Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ucitavanje slike...

[es] :: Flash :: Ucitavanje slike...

[ Pregleda: 2753 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

frroggy
Novi Sad

Član broj: 26282
Poruke: 86
*.www.dial-up.TeamNET.ws.



Profil

icon Ucitavanje slike...12.11.2005. u 19:22 - pre 197 meseci
Imam sledeći problem, pa ako bi neko mogao da pomogne stvarno bih mu bio zahvalan.

imam movie clip koji u sebi sadrzi graphic koji u sebi ima ucitanu sliku. Interesuje me kako da se ucita nova slika umesto prethodne?
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.68.EUnet.yu.



+35 Profil

icon Re: Ucitavanje slike...13.11.2005. u 00:08 - pre 197 meseci
Ne znam da li sam te razumeo,ali cini se da zelis da menjas sliku bez menjanja fla fajla.Posalji,ako je tako kod ili deo koda...pa cemo videti
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
213.244.208.*

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Ucitavanje slike...13.11.2005. u 14:38 - pre 197 meseci
Taj graphic prebaci u movie clip,dodaj mu neki naziv,pa onda dodaj AS:

Code:

this.naziv_instance.loadMovie("slika.jpg");


Isto tako mozes da koristis i unLoadMovie()za"brisanje"

Sliku mozes da ucitas direktno u player sa:

Code:

this.loadMovie("slika.jpg","_level2");


Mozes da koristis i loadMovieNum gde sliku ucitavas u odgovarajuci level...
 
Odgovor na temu

frroggy
Novi Sad

Član broj: 26282
Poruke: 86
*.www.dial-up.TeamNET.ws.



Profil

icon Re: Ucitavanje slike...15.11.2005. u 20:08 - pre 197 meseci
Zahvaljujem na pomoći - problem rešen!

A sada me zanima još jedna začkoljica koja me ubi:

Mogu na ovaj način da učitam *.jpg ali nikako ne mogu provaliti kako da učinim isto sa formatima *.gif i *.png jer mi je bitno da slika ima transparentnu pozadinu.

Samo da napomenem da se radi o FlashMX-u.
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
213.244.208.*

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Ucitavanje slike...15.11.2005. u 21:42 - pre 197 meseci
Flash MX podrzava ucitavanje JPEG,FLV,MP3,SWF fajlova "@ runtime" ali ne i GIF,PNG...
Probaj sa najnovijom verzijom (8),jer je to omoguceno,pri cemu se zadrzava transparentnost...

Npr:

Code:

//kreiraj 2 mc koja ce ucitavati slike
var image1:MovieClip = this.createEmptyMovieClip("image1_mc",1);
var image2:MovieClip = this.createEmptyMovieClip("image2_mc",2);
//ucitavanje slicica
image1.loadMovie("pozadina.jpg");
//a zatim i transparentna slicica
image2.loadMovie("transparentna.png");
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Ucitavanje slike...

[ Pregleda: 2753 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.