Citat:
RAZZLEDAZZLER wrote:
Mikky ... jel mozesh da kazesh shta si do sada ..na pochetku koristio za uchenje ASMa
...ili josh bolje ako nema previshe toga [pretpostavljam da nema previshe jer je txt] da mi poshaljesh uz neko kratko objashnjenje sa chime si pocheo, kako si uchio i sl. .... koji kompajler koristish [chini mi se da i ovo treba .. ne znam , skroz sam nov]
pitam sve ovo tebe zato shto si ti ovde nejskorije koliko vidim pocheo sa ovim chudima
Xvala
pazi ovako na sajtu
www.crosswinds.net/~undervolt ces naci sve sto ti treba i za pocetak i za naprednije
bavljenje asemblerom
to je sajt nekog lika iz hrvatske, on je skupio i tu postavio sve i svasta sto je probao i sto je dobro, takodje ima neki tutorial koji je on pisao na nasem (hrvatskom) i tu ce ti on reci sta ti treba za pocetaka ali evo da ti nabrojim i ja
prvo 2 sive celije
kompajler za pocetak A86
help pc v1.1 to ti je neophodno, tu ti je spisak svih interapta tj funkcija i jos gomila ql stvari
malo znanja o radu hardvera, i malo vezbanja
sa hexadecimalnim i binarnim brojevnim sistemima (to sve imas u knjizi the art of assembly language koju mozes naci na netu u pdf formatu skoro na svim vecim asm sajtovima, inace knjiga je mnogo dobra ima oko 1000 strana)
neki ql textic da te uvede u sve to kao sto je onaj hrvatski sto sam napisao gore (fajl na serveru se zove skola.zip)
neki forum kao ovaj (samo da ima malo vise ljudi koji se bave time malo duze, ali takvih imas gomilu na netu ali na engleskom naravno) da mozes zapitkujes ono sto ti nije jasno a sto si prethodno procitao u nekom tutorialu
i sto je najvaznije treba ti volja za to
bez nje neces nista uraditi, takodje ne moze nista preko noci, meni npr kad nesto novo saznam treba vremena da se to slegne u glavi
posebno u pocetku
...hm ako sam nesto zaboravio napisacu kad se setim, takodje mozes po netu i sam da ceprkas po sajtovima i ako nadjes neki dobar text obavezno javi
inace ako nemas nikakvog pojma o svemu onom sto sam ti gore naveo, onda iz prvog citanja onog tutora ili neceg slicnog ti nista (ili bar vecina) stvari nece biti jasna ali nemoj tu da odustanes jer kasnije postaje jebeno zanimljivo i sve vise ces se zanimati
to je to otprilike srecno
predatoru: jel se ti zezas ili sta?
asm skr. assembler koja je nastala od engleske reci asemble sto znaci sakupljati, spajati ....ala kakim
-I know UNIX, PASCAL, C, FORTRAN,
COBOL, and nineteen other high-tech
words.