Evo, o cemu se radi. Poslao sam svoj CV za jedan posao, medjutim stize mi poruka kako CV treba da izgleda. Evo, sta sam dobio, interesuje me vase misljenje:
Ime sam obrisao zbog ociglednih razloga (usput se izvinjavam zbog velicine poruke):
Ime:
Nacionalnost:
Srbin
Trenutno *ivim u Nišu, Srbija
Mobilni telefon:
+381-xx-xxx-xxx
E-mail:
Bra*no stanje:
Neo*enjen, bez dece
Pol:
Muški
Jezik:
Te*no (Aktivno): Srpski,Engleski, Francuski, Rumunski Tehni*ki (Pasivno): Nema*ki
Radno iskustvno:
1994-1996 (2 godine) honorarni programer CNC (Computer Numeric Control) mašina kod "Balkan Promet", Beograd, Srbija 1996-1998 (2 godine) kao Linux/NT administrator, mre*ni administrator and hardware serviser na Mašinskom Fakultetu u Beogradu, Univerzitet u Beogradu. 1998-2001 NT mre*ni administrator na Elktronskom Fakultetu u Nišu, Univerzitet u Nišu
Ostale aktivnosti:
U*estvujem u razvoju Linux kernel 2.2.X serije. Moj doprinos je u ATA100 zakrpama , sensors zakrpama , udf zakrpama , irda zakrpama, lids zakrpama i trenutno odr*avam moje ATA100-sensors-udf-lids zakrpe za 2.2.20 kernel Takodje sam u razvojnom timu irda linux sa doprinosom pisanja drajvera za MIRO PCTV & Pinnacle PCTV IR (Infra Crvenog) Daljinskog. Pišem za
www.linuks.org <
http://www.linuks.org/> vesti i *lanke u Srpskom jeziku. *lan OSNY (Open Source Network Yugoslavia) i LinuxFest-a
www.linuxfest.org.yu <
http://www.linuxfest.org.yu/> Isto tako radim (kada i ako imam vremena) na Sigurnoj , Jakoj i Maloj Linux distribuciji za x86, alpha i ppc platformu. I pišem programe u C kodu koji mi poma*u pri radu kao system administrator.
Tehni*ke veštine:
System administracija: (Razni Unix) system administrator (6 godina +), mre*na administracija, odr*avanje hardwera za PC, PPC, Alpha, SGI . Remote system administracija (administracija na daljinu) raznih Unix servera, uklju*ujuci podršku , kao i mre*ni dizajn, rešavanja problema za klijente poput unicef, undp, crs,axxon i drugi. Operativni systemi: DOS (MS, DR, Caldera, Novell) , CP/M, SGI IRIX, VAX/VMS, Novell, Linux , SCO UNIX, True 64 Unix, FreeBSD, OpenBSD i razli*ite verzije Microsoft Windows-a. Platforme na kojima sam radio : Z80 (CP-M), 65/85XX, 44700, M68K, Intel x86, IA32, IA64, SGI, Alpha i PPC. Programski jezici: Standard ANSI C, BASIC, Pascal , Fortran, HTML, PHP , CGI , perl , shell (bash tcsh ksh sh) skripting , expect i tcl/tk.
· Izvanredno poznavanje i hardware konsalting, sastavljanje i odr*avanje hardvera na x86, IA32, IA64, alpha, PPC platformama.
· Aktivno znanje TCP/IP protokola (ftp, tftp,dhcp,pop,ccmail,smtp,imap, www, bind, news, mail, http,smbd,nmbd,nfs, telnet, ssh ,xdm).
· Ativno i radno iskustvno sa sledecim Linux aplikacijama: Gnumeric, StarOffice,Open Office, KOffice, KDevelop,VNC, Citrix ICA Client, Netscape, Opera different kind of WindowManagers (twm, fwm2, fwm95, Afterstep, XFCE, Helix GNOME, KDE, BlackBox, IceWM), different GNU tools, GIMP, Corel Draw, Corel PhotoPaint, Corel WordPerfect Office, AbiWord, MySQL, PostgreSQL i Oracle za Linux kao i ostali brojni GNU/GPL software koji olakšava svakodnevno programiranje/administraciju.
· Aktivno i radno iskustvo sa sledecim Windows aplikacijama: Adobe PhotoShop, Adobe Premiere, Adobe CorelDraw, Microsoft Office, Autodesk AutoCAD, VNC, Citrix, Netscape, Opera, Internet explorer, Lotus Notes, Outlook express.
· Poznavanje NT/Win2000 administraticije.
· Serveri aktivno poznavanje i veliko iskustvo u administraciji sa Apache web serverom, Sendmail mail serverom, Bind name server, MySQL , VPN , Routing.
Domeni trenutno administrirani: ns.danubius.co.yu OpenBSD x86 i unicef.org.yu Linux Slackware