Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Galerija "guta" slike... Moze mala pomoc?

[es] :: PHP :: Galerija "guta" slike... Moze mala pomoc?

[ Pregleda: 2882 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4389
*.internet.krstarica.net.

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Galerija "guta" slike... Moze mala pomoc?26.11.2005. u 15:45 - pre 207 meseci
Evo koda jedne male galerijice koju sam sam pisao ali sam se negde u kodu pogubio, a sad sam isuvise umoran da bih uspeo da nadjem gresku (greske?). Nije da nisam trazio, ali ne kontam sta nije u redu. A trebalo bi mi ovo za sutra...
edit: Problem je u tome da mu u ./slike/thumbs/ a i u ./slike/ ubacim 14 slika a on prikazuje 3 strane sa po 4 slike, dakle 12 slika...

Code:

<?php
error_reporting(0);
//podesavanja
define('THUMBS','./slike/thumbs/'); //putanja do thumbnail slika (malih)
define('PICS','./slike/'); //putanja do slika (velikih)
define('PREV',"< Previous"); //prethodna strana
define('NEXT',"Next >"); //sledeca strana
$perpage = 4; // broj slika po strani, vece od 1
$perrow = 2; //broj slika po redu
//ne dirati ispod

//uzimanje pocetne strane i racunanje prve slike na strani
if (!isset($strana)) { $strana = $_GET['strana']; }
if (!isset($strana)) { $strana = 1; }
if ($strana == 1) { $start = 0; }
    else { $start = ($strana * $perpage) - 2; }

//slike su u areju
$slike = array();    
    
//prikupljanje fajlova (thumbs)
if ($dir = @opendir(THUMBS)) {
    while($file = readdir($dir)) {
        $details = pathinfo($file);
        $extension = $details['extension'];
        if (($extension == 'jpg') or ($extension == 'jpeg')) { array_push($slike,$file); }
    }
closedir($dir);
}


//racunanje kraja (poslednje slike na strani) i broja strana
if (($start+$perpage)>(count($slike))) { $end = count($slike); }
    else { $end = $start+$perpage; }
    
if ((count($slike) % $perpage) >= 1) { 
   $broj_strana = round(count($slike) / $perpage) - 1; 
} else { 
   $broj_strana = round(count($slike) / $perpage); 

    
    
//$broj_strana = round(count($slike) / $perpage);
if ($broj_strana<1) { $broj_strana = 1; }


//ispis slika
$brojatch = 0;

echo "<table><tr>\n";
for ($i=$start;$i<$end;$i++) {
    $slika = $slike[$i];
    $name = basename($slika,'.jpg');
    $name = str_replace('.jpeg','',$name);
    $name = str_replace('_',' ',$name);
    echo "<td valign='center' align='center'><a href='".PICS . $slika."' title='$name' target='_blank'><img src='".THUMBS . $slika."' border='0' width='300' height='200' alt='$name'><br />$name</a></td> ";
    
    $brojatch++;    
    if ($brojatch == $perrow) { echo "\n</tr>\n<tr>\n"; $brojatch = 0; }
}
echo "\n</tr></table>";


//paginacija
echo "\n<p style='paginacija'>";
if ($strana>1) { echo "<a href='?strana=".($strana-1)."'>".PREV."</a> "; }
    for ($z=1;$z<=$broj_strana;$z++) {
        if ($strana==$z) { echo "[$z] "; }
        else { echo "<a href='?strana=$z'>$z</a> "; }
    }
if ($broj_strana>$strana) { echo "<a href='?strana=".($strana+1)."'>".NEXT."</a> "; }
echo "</p>";
?>


[Ovu poruku je menjao JaHvram dana 26.11.2005. u 16:53 GMT+1]
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Kiza The Killer

Član broj: 48512
Poruke: 16
194.106.174.*



Profil

icon Re: Galerija "guta" slike... Moze mala pomoc?30.11.2005. u 00:20 - pre 207 meseci
Code:
<?php
error_reporting(0);
//podesavanja
define('THUMBS','./slike/thumbs/'); //putanja do thumbnail slika (malih)
define('PICS','./slike/'); //putanja do slika (velikih)
define('PREV',"< Previous"); //prethodna strana
define('NEXT',"Next >"); //sledeca strana
$perpage = 4; // broj slika po strani, vece od 1
$perrow = 2; //broj slika po redu
//ne dirati ispod

//uzimanje pocetne strane i racunanje prve slike na strani
if (!isset($strana)) { $strana = $_GET['strana']; }
if (!isset($strana)) { $strana = 1; }
if ($strana == 1) { $start = 0; }
    else { $start = ($strana * $perpage) - $perpage; }

//slike su u areju
$slike = array();    
    
//prikupljanje fajlova (thumbs)
if ($dir = @opendir(THUMBS)) {
    while($file = readdir($dir)) {
        $details = pathinfo($file);
        $extension = $details['extension'];
        if (($extension == 'jpg') or ($extension == 'jpeg')) { array_push($slike,$file); }
    }
closedir($dir);
}


//racunanje kraja (poslednje slike na strani) i broja strana
if (($start+$perpage)>=(count($slike))) { $end = count($slike); }
    else { $end = $start+$perpage; }
$num_rows = count($slike);
if ($num_rows <= $perpage) { 
   $broj_strana = 1; 
} else if (($num_rows % $perpage) == 0) { 
   $broj_strana = ($num_rows / $perpage); 
} else { 
   $broj_strana = ($num_rows / $perpage) + 1; 


    
//$broj_strana = round(count($slike) / $perpage);
if ($broj_strana<1) { $broj_strana = 1; }

//ispis slika
$brojatch = 0;

echo "<table><tr>\n";
for ($i=$start; $i<$end; $i++) {
    $slika = $slike[$i];
    $name = basename($slika,'.jpg');
    $name = str_replace('.jpeg','',$name);
    $name = str_replace('_',' ',$name);
    echo "<td valign='center' align='center'><a href='".PICS . $slika."' title='$name' target='_blank'><img src='".THUMBS . $slika."' border='0' width='300' height='200' alt='$name'><br />$name</a></td> ";
    $brojatch++;    
    if ($brojatch == $perrow) { echo "\n</tr>\n<tr>\n"; $brojatch = 0; }
    
}
echo "\n</tr></table>";


//paginacija
echo "\n<p style='paginacija'>";
if ($strana>1) { echo "<a href='?strana=".($strana-1)."'>".PREV."</a> "; }
    for ($z=1;$z<=$broj_strana;$z++) {
        if ($strana==$z) { echo "[$z] "; }
        else { echo "<a href='?strana=$z'>$z</a> "; }
    }
if ($broj_strana>$strana) { echo "<a href='?strana=".($strana+1)."'>".NEXT."</a> "; }
echo "</p>";
?>


Jebote trebalo mi je najvishe vremena da skapiram shta si sjebo :P

[Ovu poruku je menjao Kiza The Killer dana 30.11.2005. u 01:23 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4389
*.internet.krstarica.net.

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Galerija "guta" slike... Moze mala pomoc?30.11.2005. u 00:21 - pre 207 meseci
Fenx :)
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Galerija "guta" slike... Moze mala pomoc?

[ Pregleda: 2882 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.