','Flash','Media') ) )
 
Odgovor na temu

[es] :: Web aplikacije :: Kako podesiti FCKeditor sa PHP-om?

[ Pregleda: 2962 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.