Na ATI Rage 128 sa 4MB SGRAMA i na PIV 450MHz sa 128MB memorije i XPom radi savim dobro reprodukcija DVDeva. Inače, ako ti je taj SiS integrisan, ne beri brigu - on ima podršku za reprodukciju DVDa. Mislim da je jedan od prvih čipova koji je imao ovu opciju ugrađenu standardno. Sijećam se kad se pojavio časopisima je posebno naglašavano da je kompatibilan sa DVD video standardom. Inače... Ovo ti ne garantujem... Ako se ispisuje sljedeća stavka pri podizanju računara: SiS 6326 32bit True Color AGP 4MB, trebalo bi da može. Čak sam na jednom ovom računaru, koji sam popravljao 98-99 godine uspio da puštam DivXove, ali DVDe nijesam probao. U svakom slučaju ti probaj!
Za ovo gore......... MMX i ostale Intelove eksentije (SIMD....) a pogotovo prve i druge generacije su itekako bitne za današnje sofwerske dekodere za DVD. Otvori settings dijalog u IV7 i pogledaj koje sve on instrukcije koristi.
A AMD K6-2 pa i 3 je odavno poznat kao baš i ne dobar procesor za multimediju. Tek su Athloni uspijeli da učine nešto na tom polju.
I još nešto! Na jednom mom prastarom računaru prije nekoliko mjeseci sam bio prinuđen da radim (katastrofalno uzemljenje je spalilo ploču na novijem). Ploča je bila neka intelova sa 440BX čipsetom. Grafička je bila, ako se dobro sijećam oznak S3 Trio PCI 64V+ sa 2MB SGRAMa. Procesor je bio na 333MHz, Celeron A. Instaliran je Windows Me, ffdShow filter i MV2 player. Namjestio sam da pri reprodukciji filma u FS modu spusti rezoluciju na 640*
[email protected]*60Hz. Takođe sam slajder za Hardware Acc morao pomijeriti za 1 mjesto ulijevo kao i da isključim color combining (je l se ovako zove, ne mogu sada gledati) inače bi se javljslo jako ttreperenje bilo koje overlay površine.
[Ovu poruku je menjao Mladen_Perisic dana 05.12.2005. u 15:45 GMT+1]
Sve najbolje zeli vam,
Mladen Perisic