Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

crtanje grafova u c/c++

[es] :: C/C++ programiranje :: crtanje grafova u c/c++

[ Pregleda: 5118 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zdmaras

Član broj: 24335
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon crtanje grafova u c/c++29.10.2005. u 21:24 - pre 183 meseci
Zna li itko bilo kakve biblioteke u kojima se nalaze funkcije za crtanje grafova

Hvala
 
Odgovor na temu

glorius
Damir Nikolic
C++ developer
SR

Član broj: 4366
Poruke: 428
213.244.208.*

ICQ: 208550327


+14 Profil

icon Re: crtanje grafova u c/c++06.11.2005. u 03:04 - pre 183 meseci
Crtanje grafova... Vidim da niko nije odgovorio jer je ( verovatno ) tema malcice opsirnija.

Ne postoje BAS { ISPRAVITE ME AKO GRESIM } funkcije ( ili biblioteke ) za crtanje grafova. Moraces sam da implementiras ono sto ti treba. Npr. ako znas OpenGL ili DirectX tvoji grafovi ce biti 3D ( ako su ti potrebni, naravno ). Ali, grafovi su usko povezani sa znanjem matematike ( statistike, num. analize, ... ).

Pretpostavimo da zelis da koristis MFC:

Crtanje obicne linije:

CDC * pDC; // kontekst uredjaja za crtanje ...

pDC->MoveTo(...)
pDC->LineTo(...)

Ove dve f-je su ti dovoljne da napravis graf od serije tacaka.

Moras biti malo precizniji. Verovatno postoje neke biblioteke za to ali, kao programer, lepse bi bilo da sam napravis svoj graph program ( Win32API ili MFC - 2D, OpenGL ili DirectX - 3D, ... ) . Inace , mozes da koristis neke programe koji to rade profesionalno ( npr. MathCAD... )...
EOF
 
Odgovor na temu

Iljo
Marko Ilić
Varazdin-Zagreb

Član broj: 65402
Poruke: 35
*.math.hr.



Profil

icon Re: crtanje grafova u c/c++07.11.2005. u 11:44 - pre 183 meseci
Jednostavna ali jako dobra biblioteka za to je po meni plplot.
Ukucaj u google plplot i stisni na prvu stranicu :)

 
Odgovor na temu

dejandj

Član broj: 92
Poruke: 3620
*.rcub.bg.ac.yu.



Profil

icon Re: crtanje grafova u c/c++07.11.2005. u 15:27 - pre 183 meseci
Nema (jos uvek) niceg prostog i jasnog na tu temu i imaces problema da povezes i dve tacke a kamoli nesto "ozbiljnije"...

Ima na Netu nekoliko programa sa full source-om ali je to na nivou "hello world" i sluzi bas nicemu.
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1931
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+474 Profil

icon Re: crtanje grafova u c/c++07.11.2005. u 15:33 - pre 183 meseci
Nabavi knjigu 'Algoritmi u programskom jeziku C'.

Zadnje poglavlje te knjige je posveceno grafici.
 
Odgovor na temu

dejandj

Član broj: 92
Poruke: 3620
*.rcub.bg.ac.yu.



Profil

icon Re: crtanje grafova u c/c++07.11.2005. u 15:55 - pre 183 meseci
Citat:
Burgos: Nabavi knjigu 'Algoritmi u programskom jeziku C'.

Zadnje poglavlje te knjige je posveceno grafici.


Ali nije problem u algoritmima vec u Win imlementaciji...
Vecina "full profi" programa i dan danas koriste grafiku iz VB-a.


 
Odgovor na temu

dejandj

Član broj: 92
Poruke: 3620
*.rcub.bg.ac.yu.



Profil

icon Re: crtanje grafova u c/c++07.11.2005. u 16:13 - pre 183 meseci
Ako nesto ipak iskopas prijavi (i na PM) jer sam debelo zainteresovan, a u udvoje je lakse ako nis drugo...
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1931
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+474 Profil

icon Re: crtanje grafova u c/c++07.11.2005. u 20:53 - pre 183 meseci
Ali to poglavlje je posveceno 70% win implementaciji (to je ustvari dodatak uz knjigu, sada vidim). Koristi se VC biblioteka
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: crtanje grafova u c/c++

[ Pregleda: 5118 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.