Model 4700 jeste babaroga ali ima jednu manu: to je nedostatak petosmernog dugmeta kao kod svih normalnih uredjaja. Ja sa, ga koristio samo jedan dan pa je moguce da sam subjektivan ali nikako nisam mogao da se naviknem na onu njegovu plocicu. Jedno je laptop a drugo sprava koju drzim u levoj ruci a desnom pokusavam da usmerim strelicu, prevlaceci kaziprstom preko touch... stojeci na ulici i trazeci u imeniku neciji broj.
Ja koristim Palm ali ni ovaj novi Bilijev, 05, OS nije los, koliko sam video.
Medjutim, jos uvek je daleko vise dobrih aplikacija za Palm OS nego za Pocket PC i jos uvek distributeri Pocket PC ne vode racuna o pratecoj opremi za iste (zastitne folije, torbice, tastature...) trudeci se, pri tom da zaradu ostvare, ne po broju prodatih uredjaja, nego na osnovu cene prodatog artikla.
Dakle, aplikacije za Palm se lakse nalaze, jeftinije su, uredjaji su jeftiniji, ima vise pratece opreme na domacem trzistu...
Ali, Palm je izgubio bitku sa Majkrosoftom kada je razvoj operativnog sistema u pitanju i pitanje je da li ce za godinu dana biti svezih aplikacija za Palm OS.
Zato je moja preporuka da uzmes neki od Pocket PC i to sa novim OS, kod nekog od ovlascenih distributera.
Naravno, utvrdi prvo da li mozes da dodjes do aplikacija za njega bez nekih vecih problema.
Pouzdano znam da je Informatika dobro snabdevena Dell uredjajima i periferalijama i da su spremni da pomognu i oko nabavke aplikacija ali i da su skuuupi!