Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako Acces moze brojati od 0001 a ne od 1

[es] :: Baze podataka :: Kako Acces moze brojati od 0001 a ne od 1

[ Pregleda: 2775 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sanibo

Član broj: 4717
Poruke: 751
62.32.33.*



+17 Profil

icon Kako Acces moze brojati od 0001 a ne od 108.10.2002. u 12:52 - pre 245 meseci
1.Kako da nateram Access da broji od 0001 a ne od 1. Znaci potrebno mi je kod unosa da za prvi unos bude 0001, sledeci automatski 0002,.....itd.

Hvala i pozdrav
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Kako Acces moze brojati od 0001 a ne od 108.10.2002. u 18:53 - pre 245 meseci
Brojevi u bazi mogu da budu 1,2.. a ono sto tebi treba jeste da samo
te brojeve pravilno formatiras prilikom ispisa.

Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

Simke
Marko Simic
Sandfield Associates (Solution
Developer)
Novi Zeland

Član broj: 1158
Poruke: 751
*.xtra.co.nz

ICQ: 71578686
Sajt: www.sandfield.co.nz


Profil

icon Re: Kako Acces moze brojati od 0001 a ne od 109.10.2002. u 09:19 - pre 245 meseci
Jel mislis na Autonumber field u tabeli?
All beer is good. Some beer is better.
 
Odgovor na temu

sanibo

Član broj: 4717
Poruke: 751
*.yunord.net.



+17 Profil

icon Re: Kako Acces moze brojati od 0001 a ne od 109.10.2002. u 09:37 - pre 245 meseci
Da nebi bilo lose ako bi mogao Autonumber, ili sa nekom funkcijom da imam brojanje unosa polja ali da bude kao sto rekoh 0001,0002, ......itd, znaci kad unosim u neku tabelu podatke da on broji recorde na moj nacin, a ujedno to bi mi bio PK-primarni kljuc.
 
Odgovor na temu

dwarf
Beograd, Srbija

Član broj: 1328
Poruke: 336
*.yubc.net



Profil

icon Re: Kako Acces moze brojati od 0001 a ne od 109.10.2002. u 17:18 - pre 245 meseci
Dakle, kada otvoris tabelu u Design modu, i kliknes na polje koje ti je AutoNumber, videces dole u prikazu jedno polje koje se zove Format. Ne znam da li je to to, ali lupi tu "F1" i dobices podatke ocustom formatima. Dalje ces morati sam.

Ako nemas instaliran Help za Access ili ga instaliraj ili idi na MSDN pa pokusaj to tamo da nadjes.
 
Odgovor na temu

Simke
Marko Simic
Sandfield Associates (Solution
Developer)
Novi Zeland

Član broj: 1158
Poruke: 751
*.timbersmart.net

ICQ: 71578686
Sajt: www.sandfield.co.nz


Profil

icon Re: Kako Acces moze brojati od 0001 a ne od 109.10.2002. u 20:29 - pre 245 meseci
Autonumber ti nece pomoci, tako da ces morati da probas sledece.
Moraces da napises funkciju koja pravi string (ne broj), posto ako stavis 000 ispred broja access ce izbaciti te nule. U posebnoj tabeli recimo stavi jedno polje koje ce sluziti kao counter, koji ce ta funkcija da poveceava za 1 i da pravi string od toga. Onda taj string lepo stavis u tvoju tabelu (text field naravno).
Nije uopste komplikovano, skoro sam radio nesto slicno gde je svaki broj morao ispred sebe da ima "N", pa ako te zanima mogu da iskopam code i da ga postavim ovde.

All beer is good. Some beer is better.
 
