Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Upravljanje freehand-om 'izvana'

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Upravljanje freehand-om 'izvana'

[ Pregleda: 1618 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.adsl.ticino.com.

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon Upravljanje freehand-om 'izvana'04.12.2005. u 00:02 - pre 196 meseci
Znaci zelio bih da pokrecem odredjene operacije u freehand dokumentu izvana, tj iz delphi-ja. Nesto kao Ole object, ali nisam to niti kad radio, nit nashao nekih konkretnih primjera.
Radim jedan jako dosadan i glup posao u freehand-u slazuci slike na plocu na tacno odredjene pozicije i htio bih to automatizovati. Corel ima svoj script jezik, ali meni treba bas za Macromedia Freehand..

ideje, prijedlozi?

:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Upravljanje freehand-om 'izvana'05.12.2005. u 08:10 - pre 196 meseci
Imas primer za automatizaciju u Delphi-u (mislim da su u pitanju Word, Exel ili neki drugo Office programi). Bitno je da znas koje ActiveX komponente koristi freehand i da nadjes type libraries na osnovu kojih ce delphi moci da kreira komponente.
Pogledaj primere u Delphi-u (imas cak i kod unit-a za tl koje je Delphi napravio).
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Upravljanje freehand-om 'izvana'

[ Pregleda: 1618 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.