Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kombinacija c++ i baze?

[es] :: C/C++ programiranje :: Kombinacija c++ i baze?

[ Pregleda: 3042 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

define

Član broj: 41934
Poruke: 288
*.verat.net.



Profil

icon Kombinacija c++ i baze?17.11.2005. u 14:32 - pre 193 meseci
Interesuje me da li se c++ moze kombinovati sa nekom bazom podataka, i ako moze sa kojom?

Radio sam sa php-om i mysql-om i trebalo mi je da odradim neki program za clanstvo u dvd klubu. To bih znao da uradim u php-u ali me interesuje koje su mogucnosti (c++)-a i ukoliko je neki drugi programski jezik pogodniji za prelazak sa php na njega, molim Vas predlozite.
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Kombinacija c++ i baze?17.11.2005. u 20:47 - pre 193 meseci
Ja koristim Borland C++ Builder 6 u kombinaciji sa MS ACCESS bazama podataka,
i to preko takozvanog ADO seta komponenti.

Radi!
 
Odgovor na temu

Goran Arandjelovic
Beograd

Član broj: 29116
Poruke: 387
*.verat.net.



+9 Profil

icon Re: Kombinacija c++ i baze?18.11.2005. u 12:07 - pre 193 meseci
Ako imas mysql podignut, onda u c++-u možeš da koristiš mysql c api.
Ali bih ti preporučio mysql++ biblioteku jer je jednostavno najbolja za rad.
Nisam radio sa drugim bazama, ali ova biblioteka je najbolja za rukovanje rezultatima i kretanje kroz bazu.

Dokumentacija i biblioteka se nalaze ovde.
 
Odgovor na temu

sucur
Miljan Sucur
Web developer
Istocno Sarajevo

Član broj: 50035
Poruke: 411
*.so.pttrs.net.



+1 Profil

icon Re: Kombinacija c++ i baze?18.11.2005. u 12:41 - pre 193 meseci
@X Files znas li gdje bih mogao pronaci neki tutorial za povezivanje C++ i Access-a ?
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Kombinacija c++ i baze?18.11.2005. u 14:38 - pre 193 meseci
Uh teško... Mislim da nešto ima u Borland C++ Builder 6 Developers Guide, mada
ne baš puno.

Kada radim sa C++ Builder-om povezivanje je TOTALNO lako.

Ne znam sa cime planiras da radis?
 
Odgovor na temu

define

Član broj: 41934
Poruke: 288
*.verat.net.



Profil

icon Re: Kombinacija c++ i baze?18.11.2005. u 15:16 - pre 193 meseci
Koja je bolja knjiga za ucenje c++ -a i povezivanje sa bazom
http://www.mikroknjiga.co.yu/Prikazi/CP6B_prikaz.html
ili
http://www.mikroknjiga.co.yu/Prikazi/CPPM_prikaz.html

Znaci interesuje me konkretno da napravim program za dvd klub ili tako nesto koji bih mogao da koristim na bilo kom kompjuteru.
 
Odgovor na temu

sucur
Miljan Sucur
Web developer
Istocno Sarajevo

Član broj: 50035
Poruke: 411
*.so.pttrs.net.



+1 Profil

icon Re: Kombinacija c++ i baze?18.11.2005. u 15:20 - pre 193 meseci
Koristim Visual Studio NET, dakle C++, al' nisam nikada radio sa bazama, pa sada hocu da i to pogledam, nije striktno Access, moze i za SQL.
 
Odgovor na temu

blaza
n/a

Član broj: 961
Poruke: 743
213.244.197.*



+3 Profil

icon Re: Kombinacija c++ i baze?18.11.2005. u 16:20 - pre 193 meseci
Potrazi libodbc++.
O_o
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kombinacija c++ i baze?

[ Pregleda: 3042 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.