Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Download preko browsera - how to?

[es] :: PHP :: Download preko browsera - how to?

[ Pregleda: 2468 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

twb
Yugoslavia

Član broj: 5508
Poruke: 74
*.my-trion.net.



Profil

icon Download preko browsera - how to?02.10.2002. u 15:35 - pre 219 meseci
Imam problem, ne znam kako da napisem skript koji ce da natera browser da uvek downloaduje fajl a ne da ga ucitava.

Na netu sam nasao uputstva da Header-i treba da se definisu sa npr:

Header("Content-type: application/pdf");
Header("Content-Disposition: attachment; filename=downloaded");
include $filename;


... ali to mi nije u potpunosti pomoglo, jer se npr. slika lepo snimi na disk, dok pdf fajlovi ne.


Moze pomoc?

Hvala unapred.

 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1042
*.drenik.net



+3 Profil

icon Re: Download preko browsera - how to?02.10.2002. u 15:50 - pre 219 meseci
Da li ti se startuje Acrobat Reader (ili sta vec imas za gledanje PDF-ova) ili pocne da ti prikazuje djubre u browser-u??
Ako se startuje Acrobat onda si namestio da ti automatski otvara PDF-ove a ne da ih downloaduje (sto ce reci saljes dobre headere).
Ako pocne da ti prikazuje djubre u browseru headeri su losi, najjednostavnije resenje ti je da umesto svih onih silnih header-a stavis nesto kao:
Code:

header("Location: " . $url_do_fajla);


i pustis da sam browser odluci sta ce da radi dalje. U svakom slucaju mislim da ti je drugi poziv header-u los tj da treba da posaljes jos nesto.
Owl
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+256 Profil

icon Re: Download preko browsera - how to?02.10.2002. u 16:01 - pre 219 meseci
Iz jednog antileech skripta:
Citat:

Header ("Content-Type: application/octet-stream");
Header ("Content-Length: ".filesize($total));
Header("Content-Disposition: attachment; filename=$filenames[$i]");
readfile($total);

Dakle, zameni umesto $total - potpunu putanju do fajla, umesto $filenames[$i] stavi kako hoces da ti se zove fajl kad se snima.... (valjda tako, probaj pa javi).
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

twb
Yugoslavia

Član broj: 5508
Poruke: 74
*.my-trion.net.



Profil

icon Re: Download preko browsera - how to?02.10.2002. u 16:11 - pre 219 meseci
Tako je
:-)

Greska je bila ta sto je umesto

include "$filename";


... trebalo da stoji

readfile($filename);

 
Odgovor na temu

twb
Yugoslavia

Član broj: 5508
Poruke: 74
*.my-trion.net.



Profil

icon Re: Download preko browsera - how to?31.10.2002. u 13:44 - pre 218 meseci
Navodno postoji neki bag, kada je u pitanju download Internet Explorerom sa secure servera, i kontam da mi ovaj skript opet ne radi.

Kako da to prevazidjem?



 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
217.26.67.*



+256 Profil

icon Re: Download preko browsera - how to?01.11.2002. u 16:40 - pre 218 meseci
Naravno bug je do IE-a...
http://bugs.php.net/bug.php?id=16173

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Download preko browsera - how to?

[ Pregleda: 2468 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.