Odgovor na temu

sanibo

Član broj: 4717
Poruke: 751
62.32.33.*



+17 Profil

icon Re: Kako Acces moze brojati od 0001 a ne od 110.10.2002. u 06:24 - pre 245 meseci
I mislio sam da je neka f-ja u pitanju, jer mi autonumber izbacivao one nule ispred broja, pa ako te ne mrzi Simke nabaci ovde svoj kod da pogledam kako to ide.
Hvala, pozdrav
 
Odgovor na temu

Simke
Marko Simic
Sandfield Associates (Solution
Developer)
Novi Zeland

Član broj: 1158
Poruke: 751
*.timbersmart.net

ICQ: 71578686
Sajt: www.sandfield.co.nz


Profil

icon Re: Kako Acces moze brojati od 0001 a ne od 110.10.2002. u 20:12 - pre 245 meseci
Public Function GetNSequence() As String
'This function is used to provide the next N packet number to be used
gstrFunctionName = "GetNSequence"
gstrModuleName = "basGeneralFunctions"

On Error GoTo ProcError

Dim dbTSPE As Database
Dim rsSettings As Recordset
Dim strPacketNo As String
Dim intStrLength As Integer
Dim varNumSequence As Variant
Dim strLastPacketNo As String

Set dbTSPE = CurrentDb()
Set rsSettings = dbTSPE.OpenRecordset("tspeSettings", dbopendynaset)
With rsSettings
If .RecordCount = 0 Then
MsgBox "System settings have not been defined! Please contact technical support.", vbCritical + vbOKOnly, "Packet Entry"
Exit Function
Else
.MoveFirst
.Edit
If IsNull(!nsequence) = True Then
'Starting up program for the first time?
'use N0 as first packet no.
!nsequence = "N0"
strPacketNo = "N0"
Else
'extract the number from a string and increase by one to get the next number in sequence
strLastPacketNo = !nsequence
intStrLength = Len(strLastPacketNo)
varNumSequence = Right(strLastPacketNo, intStrLength - 1)
varNumSequence = varNumSequence + 1
strPacketNo = "N" & varNumSequence
!nsequence = strPacketNo
End If
.Update
.Close
End If
End With

Set rsSettings = Nothing
Set dbTSPE = Nothing

GetNSequence = strPacketNo

ProcExit:
Exit Function

ProcError:
Dim intError As Integer
intError = ErrorHandler(gstrFunctionName, gstrModuleName)
GoTo ProcExit

End Function

Evo funkcije, u ovom slucaju stavlja se N pre broja. Ti ces morati da citas string s leve strane, dok ne naidjes na nulu. Ako ce program koristiti 2 ili vise usera, kada funkcija vrati rezultat nije lose da proveris da li se taj string vec ne nalazi u bazi, i ako vec jeste tu onda pozovi funkciju opet.
All beer is good. Some beer is better.
 
Odgovor na temu

sanibo

Član broj: 4717
Poruke: 751
*.yunord.net.



+17 Profil

icon Re: Kako Acces moze brojati od 0001 a ne od 111.10.2002. u 06:05 - pre 245 meseci
Hvala Simke, sad cu da probam kako ce to kod mene da bude.
pozdrav, sanibo
 
Odgovor na temu

stojce
Stojce Slavkovski
Skopje

Član broj: 5892
Poruke: 9
*.unet.com.mk



Profil

icon Re: Kako Acces moze brojati od 0001 a ne od 120.10.2002. u 20:19 - pre 245 meseci
Samo format!

Right("00000" & oRs.Fields("RBroj"), 5)

- oRs.F...=1
rezultat "00001"
br
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Kako Acces moze brojati od 0001 a ne od 121.10.2002. u 07:06 - pre 245 meseci
Ajme ljudi..
Lepo smo savetovali formatiranje, pa je stojce predlozio jedno resenje. Drugo bi bilo koristenje format( x,"0000") u samom Access-u.
Potrebno je samo formatirati ono sto se nalazi u auto-number koloni. Dakle, trkom u Query builder, dodaj novu kolonu:

NovaKolona:format(autoID,"000000000")

i problem resen ('autoID' je ime auto-number kolone).

pozdrav


Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: Kako Acces moze brojati od 0001 a ne od 1

[ Pregleda: 2775 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.