Stampac za ulaz koristi 36-pinski Centronics-ov Amphel muski konektor (8 bitni prenos, ne koristi pinove 15, 18, 34, 35), a za izlaz 25-pinski D-SUB muski konektor. Nabavim ja pinout i krenem da crtam dijagram kad ono, izgleda da kabl koristi diferencijalno vezivanje (tzv. "twisted pair", ako sam pogresio, ispravite me) koje ja nemam pojma da povezem. U stvari ne mogu da shvatim koji se pinovi i kako vezuju, i ne mogu da skapiram pinout.Inace, kabl koji nameravam da koristim je duzine 2.5m ,na netu pise da je max duzina kabla za stampac 15 stopa, to je oko 4.5m, ali ne znam da li se to odnosi na obican kabl, ili na ovaj, super-osetljivi na smetnje (u uputstvu lepo pise da je i pored oklopljavanja, i "twited pair" vezivanja super-osetljiv na smetnje).
Ono sto mene zanima je:
-Da li je ovde rec o diferencijalnom vezivanju,
-Kako se realizuje "Twisted Pair" vezivanje, i koji pinovi se tako (i kako) povezuju,
-Da li moram ceo kabl, posto je povezan da oklopim (alu folijom, na primer) i da uzemljim oba kraja,
-Da li je neko vec imao posla sa ovakvom vrstom povezivanja (imao posla sa bas ovim kablom),
-Ko zna da mi kaze kako ovaj stampac radi pod Linux-om, (U Linux Howto-u za stampanje, u listi
podrzanog harvera pise da radi perfektno, ali nisam siguran kako da ga podesim da radi),
-Da li neko moze da mi objasni kako se leme ovi konektori, koji tip lemilice, postupak lemljenja i sl. posto
sam u vise navrata bio prilicno razocaran izgledom svojih lemova (istopljena plastika, lemovi se
dvaljuju, hladni lemovi...). Jednostavno, ne znam da zalemim jbni konektor

BTW stavio sam u attachment:
- pdf uputstvo sa Epsonovog sajta, na cijoj se strani broj 5 se nalazi tabela koju nikako ne mogu da
razumem (obratite paznju na uokviren tekst ispod tabele (druga recenica)),
-uputstvo za povezinanje 25-36 pinskog kabla za stampac za koje nisam siguran da li je OK,
-Jos jedno slicno uputstvo sa dijagramom koji takodje ne mogu da razumem (mislim da su nesto ispustili
kod veze pinova 16-31 (INIT)).